Profesorii – ultimii care i-ar putea face pe nehotărâți să fie mai deschiși față de vaccinarea împotriva Covid-19 – sondaj IRES

Foto: © Elnur - Dreamstime.com

Profesorii figurează pe ultimul loc pe lista persoanelor care i-ar putea determina pe cei care sunt nehotărâți sau nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19 să fie totuși mai deschiși față de vaccinare, potrivit unui sondaj IRES dat publicității joi.

Potrivit studiului, procentul celor care doresc să se vaccineze este în creștere, comparativ cu studiile anterioare: 4 din 10 români spun că sigur se vor vaccina împotriva Covid-19, când vaccinul va fi disponibil pentru ei; 36% sunt nehotărâți (dintre care 25 de puncte procentuale spun că probabil se vor vaccina); o cincime spun că sigur nu se vor vaccina.

Între altele, cei care au spus că nu s-au vaccinat încă sau nu au răspuns că sigur se vor vaccina au fost întrebați: “care dintre următoarele persoane v-ar determina să fiți mai deschis să vă vaccinați împotriva Covid-19, dacă v-ar recomanda acest lucru?”

Astfel, respondenții au indicat:

Cine i-ar putea convinge pe sceptici si nehotarati sa se vaccineze – Sondaj IRES Ianuarie 2021

Întrebați despre principalele surse folosite pentru a se informa despre sănătate, respondenții au indicat cel mai mult televiziunea (58%), Internetul în general (46%), abia pe locul 3 medicii (45%). Urmează la mare distanță membrii familiei și cunoscuții (17%), alte media (9% sau mai puțin).

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.512 respondenți cu vârste de peste 18 ani, eșantionr reprezentativ la nivelul populației adulte, cu eroare maximă de +/-2,5%. Studiul a fost desfășurat în perioada 13-15 ianuarie.

Rezultatele detaliate – aici

Photo 200009235 © ElnurDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version