Profesoara de matematică din Azuga, acuzată că a lăsat intenționat 12 elevi corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost dată afară din liceu / Decizia poate fi contestată

40.129 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Profesoara de matematică din de la Liceul Teoretic Azuga (LTA), acuzată că ar fi lăsat corijenți 12 elevi din aceeași clasă, înainte de Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, a fost dată afară în urmă cu o săptămână, potrivit unui răspuns al conducerii liceului către unul din cei care au semnalat acuzațiile într-o petiție, obținut de Edupedu.ro. Directoarea Narciza Mincu a confirmat decizia Consiliului de Administrație (CA) de a desface contractul de muncă.
  • Context. Mai mulți părinți au depus, la finalul lunii iunie, o sesizare ce cuprindea o petiție semnată de sute de elevi, printre care și foști elevi, în care o acuză pe o profesoară de matematică de faptul că i-a lăsat corigenți intenționat, deși au avut note bune la începutul anului școlar.

Mai exact, pe 7 iulie, la o zi după ce Edupedu.ro a semnalat cazul celor două anchete desfășurate la liceu, consiliul de administrație (CA) al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă, conform Legii educației în vigoare, articolul 280, alineatul 2, punctul f), care prevede „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”.

Directoarea Narciza Mincu a refuzat să comenteze situația, contactată de Edupedu.ro, dar a confirmat desfacerea contractului de muncă pentru profesoara de matematică și a menționat că aceasta are drept de contestație.

„(8) Persoanele sancționate încadrate în unitățile de învățământ au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar”, scrie la articolul 280, iar termenul de contestare ar fi, în acest caz, 22 iulie pentru profesoară.

FOTO DOCUMENT Răspunsul LTA din 7 iulie 2023:

Contactată de Edupedu.ro, profesoara de matematică nu a răspuns apelurilor.

Decizia liceului n-ar fi ajuns la inspectorat, la o săptămână după luarea ei

Întrebată de Edupedu.ro despre rezultatul anchetei din școală față de Cristiana Dumitrescu și dacă a fost primit la Inspectoratul Școlar Județean Prahova, inspectoarea școlară generală Ilona Rizea nu a răspuns nici afirmativ, nici negativ, ci a sugerat să întrebăm Liceul din Azuga, având în vedere că ancheta profesoarei este la nivel de școală.

Ilona Rizea / Foto: Facebook.com

Cu toate acestea, cu o săptămână în urmă, Rizea lăsa de înțeles în discuția cu Edupedu.ro că așteaptă la ISJ rezultatul anchetei școlii pentru a continua cu ancheta la nivel de inspectorat despre managementul defectuos identificat, spunea ea la acea vreme: „Inspectoratul anchetează conducerea unității de învățământ. În cercetarea noastră prealabilă noi am identificat și anumite deficiențe de management și atunci noi ne-am sesizat împotriva conducerii unității”.

Am întrebat-o ulterior dacă are soluții pentru elevii lăsați corigenți care, astfel, n-au ajuns să dea Evaluarea Națională și, implicit, și-au ratat șansele la admiterea la liceu – Etapa 1. Vom actualiza articolul când primim un răspuns de la șefa ISJ Prahova.

Legea Educației în vigoare prevede, la articolul 282, că „sancțiunea se stabilește, pe baza raportului comisiei de cercetare, de autoritatea care a numit această comisie și se comunică celui în cauză, prin decizie scrisă, după caz, de către directorul unității de învățământ, inspectorul școlar general sau ministrul educației naționale”.

Codul de etică al liceului prevede abateri multiple pentru a ajunge la desfacerea contractului de muncă

Pentru a desface contractul de muncă, după codul de etică al Liceului Teoretic Azuga, trebuie ca un profesor să fi consumat alcool în timpul programului de 4 ori la rând, să fi avut absențe nemotivate repetate în decurs de 6 luni sau să fie încadrat la „realizarea defectuoasă a sarcinilor de serviciu”, conform documentului de pe site-ul școlii.

Directoarea Mincu nu a dorit să precizeze de ce decizia a fost direct de desfacere a contractului de muncă pentru profesoara de matematică.

„(1) Pentru personalul didactic din unitățile de învățământ preuniversitar, propunerea de sancționare se face de către director sau de cel puțin 2/3 din numărul total al membrilor consiliului de administrație. Sancțiunile aprobate de consiliul de administrație sunt puse în aplicare și comunicate prin decizie a directorului unității de învățământ preuniversitar”, scrie la articol 281 din lege.

În Legea educației în vigoare, nr. 1 / 2011, sunt mai multe sancțiuni care se pot stabili „în raport cu gravitatea faptelor”, scrie la alin. 2 de la art. 280:

„(2) Sancțiunile disciplinare care se pot aplica personalului prevăzut la alin. (1), în raport cu gravitatea abaterilor, sunt:

a) observație scrisă;

b) avertisment;

c) diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și de control, cu până la 15%, pe o perioadă de 1-6 luni;

d) suspendarea, pe o perioadă de până la 3 ani, a dreptului de înscriere la un concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare sau pentru obținerea gradelor didactice ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control;

e) destituirea din funcția de conducere, de îndrumare și de control din învățământ;

f) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”.

Citește și:
Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară de Matematică îi lasă corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională

55 comments
  1. Gigel așa este,,din rahat nu poți să faci nici și să pocnească “”,dar ,nici din bici nu poți să faci bagheta de dirijor.Asa profesori ,așa elevi ,dar aveți în vedere că profesorii sunt adulti și elevii sunt copii.

  2. Au dat-o afara ca sa nu-i lase si repetenti. Cum si meritau ca daca la EN au luat sub 4 poate chiar sub 2 atunci la corigenta tot sub 5 sunt.

    Ganditi-va ca daca o nota sub 4 i-a dus media sub 4,5 inseamna ca aveau note mici nicidecum note mari, nu aveau cred ca nici macar un 6 sau 7 intr-un an intreg.

    Daca i-ar fi evaluat domnul Funeriu sa vedem ce note ar fi luat. Si nu doar la mate ci si la toata aria curriculara mate si stiinte. Sa vedem la Chimie de exemplu daca erau aia de trecut clasa.

    Chiar, cine i-a trecut ulterior daca erau corigenti?

    Ar trebui o ancheta sa vedem si noi daca aia sunt de nota 5 la corigenta data in iunie sau iulie sau daca au copiat la corigenta sau li s-a dat rezolvarea pe tabla.

    Ce calitate asigura comisia CEAC daca sunt trecuti toti analfabetii si toti certatii cu numerele si formulele asa de mila sau de frica sau ca sa dea bine la numaratoarea de la minister cu cati nascuti in 2007 au ajuns sa intre la liceu sa se afle-n treaba?

    1. Doamna Nicoleta, cine are datoria să învețe copiii? că nu înțeleg comentariul. adică este ca și când duci copilul la preselecție la pian și nu trece preselecția și se întorc oamenii acasă să îi caute vocația copilului in altă parte? dacă ești în stare de corijența la mate, chimie sau orice altceva, profesorul are datoria să te scoată la liman. nu de-aia e profesor? nu de-aia mergi la școală? educația asta la care au copiii dreptul, prin constituție, este doar pentru cei DEJA școliți? doar pentru cei deștepți, bogați, împinși de la spate de părinți, sau cum? cum să te declari profesor, când ai eșuat în a învăța materia pe care o predai nu cu unul,nu cu doi, nu cu 4, ci cu 12 copii?!?

      1. Dacă nu vor sa învețe și se așteaptă minuni de la profesor.Poti sa aștepți. Și copii aceia au părinți care trebuie să se ocupe de ei.Nu îl faci pachet cu telefonul în brate și dacă e prezent la ora se produce minunea.Inseamna ca nu au învățat și nimeni nu are ce sa le facă dacă nu vor sa învețe. E ușor sa dai vina pe profesor.Sau pe ei.Poate ca ei nu sunt deștepți, materialul genetic nu ii ajută. Ar trebui înscriși la o școală ajutătoare, nu?Poate ca părinții ii neglijează…

  3. Ma bucur ca i-a lasat corigenti trecandu-le nota de la simulare. Singura putere a profesorului in ziua de azi a ramas nota.

    Ar fi trebuit trecute acele note la toate scolile plus evaluarea din a 6-a.

    Elevii de azi trateaza simularile si evaluarea de la a 6-a superficial ca nu se trec in catastife.

    Evident, ca aia din Azuga nu luau peste 7 nici la examenul evaluare national si nici peste 5 ca nu reuseau sa ingrase porcul la matematica in 3-6 saptamani cat era distanta intre cele 2. Matematica se invata pe parcursul celor 4 ani nu in noaptea examenului cu noaptea mintii.

    Insa la ei era suficient doar sa se prezinte la EN si sa se faca media cu 5-8 ca sa intre la liceul din Azoga.

    Nu e nici o paguba, lipsesc acum 12 elevi problema care ar fi fost cu pile bagati la Liceul din Azoga unde oricum nu se invata cam nimic. Luau probabil 3 la mate si 5 la romana si ii baga acolo sa fie ocupate scaunele in clasa a 9-a pana in a 12 a. Credeau ca ii salta mediile generale alea mult umflate cu note date pe nimic de profesorii aia in mare parte necalificati si suplinitori.

    Cei 12 elevi de la gimnaziul azugean erau elevi problema exact ca si cei de la Brebu care au agresat si talharit pe profesoara de engleza in aprilie anul curent ceea ce a dus la declansarea grevei in sistem.

    Astia cu tupeul pe ei au avut nesimtirea sa conteste si reclame pe profesoara pe care nu au ascultat-o suficient de bine la ore si mai si lipseau la ore. Si probabil ca mai faceau si rele. Ea nu a dat destule note ca sa se abtina sa-i lase corigenti dinainte si a tot insistat sa invete sa mai repare din lacune. La ce note meritau aia ar fi ramas corigenti din decembrie 2022 nu din iunie 2023. Iar la cate absente ar fi trebuit sa aibe ar fi ajuns abandon scolar din clasa a 7-a. Plus ca ar fi reclamat ca profa e rea si da note mici. Dar uite ca le-a dat note mici altii din alte judete care au corectat, deci alti rai in viziunea elevilor.

    La alte materii (mare parte neimportante) au fost trecuti de mila la mate nu a mers. Au zis si ei ca nu credeau ca profa de mate o sa-i lase. Dar inevitabilul s-a produs, ceea ce arata ca daca se vrea sistemul poate face treaba.

    Profa daca e puternica poate pleca si sa faca altceva, matematica e foarte cautata, stiti cat costa pregatirile alea pe care toata lumea le cauta la gimnaziu la bac la orice. Acolo nu are rost sa se lupte cu interlopii si toata fauna care este in acea zona ramasa fara industrie fara nimic productiv fiind acum un fel de zona defavorizata. Azoga nu mai e nici cu turismul bine, e eclipsata de Predeal si Sinaia.

    Numai ca daca ea cedeaza fenomenul se va repeta. Toti profesorii vor fi astfel vulnerabilizati. O sa ajungeti sa nu va mai puteti tine orele ca profa din Brebu sau chiar sa va injunghie ca pe ailalta din alt judet.

    Culmea penibilului: sa reclame la militie sau la politie elevii ca au fost lasati corigenti. O sa reclame si ca au fost pusi absenti sau ca nu au media 10 in ritmul asta. Sau sa reclame la militie ca au picat bac-ul, sau ca nu au fost lasati sa copieze la examen.
    Astia nu stiu care e rolul militiei si politiei. Rolul ei e sa prinda hoti.

    Nu-i nimic grav cu aia de nu au prins anul asta capacitatea. Oricum picau, dar credeau c aintra la liceul Azuga cu note la EN de 2 si 3 si medii umflate mediile 5-8. lasa ca o sa intre dupa 20 de ani la acelasi liceu la frecventa redusa unde vor primi note de trecere din burta fara sa se duca la scoala si o sa ia si diploma de absolvire. bacul il vor da si pe el cate o materie in 10 ani si o sa aibe si bacalaureat la 35 ani. Apoi facultatea la Spiru sau orice alta necautata de stat si pot ajunge si ministrii primari si sefi de consilii judetene.

    1. Eu am fost luat la rost de director si santajat sa dau media 10, ca a venit mama cu scandal si mai vroia un 10. Ca avea fi-su un 10 si 2 de 9. I-am dat, dar nu pentru ca ma amenintase directorul, ci pentru ca atunci cand vorbeam cu el aveam deja in geanta evaluarea sumativa a elevului notata deja cu 10. Altfel nu cedam. Nu am cedat nici in alte dati cand presiunea a fost si mai mare(fiica primarului eleva). Vom ajunge noi, profesorii, sa primim liste de la parinti cu ce avem si ce nu avem voie sa facem, cu ce note sa le punem. Nasol.

    2. “Nu e nici o paguba, lipsesc acum 12 elevi “. ba este o pagubă foarte mare! pentru acei elevi și pentru societate! acei elevi sunt trimiși la școală să fie școlarizați! nu să decizi tu sau alt profesor foarte slab pregătit și excesiv de leneș că sunt cazuri pierdute! cum ar fi să vină la doctor cineva în pragul unui atac de cord și doctorul să spună că hmm păi probabil va muri, nu mai stăm și după ăsta. să vină un om de 80 de ani și să i se spună că mâine moare așa că ce sens are, nu e pagubă că unul ca el moare? sau 12. că, vorba aia, cine moare acum, nu mai moare la toamnă! că 12 nu primesc educația obligatorie? pe profesori chiar nu îi verifică nimeni, observ! ai 12 elevi slabi (presupunând că este așa, eu încă mai cred că acea profesoară îi presa să facă meditație cu ea) și nici nu încerci. îi lași pe vară și sunt destui care îți iau apărarea că nah, erau cazuri pierdute, nu e pagubă. ar trebui ca toți profesorii să fie verificați, eventual fiecare copil corijent/repetent să fie trimis la alt profesor cu rezultate bune/la altă școală și dacă obține rezultate acolo, primul profesor să fie penalizat drastic, pentru că nu și-a îndeplinit datoria. Să i se scadă salariul, să fie pus în vacanța de vară să pregătească alți elevi sau, daca este cazul, să facă el însuși cursuri, dacă nu știe suficientă carte nici pentru el, nici pentru alții

      1. Pentru societate?Care societate?Cine beneficiază de risipa de bani pe educarea unor loaze ?Eu nu plătesc taxe pentru niște mucosi care nu se mobilizează pentru un 5 măcar .Nu e niciun beneficiu intelectual,social,evolutiv.Nimic.Din partea mea sa se ducă la sparanghel în Germania ca altceva nu ii ajuta capul.

  4. Dreptul la munca , a se intelege aici dreptul de ati castiga existenta nu poate fi ingradit. Este un drept constitutional. O petitie, perfect legala, nu poate condamna la infometare o persoana, poate cel mult sa ii afecteze salariu sau calificativul. Nimic mai mult.

  5. În primul rând, nu înțeleg care este abaterea disciplinară pentru care i s-a desfăcut contractul de muncă direct, fără parcurgerea celorlalte sancțiuni. Chiar sunt curioasă cum motivează LEGAL CA-ul această măsură. Pare un abuz în serviciu. Doamna trebuie să conteste măsura și la primă vedere, va câștiga. Apoi să facă plângere penală împotriva CA-ului pentru abuz în serviciu și să ceară daune morale CA-ului.

  6. Pe principiul enunțat de d-voastră este evident că profesoara nu are șanse pentru că” orice în țara asta”.
    Vă dau un exemplu personal. Copilul meu a fost maltratat fizic și psihic de către profesoarele de română și matematică pentru că nu plătea șpăgile cerute indirect de către acestea (inclusiv meditații cu profele de la clasă). Nesimțită, profa de română (o educatoare cu studiile efectuate la distață) mi-a spus în ședința cu părinții: ”eu îi dau 8, dar el e de șase…” Ulterior, copilul a luat evaluarea națională cu 9 și a terminat liceul cu 9,85. Fără meditații la șpăgarii politici din sistemul de partid.
    Acum, privind retrospectiv, îmi pare rău că nu am făcut plângere penală împotriva animalelor de la catedră. Banii și complicitățile politice au transformat școlile în sereleuri private, sau doar private.
    Directorii și inspectorii politici au doar interesul să ascundă realitatea și abuzurile din școli, pe aceleași principii folosite de mafia politică în toate instituțiile publice. Mediatizarea este devastatoare pentru mafia politică. Vezi cazurile/clanurile recente. În curând vom vedea cum ticăloșii din politică nu vor mai putea manipula și fura în spatele funcțiilor publice.

  7. daca elevii erau atat de prost pregătiți, chiar profesoara ar fi trebuit sa ii pregătească! chiar nu este evident că dacă lași corijenți jumătate din elevi inseamnă că nu îți faci treaba cum trebuie? dacă rămân doi, patru, poți să zici că elevii aia erau răi, erau prosti, zici orice. dar 12! înseamnă că ești un profesor slab rău de tot
    sau, cum zic părinții, înseamnă că vrei sa ii presezi să facă meditație cu tine (pot fi și amândouă). chiar nu înțeleg cum vad alții alta varianta. elevi slabi ce merita corijenta in numar așa mare = profesor incompetent ce nu are ce căuta în învățământ

    1. Stimata doamna “corijent”, ‘ neata stii cum ajung elevii de acest soi la liceu? Cu 2 si 3 la EN? Ce ai vrea sa fie, Einsteini?

      1. Mai deschide și dumneata un dicționar înainte să pui ghilimele (de limba engleză) ca să semnalezi o greșeală care nu este greșeală.
        Deci să înțeleg că există licee la care copiii intră fără să aibă nivel de liceu și nimeni nu își pune în gând să îi ajute cumva. cei ușor de mituit îi trec clasa, cei viteji rău îi lasă corijenți și nimeni, nimeni nimeni nu are în agendă sau in fișa postului! să ii învețe pe amărâții ăia carte. și apoi, vacanță!! salarii mărite, distracție!

      2. adică la protest nu s-a gândit nimeni sa semnaleze asta, doar de salarii au bătut apa in piua. și când apar in presa probleme din astea, sar toți grămadă sa critice elevii, când aia sunt victimele! sunt victimele sistemului, care se duc la școală și NIMENI nu are in plan sa îi învețe, doar se spală pe mâini în fel și chip. e jenant!!

  8. Domnule Gigel, sper din toată inima că nu sunteți profesor, să comparați elevii cu “rahații” ?! Nici măcar nu considerați că elevii sunt ființe umane?! Sunt alte locuri pentru dumneavoastră, poate pe Muntele Athos pentru izbăvire!

  9. Sistemul de.evaluare cu note de la unu la zece este un sistem al perfecționării si perpetuării corupției și birocrației in intreaga tara si eventual chîar al penetrarii și în alte țări. Personal nu cred ca toti indivizii care acumulează sau dobândesc in urma procesului de educație un bagaj maxim de cunostinte teoretice sunt si buni specialisti practicieni pentru acele cunostinte teoretice acumulate.Ce sa mai zicem de elevi care au mai mult înclinații pentru deprinderi practice dar sunt evaluati cu ajutorul notelor după cunostinte teoretice si la dispoziția evaluării subiective a profesorului. Profesorul in fùnctie de interesele de clienti pentru meditații bineînțeles că atunci când nu-i monitorizează nimeni pot sa fie subiectivi sau chiar parveniți la nivel universitar cand pretind direct șpagă de la studenți . Si asa anunță părinți ca elevul are nevoie de meditații ca sa țină pasul cu scoala sau sa aspire la ceva in viata.Din acest motiv de culpabilitate consider că Invățământul Romanesc are nevoie urgenta de reformare din temelii atat structural cat si institutional la nivelul Corpului Profesoral. Cu alte cuvinte cine sunt profesori sa fie platiti ca profesori iar cine nu se riďica la nivelul acestei vocatii sa fie indrumati spre alte profesii.

  10. Rezumat: 1. Copiii noștri din calificați drept “idioți și incapabili” și ” retardați”; 2. Profesor conform dex este persoana care învață, educa, îndrumă pe cineva; 3. Dreptul la educație este constituțional: 4. Profesorii sunt plătiți din bani publici sa ne învețe, educe, îndrume copiii. Concluzie: După un ciclu de gimnaziu, copiii sunt”idioți,, incapabili și retardați” Întrebare de bun simt: Care este rezultatul muncii profesorilor plătiți din bani publici, sa educe, învețe, indrume elevii, prin metode pedagogice, daca aceștia nu ating pragul notei cinci ( un punct fiind din oficiu), ținând cont și de nivelul ffff scăzut al testelor de Evaluare Națională , corespunzător notei cinci și pentru care munca prestata, profesorii au fost plătit?

  11. O astfel de “practica” se intalneste in toata Romania. Profesorii lasa corigenti pe elevii care nu au invatat pentru a nu putea sustine examenul de capacitate astfel de elevi care, cu siguranta, ar mari procentul de nepromovabilitate la examenul final si astfel, ar pune scoala intr-o lumina oarecum nefavorabila. Totul se face sub obladuirea si acordul tacit al directorilor de scoala, la care imaginea conteaza foarte mult pentru a ramane in functie si, de ce nu, pentru a atrage noua clientela scolara. Asta poate fi o ipoteza! Daca elevii au fost lasati corigenti pe nedrept, atunci e clar ca profesorul a gresit si trebuie tras la raspundere.

  12. Sute de părinți au făcut plângere și au dat-o afara fără sa se facă anchetă? Directoarea pe ce planeta este? Trebuia predata sesizarea respectiva la poliție. Aloo, poliția ! E vorba de trafic de influență. Nu se sesizează nimeni din oficiu?Tara asta a ajuns la un nivel greu de crezut.

    1. serios??? daca un profesor isi face treaba il da afara de la locul de munca?? deci trebuia sa-i treaca pe toti indiferent de pregatire ,chiar asa??

      1. Ei au spus ca i-a picat pentru ca au refuzat sa vina la meditații la ea. Și mărturia mincinoasă întra tot sub incidenta legii. Calomnia este ceva grav. Persoana respectiva a apărut și în presa ca abuzator șpăgar. Directoarea, fiind vorba de o infracțiune, trebuia sa dea mai departe la politie. Asta dacă nu e mâncătorie între ei și directoarea o vroia data afară. Eu în locul profesoarei as cere petiția semnata de copii etc și m-aș duce cu ea la poliție. Minciuna are picioare asa de scurte… Și după ce ii lua politia la întrebări asa nițeluș și se afla adevărul:daca era de oftica sau adevărat și apoi vinovatul sa plătească. Și minorii răspund în fata legii pentru calomnie și nu numai.
        Consecințele pentru profesoara sunt f grave:a apărut în presa și i-a fost pătată reputația personala și profesionala, a fost data afară etc. Trauma prin care trece aceasta persoana. Și de ce? Pentru ca și-a făcut datoria.
        Ea cu lucrări sau cu cei care s-au plâns supuși unei examinări și se vede ce știe fiecare. Cei care au terminat pot face și mărturie cu detectorul de minciuni.
        Când distrugi pe cineva pentru ca nu te-a favorizat trebuie sa răspunzi, nu?
        Dacă e vinovata de trafic de influenta atunci sa plătească, nenicule! Nu am pus-o eu și nu pentru asta este acolo.

      2. Nu mai luati apărarea cadrelor didactice pe motiv că dacă un prof își face treaba… sunt și mulți profesori săriți de pe fix și mulți care ptr bani îi doare undeva. Suntem oameni toți deci nu are importanță pregătirea iar referitor la discuție chiar sunt cazuri in care copii de la mai multe clase dintr-o școală iau meditații la o anume materie cu un anume profesor. Te întreb ipotetic 30 de corigenți la un profesor cum ți se pare că-s copii proști……an de an promoție de promoție la un singur prof. La fel s-a întâmplat și aici chiar foști elevi care au promovat au venit să depună plângere. Dacă doamna în cauză care a apărut în presă i se termină în penal și se dovedește că chiar a făcut ceea ce a făcut că să scoată bani din meditații și ia “concediu” platit de contribuabilii vre-o 3-5 anișori ar fii perfect poate așa unii dintre profi or să se gândească de 3 ori dacă merită “vacanța” asta dacă nu au ghinionul să găsească un părinte “tâmpit” cu funcție și cu tupeu care are altă logică legislativă asta tot ipotetic.

  13. Daca au note peste numarul obligatoriu de note practic elevii respectivi au avut sansa de a nu ramane corigenti si profesoara si-a indeplinit cerintele suficiente pentru ai lasa. Legal chiar si in scenariu opus desfacerea CIM nu se poate face “pe repede inainte”. Constitutia precizeaza ca: dreptul la munca nu poate fi ingradit. Codul muncii prevede niste etape… Daca da scoala in judecata pentru: abuz, discriminare, aplicarea incorecta a prevederilor legale, s.a.m.d. are castig de cauza 100%, iar conducerea va suporta consecintele impreuna cu toti membrii CA. Nu exista petitii care sa desfaca CIM sau mai exact care sa ingradeasca dreptul la munca indiferent de modul in care este dusa la indeplinire. Asa toti elevii ar face petitii din dorinta explicabila de a nu invata. Corigenta chiar si in situatia asta nu este o “crima”.

  14. Observ ca toata lumea stie nivelul de cunoștințele al elevilor corigenți si cum s-au desfășurat orele. Toata România e plină de cunoscători !

    1. Si eu cunosc copil care a fost lăsat corigent deși mergea la ore,si la lasat corigent pe motiv ca nu ia bacul,asta nu este un motiv de a lasă un copil corigent,clar. Pe acest profesor îl cunosc pentru ca a fost profesorul si al copilului meu iar în pandemie am întrat în camera sa vad dacă fac ore sau dorm și vrea sa spun ca proful de mate în loc sa tina ora de mate urla la ei,am stat vreo 10 minute și el nu mai termina de urat,și atunci despre ce vorbim,clar,sunt unii profesori care nu merita sa profeseze în primul rand și atunci cum sa știe copilul mate când tu urli de fiecare data când vi la ore și toți care au făcut mate cu acest profesor se plângeau ca nu făcea profu ore de mate. Toți copiii care au făcut mate cu acest profesor a trebuit sa iau ore. Deci sunt o groaza de profesori care nu merita sa primească salariul care îl au,clar.

      1. Stimata doamna!
        La capitolul gramatica si mod de exprimare sunteti dezastru, dezastru total.
        Asa parinti, asa copii. Bine, acum, nici profesorii actuali nu sunt cu mult peste nivelul de competenta al elevilor. Suntem intr-un cerc vicios:
        Profesori incompetenti, parinti – prosti aroganti si inculti, copii indrumati gresit de parinti tampiti.

  15. Dacă erau capabili de ceva….aveau note de trecere…mergeau sa dovedească asta oriunde!! Dar….in Romania toți idioți și incapabilii trebuie să între în examene. De ce ?? Inspectoratele obligă școlile să fie toți cu note de trecere, chiar dacă e plină țară de RETARDATI!!! Nicăieri în Europa nu există așa ceva!!! In Italia….in Olanda…sunt școli unde doar 10 % dau bac-ul….pt ca atât se poate!! Nimeni nu îndrăznește să îi oblige pe profesori să le dea note de trecere. Cand am povestit în alte țări asta….au anunțat că vor face o selecție mai riguroasă a studenților care vor să studieze la ei. AM AJUNS DE RÂSUL EUROPEI!!!

    1. Draga DOMNISOARA ii faci pe elevi tîmpiți , profesorii atunci cum sunt?
      S-a vazut la concursul de titularizare-rusine sa le fie!
      Asa profesori,asa elevi!

      1. Exact.
        Profesori incompetenti, elevi tampiti, parinti cu aspiratii inalte pentru “odrasle idioate”. Combinatia perfecta pentru scenariul sumbru al unui viitor complet ratat. Viitorul unui popor care este lipsit de perspectiva.

    2. Rezumat: 1. Copiii noștri din calificați drept “idioți și incapabili” și ” retardați”; 2. Profesor conform dex este persoana care învață, educa, îndrumă pe cineva; 3. Dreptul la educație este constituțional: 4. Profesorii sunt plătiți din bani publici sa ne învețe, educe, îndrume copiii. Concluzie: După un ciclu de gimnaziu, copiii sunt”idioți,, incapabili și retardați” Întrebare de bun simt: Care este rezultatul muncii profesorilor plătiți din bani publici, sa educe, învețe, indrume elevii, prin metode pedagogice, daca aceștia nu ating pragul notei cinci ( un punct fiind din oficiu), ținând cont și de nivelul ffff scăzut al testelor de Evaluare Națională , corespunzător notei cinci și pentru care munca prestata, profesorii au fost plătit?

  16. Incredibil ce aberatie: sa-i desfaci contractul de munca unui profesor ca nu invata elevii si nu merita sa intre in examen…… Adica e de vina profesorul ? Si ce vorba e asta, ca i-a lasat corigenti intentionat? Sa faca bine sa invete….. si profesoara sa actioneze in instanta scoala pentru abuzul de a-i desface contractul de munca fara niciun motiv inteneiat. Adica , dupa ce ca elevii trebuie tratati ca niste bibelouri, profesorii nici nu le mai pot da note pe merit, ca, vezi doamne, deranjeaza si se interpreteaza ca ii obliga la pregatiri. Aloooo, parinti, invatati-va copiii sa munceasca, nu le bagati in cap prostii ca sunt nedreptatiti! Sunt absolut convinsa ca nu stiu absolut nimic si ar fi luat sub 3 la examen

  17. Dacă ar fi sa dăm un test celor 12 elevi la materia respectiva, nu stiu cati dintre ei îl vor trece…așa că elevii au rămas,pt că nu au vrut să invete

  18. La ce gângavi frecventează școlile , in învățământul obligatoriu de stat , pe o evaluare obiectivă la clasă, max. 50% ar trebui să promoveze . Școala a devenit o struțo- cămilă, in care deciziile le iau părinții, elevii și personalul didactic . Poate uitați că educația nu se dă , se primește. Altfel ,cum vă explicați faptul , că la o clasă, unde predau aceeași profesori , sunt elevi foarte bine pregătiți alături de semianalfabeți ?

  19. in instanta profesoara va câștiga clar procesul, pentru că nu poți desface contractul de munca , doarvpe motivul că a lăsat corigenți 12 elevi din 18 , niciodată! Trebuie să se fi încălcat de mai multe ori regulament de ordine interioara,adică alcool, reclamații periodice ,lipsa de la ore de mai multe ori în ultimile 6 luni. Deci va fi considerat un abuz grosolan,și vor fi obligați să o repună in funcție+ daune morale și materiale!!! Faptul că a lăsat corigenți 12 elevi, trebuie pusă întrebare altfel: Ce au făcut acei 12 elevi de au meritat sau nu să fie lăsați corigenți? Și cum de ceilalți 6 au trecut clasa? Deci ceva probleme sunt și la elevi, mai mult că sigur! Deci,nu va mai duceți după fentă și imediat aruncați cu pietre în profesor de fiecare data și protejați elevii,care de multe ori greșesc și au un comportament total inadecvat!!!

    1. Raspunsul este simplu . 12 elevi au refuzat sa faca meditatii cu doamna profesoara. Ceilalti 6 au fost bucurosi sa ii dea bani respectivei.

      1. Corect,n au vrut sa faca meditatie cu d ei si de aceea i au lasat corigenti asa cum a zis un alt domn.Suntem cu invatamantul la pămant!!!!!

      2. Nu cred. Și știi de ce? Colegii mei de matematica refuza sa facă meditații. Sunt suprasolicitati. Nu fac fata la câți “clienți” au.

    2. “Deci ceva probleme sunt și la elevi,”. aae! bp ti-a fost explicata de Anonim. respectiva trebuie prinsa la inghesuiala odata si nu-i mai trebuie. alfel nu mergem, ca nu avem de-a face cu intelectuali subtiri

    3. Douăsprezece reclamații consecutive nu-ți par suficiente?! De altfel, meditațiile cu profesorul clasei sunt interzise de lege, iar faptul că a făcut și ceva evaziune este un șut în plus pentru profa abuzivă. Mai avem ceva bullying, nesimțire, complicitate și, evident, recurență în săvârșirea faptelor.

  20. Măcar, în acest caz, s-au luat măsuri, dacă e să facem comparație cu d-na. profesoară de biologie de la lic. Energetic Constanța. A urlat toată media și degeaba, d-na. profesoară e bine-merci…!!! Nicio sancțiune, niciun avertisment măcar! Și dumneaei poate fi încadrată cu ușurință la “realizarea defectuoasă a sarcinilor de serviciu”!!! Vorba ceea: câinii latră, profa-și vede de-ale ei!

    1. Consiliul de administrație a luat decizia, deci să înțelegem că cei din consiliu s-au “dus după fentă”?!? Și da, domnule, poți desface contractul de muncă pt realizarea defectuoasă a sarcinilor de serviciu. Aruncăm cu pietre, și chiar cu bolovani, doar în cei care n-au ce căuta în învățământ, care au adus educația copiilor la acest nivel, cu concursul politicienilor. Dacă nu sunteți în stare să-i educați inclusiv pe cei cu un “comportament total inadecvat”, nu aveți ce căuta în învățământ!

      1. dar pana sa ii lase corigenți, au fost niște luni de scoala…directoarea, consiliul de administrație al scolii, nu știau situația? diriginta elevilor nu stia situația? ce masuri au luat?

      2. Daca tu predai si ei nu invata nu se cheama realizare defectuoasa a sarcinilor de lucru, ci lene din partea elevilor. Punct.

  21. La școală Rareș Voda din Ploiești au lăsat o jumătate de clasa repetenți,clasa supradimensionata de aproximativ 36 elevi.Nu sa intrebat nimeni de ce.A fost la clasa a 7a,iar anul asta scoala se lauda cu top 10 pe Prahova la evaluarea națională.

  22. deci era vinovată. că la articolul inițial se adunaseră tot felul de profesori care spuneau că părinții (!) sunt niște analfabeți și meritau blestemați cu corijența până la a 7-a generație.

    1. Nu, draga, nu s-a dovedit ca e vinovata, ci, ca orice in tara asta, doar e data afara ca e doar acuzata, nu si dovedit inca. Legea e de partea ei. Daca a incheiat anul fara abateri anterior semnalate si dovedite, corijarea unor elevi nu este suficient motiv de concediere. Simplele dovezi scrise sau daca cere testarea elevilor ca expertiza, vor dovedi clar ca erau de corijare. Nu se risca nimeni sa lase corigent vreun olimpic. Crede-ma! Va castiga procesul clar.

      1. Eu sper să nu, pentru că și eu când eram la liceu, tot așa profesoara de matematică nici măcar nu venea la ore și ne amenința că dacă nu facem meditații cu ea, nu intrăm în examenul de bacalaureat. Și toți părinții au fost la inspectorat și am reușit, noi și părinții noștri, să o dăm afară din învățământ, pentru că dirigintele nostru, în loc să țină cu noi elevii a ținut cu ea și am reușit să îi luăm dreptul de a nu mai preda vreodată. Sper ca și acești părinți să reușească să îi ia acestei șarlatane acest drept, deoarece nu merită să predea. Sunt multe specimene în învățământul de stat, care nu merită să fie la catedră, pentru că sunt sub orice critică. Aceste specimene provoacă scârbă și dispreț. Acesta este rezultatul programului “României educate” realizat de Șifonierul de la Cotroceni și cretina aia care conduce ministerul educației.

        1. Nu am intalnit niciun profesor care sa ma preseze la meditatii. Singurul profesor care a adus vorba, un om de o probitate si competenta super, mi-a vrut binele. Riscam sa nu iau romana, desi la matematica eram de 10 si sa ratez examenul de intrare la liceu. Asta pentru ca eu nu invatam nimic, desi el preda bine. La meditatie mi-au sarit figurile din cap ca stiam ca platesc ai mei si-mi luam o mama de bataie de nu invatam, asa ca eram tot numai ochi si urechi si invatam tot ce imi cerea si explica. Nici nu vroia bani. Am insistat foarte mult si cu argumente solide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Curtea de Apel Constanța sesizează Curtea Constituțională pe tema ordonanței 159/2022 cu transportul elevilor navetiști, într-un proces deschis de Asociația Elevilor din Constanța / Instanța arată în încheiere că decontul navetei poate fi discriminatoriu față de elevii care au gratuitate

Asociația Elevilor din Constanța se va judeca din nou cu Ministerul Educației la Curtea Constituțională, pe subiectul transportului elevilor navetiști, după ce a fost admisă cererea acestora de către Curtea…
Vezi articolul

VIDEO Mitingurile profesorilor se răspândesc în toată țara: mii de profesori au ieșit azi în stradă în Bacău, Botoșani, Timișoara, Lugoj, Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Arad / „Prefer să nu am salariu nici o lună, dar la grevă nu renunţăm fără să primim ceea ce am cerut” – protestatară

Mii de profesori din Bacău, Timișoara, Lugoj, Caraș-Severin, Suceava, Sibiu, Arad și Botoșani au ieșit în stradă astăzi, 26 mai. Protestele profesorilor din țară vin la o zi după marele…
Vezi articolul

Triaj epidemiologic – ce înseamnă, cine îl face și ce boli au descoperit medicii anul trecut, după vacanța de iarnă

Triajul epidemiologic în școli și grădinițe este, teoretic, un consult sumar al copilului pentru supravegherea stării de sănătate în colectivități. Acesta se practică după fiecare vacanță școlară în creșe, grădinițe,…
Vezi articolul