Primarul din Suceava, oraș lovit dur de epidemie: Municipiul se află în scenariul verde, în care toți copiii merg la școală

2.015 vizualizări
Sursa: Pexels.com
Municipiul Suceava se încadrează, în prezent, în scenariul verde, în care toți copiii vor merge la școală, a declarat miercuri primarul Ion Lungu, citat de Agerpres. Orașul a fost, în primăvară, cel mai mare focar de coronavirus din țară și s-a aflat, atunci, în carantină timp de mai bine de o lună.

Primarul a spus, potrivit sursei citate, că în această perioadă va discuta cu directorii de şcoli şi cu profesorii pentru a identifica spaţii suplimentare pentru organizarea procesului de învăţământ în siguranţă pentru elevi şi cadre didactice, ţinând cont de regulile impuse în contextul evoluţiei infecţiilor cu noul coronavirus.

Primarul Lungu:

  • ”Să vedem ce soluţii găsim să aducem copiii toţi la şcoală, aşa cum spune azi scenariul verde. Azi, noi ne încadrăm în scenariu verde. Avem 0,4% cazuri în municipiul Suceava. Voi merge la fiecare şcoală să vedem ce este de făcut, ce spaţii suplimentare găsim şi cum văd profesorii, directorii de acolo organizarea noului an şcolar.”

Municipiul și județul Suceva au fost cel mai grav lovite de epidemia Covid-19, în primăvară, când orașul a fost plasat în carantină timp de mai bine de o lună, pe fondul unor nereguli masive în instituțiile medicale și la nivelul autorităților locale. Când a ieșit din carantină, sub presiune politică, la mijlocul lunii mai, Suceava avea în continuare cel mai mare număr de infectați din țară. Județul Suceava a ajuns pe locul 2 din punct de vedere al numărului de infectări abia la mijlocul lunii iulie, când a fost depășit de București. Astăzi, 12 august, Suceava este pe locul 18 în rândul județelor țării, din punct de vedere al numărului de noi cazuri (36).

Foto: Pexels.com


1 comentariu
  1. Cred ca a gresit calculul. Este 0.4 la mie pe zi, nu totalul cazurilor din ultimele 14 zile cum ar trebui sa calculeze! Daca face totalul sigur depaseste 1 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul de Interne s-a întâlnit cu Alexandru Cumpănașu, care este pus sub acuzare de DNA, și a anunțat că-i “îmbrățișează” o idee: TEL VERDE prin care elevii să sesizeze ce se întâmplă în școală

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că pregătește implementarea unui Telefon Verde prin care elevii să poată sesiza, anonim, nereguli petrecute în școli: fie că este vorba despre “traficanți…
Vezi articolul