Profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii pot primi și ei bani din programul pentru cursuri remediale, potrivit ministrului Educației

11.318 vizualizări
Sorin Cimpeanu / Foto: Gov.ro
Nu numai profesorii ai căror elevi nu au asimilat lecțiile predate în școala online pot primi cei 100 de lei pe oră din programul guvernamental care va fi aprobat prin ordonanță de urgență, potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu. Și profesorii care vor face ore de consolidare a materiei cu elevii vor avea acces la aceste fonduri, a spus oficialul la Antena 3.

Ore de consolidare a materiei

Deși a spus că programul lansat prin OUG se va numi Programul național de acțiuni remediale, Cîmpeanu a redefinit orele de recuperare drept “remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”, pentru ca și profesorii care au predat toată materia și ai căror elevi nu au avurt pierderi, să poată accesa banii anunțați de ministru.

Moderator:Profesorii care au făcut eforturi și sunt cu materia la zi nu vor primi nimic, cei care și-au bătut joc, dar n-au nicio reținere să-și primească salariul întreg vor solicita program de ore remediale pentru că s-a pierdut materia. E corect?

Sorin Cîmpeanu: Da, dacă cel care a adresat acestă întrebare… Sunt foarte interesat de ce soluții ar fi putut să găsească vizavi de recuperarea pierderilor. Aș vrea să adaug o mențiune importantă: sigur că el se numește Program național de acțiuni remediale, dar în cadrul ordonanței de urgență pe care o avem în lucru, pe care dorim să o promovăm în ședința de miercuri, cel puțin în primă lectură, vom face precizarea că aceste acțiuni, deci posibilitatea de plată se referă și la consolidarea materiei.

Deci, dacă un cadru didactic consideră că a predat absolut totul și că elevii au asimilat absolut tot ce a predat, este liber ca din aceste ore să facă acțiuni de consolidare a materiei. Cu alte cuvinte, cei mai buni profesori, din cele mai bune școli, la cele mai bune clase, vor avea acces la aceste ore remediale. Remediale cu valențe de consolidare a materiei predate și de creștere a performanței”

Profesorii care fac ore remediale vor primi câte 100 de lei pentru fiecare oră, sumă care va fi impozitată, anunță ministrul Educației.

Foto: gov.ro


10 comments
  1. Dle.M(S)inistru,,,maria ta”,cu,,atâtea ocupații”,cum ți-ai realizat norma/normele didactice? Sigur, sigur vei solicita și bani pentru orele,,remediale/neavenite”!

  2. Asta e noua. Puturosi, lenesi, bolnavi cu capul, nesimtiti, perversi. Asta cu salbatici e new entry. Asa m-am saturat sa fim atata de jigniti ca ultimii oameni, incat, de multe ori imi vine sa ma las de tot si sa plec la Rebu. Se fac angajari, iar a culege cu mana gunoaiele din cosurile stradale a ajuns sa mi se para mai putin injositor decat a fi profesor. Cel putin, acolo, daca sunt criticat e pentru ca se vede ca nu mi-am luat gunoiul, aici sunt criticat oricum: fie ca-mi fac ori ba meseria.

  3. De ce programele remediale sunt pentru cei mai buni elevi? Dacă sunt atât de buni, ce nevoie ar avea de ore remediale?
    Ce facem cu elevii care vor susține examene și au nevoie de sprijin?
    După ce criterii un profesor este bun? Bun la ce?
    Asta e discriminare, un mod de a-i favoriza pe cei “aleși “.

    1. Pentru elevii buni există ore de consolidare (vor să fie și mai buni), orele de remediere sunt pentru cei care au ratat cunoștințele minimale. Elevii de a VIII-a și cei de a XII-a au avut și vor avea în continuare ore de pregătire pentru examene.

  4. Dacă aveți bani de aruncat, că asta faceți cu orele remediale, atunci organizați cursuri de comportament civilizat pentru profesori că se comportă ca niște sălbatici,asta e problema educației. Chiar dacă profesorii predau matematică sau limba română tot sălbatici sunt.

    Pe de altă parte, orele remediale vor fi la fel de eficiente ca școala online.

    1. Sunt profesoară de română . Afirmați că profesorii se comportă ca niște sălbatici și sunt niște sălbatici. Mă cunoașteți? Știți ceva despre mine / educația mea/ personalitatea / cultura / rezultatele / modul în care sunt văzută în comunitate etc ?
      Vă rog respectuos, dar insistent ,să susțineți cu dovezi afirmația referitoare la mine, profesor de română , cum că sunt o sălbatică. Vă rog. Aștept dovezi, nu vorbe aruncate aiurea , dovezi legate DE MINE .

    2. @superzero
      Pe de a treia parte, cred ca e cazul sa nu ne enervam din cauza neinteligentei tale si deci sa nu te bagam prea tare in seama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eveniment în limba română pentru profesorii de Fizică de liceu, la CERN în Elveția, la care cadrele didactice pot aplica până pe 9 martie, anunță Facultatea de Fizică a UB – o săptămână de formare despre fizica nucleară

Profesorii de fizică din liceele din România pot petrece în vară o săptămână la CERN, în Geneva, într-un program de formare în domeniul științelor exacte, potrivit unui anunț al Facultății…
Vezi articolul

Sindicatele au solicitat Ligiei Deca „în regim de urgență” modificarea unui ordin de ministru pentru ca indemnizația de hrană să fie introdusă în calculul indemnizației concediului de odihnă al profesorilor – document

Federațiile sindicale din Învățământ au depus joi la cabinetul ministrului Ligia Deca o solicitare de modificare a unui ordin de ministru, pentru a putea calcula în indemnizația pentru concediu și…
Vezi articolul

Rezultatele finale de la Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie. Lucrările contestate sunt reevaluate de alte persoane decât cele care au notat inițial lucrările scrise, prevede metodologia

Rezultatele finale de la concursul național de Titularizare 2023 vor fi publicate miercuri, 26 iulie, de către Ministerul Educației, potrivit calendarului oficial. Rezultatele inițiale de la proba scrisă au fost…
Vezi articolul

Greva generală din școli continuă marți. Guvernul nu a mai invitat luni sindicatele la discuții, după ce reprezentanții profesorilor au cerut o nouă întâlnire / George Purcaru, FSLI: Sunt nepăsători

Greva generală din școli continuă marți, 23 mai. Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a precizat pentru Edupedu.ro că sindicatele din Învățământ nu au primit astăzi vreo invitație pentru…
Vezi articolul