Premierul Nicolae Ciucă va avea o discuție cu Sorin Cîmpeanu pe tema plagiatului acestuia din urmă, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, după care Executivul „va avea o reacție”

Foto: Ministerul Cercetării

Întrebat de un jurnalist Euronews dacă Executivul are o reacție în urma acuzațiilor de plagiat aduse ministrului Cîmpeanu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că premierul “s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita din Japonia (…) și în perioada următoare vor fi purtate discuții pe această temă între premier și domnul ministru, și vom reveni cu o reacție”.

Premierul “s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita din Japonia (…) și în perioada următoare vor fi purtate discuții pe această temă între premier și domnul ministru, și vom reveni cu o reacție”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, întrebat de jurnaliști la finalul ședinței de guvern, dacă Executivul are o reacție în privința acuzațiilor de plagiat aduse ministrului de ancheta Emiliei Șercan.

Jurnalistul a remarcat și faptul că și premierul Nicolae Ciucă este însuși acuzat de plagiat, și a întrebat dacă aceste situații nu reduc credibilitatea Guvernului. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a răspuns: “Vă spuneam vor fi discuții pe această temă și după ce vom derula procedurile vom putea oferi mai multe detalii”.

Redăm dialogul dintre reporter și purtătorul de cuvânt al Guvernului:

Reporter: Vă rog – o reacție din partea Guvernului în privința dezvăluirilor din ancheta Emiliei Șercan privind acuzațiile aduse ministrului Educației?

Dan Cărbunaru: Domnul ministru a prezentat o serie de clarificări. Premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita din Japonia (…) și în perioada următoare cu siguranță că vor fi purtate discuții pe această temă între premier și domnul ministru și vom reveni cu detalii.

Reporter: S-a prezentat în ședința de guvern de astăzi sau în coaliție, acest caz?

Dan Cărbunaru: În ședința de azi s-au discutat subiectele de pe ordinea de zi. În privința coaliției nu am elemente.

Reporter: Deci guvernul va veni cu o reacție?

Dan Cărbunaru: Vă spuneam vor fi discuții pe această temă.

Reporter: Dar este al doilea caz care apare pe această temă, primul este chiar prim-ministrul, legat de Nicolae Ciucă. Nu credeți că din punct de vedere al credibilității afectează?

Dan Cărbunaru: Vă spuneam vor fi discuții pe această temă și, după ce vom derula procedurile, vom putea oferi mai multe detalii.

Exit mobile version