Primarul din Suceava, oraș lovit dur de epidemie: Municipiul se află în scenariul verde, în care toți copiii merg la școală

Sursa: Pexels.com

Municipiul Suceava se încadrează, în prezent, în scenariul verde, în care toți copiii vor merge la școală, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, citat de Agerpres. Orașul a fost, în primăvară, cel mai mare focar de coronavirus din țară și s-a aflat, atunci, în carantină timp de mai bine de o lună.

Primarul a spus, potrivit sursei citate, că în această perioadă va discuta cu directorii de şcoli şi cu profesorii pentru a identifica spaţii suplimentare pentru organizarea procesului de învăţământ în siguranţă pentru elevi şi cadre didactice, ţinând cont de regulile impuse în contextul evoluţiei infecţiilor cu noul coronavirus.

Primarul Lungu:

Municipiul și județul Suceva au fost cel mai grav lovite de epidemia Covid-19, în primăvară, când orașul a fost plasat în carantină timp de mai bine de o lună, pe fondul unor nereguli masive în instituțiile medicale și la nivelul autorităților locale. Când a ieșit din carantină, sub presiune politică, la mijlocul lunii mai, Suceava avea în continuare cel mai mare număr de infectați din țară. Județul Suceava a ajuns pe locul 2 din punct de vedere al numărului de infectări abia la mijlocul lunii iulie, când a fost depășit de București. Astăzi, 12 august, Suceava este pe locul 18 în rândul județelor țării, din punct de vedere al numărului de noi cazuri (36).

Foto: Pexels.com

Exit mobile version