Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

Foto: Angelo Brezoianu/Agerpres Foto

În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a fost făcută în contextul în care rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a fost condamnat joi la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, pentru abuz în serviciu în dosarul „Cutezătorii”. Decizia nu este definitivă.

„Nu am ce să comentez mai mult. În momentul în care va fi o decizie definitivă, atunci putem trage o concluzie. Până atunci este prematur”, a repetat Pisecaru.

Tudor Prisecaru a fost numit recent secretar de stat la Ministerul Cercetării.

Reamintim că rectorul Universității Politehnica București, fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, a fost condamnat joi la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă.

Reamintim că în martie 2018 a fost trimis în judecată, de către Direcția Națională Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

Costoiu a fost ales rector al Universității Politehnice din București pentru mandatele 2012-2016, 2016-2020 și 2020-2024. Din 2014 a fost senator PSD, iar între 2012 și 2014 a ocupat poziția de Ministru Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

Citește si:

Mihnea Costoiu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Cutezătorii” pentru abuz în serviciu. Decizia poate fi atacată cu apel
Exit mobile version