Profesor de la Universitatea Transilvania – Facultatea de Construcții, cercetat penal pentru agresiune sexuală / El nu mai poate profesa în universități din țară

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com

Un profesor de la Facultatea de Construcții a Universității Transilvania a dobândit calitatea de inculpat în cercetările legate de două infracțiuni de agresiune sexuală, scrie BizBrasov.ro. Potrivit sursei citate, este vorba de profesorul Marius Botiș, iar incidentele s-au petrecut în urmă cu doi ani. 

Potrivit sursei citate, în ianuarie, Comisia de Disciplină a Universității Transilvania a decis desfacerea contractului de muncă în cazul profesorului de Rezistența Materialelor.

Potrivit procurorilor citați de BizBrasov.ro, „La data de 14 martie 2024, procurorul de caz a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, printre obligațiile impuse numărându-se aceea de a nu exercita funcția de profesor universitar în cadrul vreunei unități de învățământ superior din România”.

Citește mai mult despre acest caz: Un profesor de inginerie seismică ar fi hărțuit sexual mai multe studente condiționând promovarea examenelor de favoruri. A fost eliminat din comisiile de examinare și cercetat acum de Universitatea Transilvania din Brașov / Rectorul Abrudan: Evident că m-a șocat toată chestiunea asta

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version