Prezenţă între 50%-70% la Evaluarea Naţională, în şcolile din comunităţile vulnerabile din mediul rural – World Vision România

Diferențe majore rural-urban în rezultatele Evaluării Naționale

Școala săracă din mediul rural / Foto: World Vision România

Între 50% şi 70% dintre elevii de clasa a VIII-a din cele mai vulnerabile comunităţi din mediul rural, înscrişi în programele World Vision România, au participat astăzi la prima probă a Evaluării Naţionale, conform unei analize preliminare, arată organizația într-un comunicat de presă. Procentul nu îi ia în calcul pe elevii care nu au putut să se înscrie la examen deoarece au rămas corigenţi.

World Vision arată că școlile cu cea mai mare rată de absenteism în prima zi a Evaluării Naţionale sunt din comunităţile cele mai vulnerabile, cu foarte multe familii sărace, monoparentale sau cu mulți copii, fără locuri de muncă ori care lucrează cu ziua, parte din grupuri marginalizate, cu populaţia majoritară de  etnie romă.

Potrivit organizației, în cele mai sărace comunităţi rurale unde World Vision România activează au existat şcoli cu prezenţă chiar şi de 37% la examen, dar şi şcoli cu prezenţă mai ridicată, de 70%.

Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România:

Potrivit comunicatului, principalele motive ale neprezentării la examen au fost fie că elevii nu vor merge la liceu pentru că optează pentru o şcoală profesională, fie că părinţii nu îşi permit să îi susţină în continuarea studiilor.

World Vision arată că:

Exit mobile version