Premierul Florin Cîțu, către miniștrii Sănătății și Educației: Ce facem cu copiii care merg acum în vacanță? La întoarcerea la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi

Florin Cîțu / Foto: gov.ro

„La întoarcerea copiilor la școală, să căutăm resurse ca să-i putem să-i testăm pe elevi după perioada de vacanță”, a declarat de la guvern premierul Florin Cîțu după ședința de Executivului de joi.

„Şi aş face o propunere domnului ministru al sănătății, – dar după vom mai discuta despre asta, pentru că a fost discuţia despre şcoală – ce facem cu copiii care merg acum în vacanță. Și aici este și domnul ministru al educației, deci împreună aș vrea să vă uitați asupra acestui aspect, să căutăm resursele și vă ajut și eu să găsim resursele, ca să putem să îi testăm pe elevi când se întorc la școală, să le facem aceste teste non-invazive, să testăm cât mai mulți dintre ei după această perioadă de vacanță. Și vă voi ajuta și eu să găsiţi resursele, dar cred că este o soluție bună ca să putem să ținem sub control pandemia.”, a declarat Florin Cîțu.

Reamintim că în mai multe ieșiri publice, ministrul Educației a criticat deschis strategia de testare în școli a Ministerului Sănătății. Acesta a spus într-o conferință de presă azi că este sigur că se va rezolva problema testării elevilor.

“Sunt absolut convins că problema testării în școli va fi rezolvată extrem de rapid”, după ce “a trenat vreme de șase săptămâni”, a declarat Sorin Cîmpeanu. Acesta a precizat că “rezolvarea” va fi făcută “în sensul în care să fie eliminată această problema a lipsei de personal medical în școli, în sensul în care să fie teste non-invazive, mai ușor de acceptat de către părinți”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro

Exit mobile version