Profesoara de matematică din Azuga care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare la o școală din Prahova. Felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar, care a propus detașarea profesoarei

Foto: Pexels.com

Profesoara din Azuga acuzată în vară că a lăsat intenționat corigenți 12 elevi de clasa a VIII-a din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională 2023, predă în continuare, după ce contractul de muncă nu i-a fost desfăcut în vară. Decizia de concediere a fost contestată la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova, spune purtătorul de cuvânt al instituției pentru Edupedu.ro. Profesoara a fost detașată la o altă școală din județ.

Mai exact, este vorba de profesoara de matematică de la Liceul Teoretic Azuga (LTA) care a fost reclamată de mai mulți elevi că i-a lăsat corigenți intenționat spre final de an școlar, deși au avut note bune la începutul anului școlar trecut și că nu au putut susține Evaluarea Națională la clasa a VIII-a (EN VIII 2023). Două anchete s-au deschis pentru cazul din Azuga la începutul lunii iulie, după cum a prezentat Edupedu.ro atunci.

La o zi după ce Edupedu.ro a semnalat cazul, consiliul de administrație (CA) al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă. Directoarea liceului din Azuga a refuzat să comenteze situația la acea vreme, contactată de Edupedu.ro, dar a confirmat desfacerea contractului de muncă pentru profesoara de matematică și a menționat că aceasta are drept de contestație.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova, Aurel Graur, profesoara a contestat la colegiul de disciplină a ISJ decizia de concediere și inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură la nivelul școlii. „Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a spus reprezentantul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.

Detașarea în altă școală, soluția ISJ Prahova: „Interesul este să detensionăm situația”

„Desfacerea contractului de muncă nu și-a produs efectul, practic a rămas pe același contract de muncă și este detașată. Postul ei nu a fost scos la concurs ca să fie ocupat de concurs”, a mai spus purtătorul de cuvânt. „În locul doamnei este un alt profesor, care este detașat”, a continuat acesta, care a mai precizat că soluția inspectoratului a fost să îi propună detașarea în altă școală:

Din punctul de vedere al poliției, care declanșase o anchetă pentru abuz în serviciu în timpul cercetărilor inspectoratului școlar, un rezultat încă nu a fost comunicat sau primit la ISJ, potrivit purtătorului de cuvânt ISJ Prahova.

Citește și:
Profesoara de matematică din Azuga, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu / Decizia poate fi contestată
Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară de Matematică îi lasă corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională
Exit mobile version