Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, vorbește despre „un sistem de educație bazat pe onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate”, în moțiunea pentru candidatura la șefia PNL

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Moțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL conține și un capitol în care este menționată Educația. Acuzat de plagiat în texa de doctorat, de jurnalista Emilia Șercan, Ciucă scrie în moțiune că „susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală”.

Redăm capitolul de Educație din moțiunea lui Nicolae Ciucă:

„Educația reprezintă fundamentul fiecărui stat, fiind șansa pe care fiecare națiune o acordă generațiilor viitoare”

PNL susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală.

Investițiile în modernizarea sistemului de învățământ prin aducerea acestuia la standarde europene de vârf, adaptarea metodologiilor de predare și a programelor de studii și folosirea tehnologiilor inovative vor crește calitatea actului educațional. Toate aceste măsuri vor contribui la reducerea abandonului școlar și la creșterea unui învățământ axat pe competențe, pe nevoile elevului și pe prioritățile sale.

Țintele asumate prin Programul „România educată”, promovat de PNL și de către Guvern, pot fi atinse și prin dezvoltarea învățământului dual care, odată readus în prim-planul strategiilor educaționale, va satisface cerințele pieței muncii și va încuraja dezvoltarea de parteneriate cu mediul de afaceri.

Cele zece deziderate strategice pentru domeniu sunt asumate de PNL și de Guvern. Ele pot fi atinse și prin dezvoltarea învățământului dual, prin educație individualizată și susținerea diversității. Toate acestea, odată readuse în prim-planul strategiilor educaționale, vor satisface cerințele pieței muncii și vor permite o mai bună integrare a tinerilor în societate.

Fără o educație de calitate, României nu i se poate garanta nici sănătatea, nici securitatea și nici prosperitatea, iar fenomenul de brain drain, de exod al valorilor, nu va putea fi încetinit și oprit”.

Exit mobile version