Profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii pot primi și ei bani din programul pentru cursuri remediale, potrivit ministrului Educației

Sorin Cimpeanu / Foto: Gov.ro

Nu numai profesorii ai căror elevi nu au asimilat lecțiile predate în școala online pot primi cei 100 de lei pe oră din programul guvernamental care va fi aprobat prin ordonanță de urgență, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu. Și profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii vor avea acces la aceste fonduri, a spus oficialul la Antena 3.

Ore de consolidare a materiei

Deși a spus că programul lansat prin OUG se va numi Programul național de acțiuni remediale, Cîmpeanu a redefinit orele de recuperare drept “remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”, pentru ca și profesorii care au predat toată materia și ai căror elevi nu au avurt pierderi, să poată accesa banii anunțați de ministru.

Moderator:Profesorii care au făcut eforturi și sunt cu materia la zi nu vor primi nimic, cei care și-au bătut joc, dar n-au nicio reținere să-și primească salariul întreg vor solicita program de ore remediale pentru că s-a pierdut materia. E corect?

Sorin Cîmpeanu: Da, dacă cel care a adresat acestă întrebare… Sunt foarte interesat de ce soluții ar fi putut să găsească vizavi de recuperarea pierderilor. Aș vrea să adaug o mențiune importantă: sigur că el se numește Program național de acțiuni remediale, dar în cadrul ordonanței de urgență pe care o avem în lucru, pe care dorim să o promovăm în ședința de miercuri, cel puțin în primă lectură, vom face precizarea că aceste acțiuni, deci posibilitatea de plată se referă și la consolidarea materiei.

Deci, dacă un cadru didactic consideră că a predat absolut totul și că elevii au asimilat absolut tot ce a predat, este liber ca din aceste ore să facă acțiuni de consolidare a materiei. Cu alte cuvinte, cei mai buni profesori, din cele mai bune școli, la cele mai bune clase, vor avea acces la aceste ore remediale. Remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”

Profesorii care fac ore remediale vor primi câte 100 de lei pentru fiecare oră, sumă care va fi impozitată, anunță ministrul Educației.

Foto: gov.ro

Exit mobile version