Profesorii vor fi plătiți și pe baza orelor online realizate, inclusiv cei care sunt la „plata cu ora”, prevede noul regulament

Foto: Pexels.com

Profesorii vor încasa salariile și/sau sporurile și pe baza orelor online realizate, inclusiv cei care sunt la „plata cu ora”, prevede noul regulament de predare online emis de Ministerul Educației.

Prin reglementarea prin Ordin de Ministru a activităților online ministerul va actualiza actele normative care reglementează fișa postului, prevede documentul citat. În fișa postului cadrelor didactice vor fi incluse atribuții specifice și indicatori de performanță, referitori la proiectarea, realizarea și evaluarea activităților de învățare online.

Practic, ministerul va modifica Legea în așa fel încât aceste ore online, precum și activitățile de pregătire a acestora vor putea fi folosite la pontajul profesorilor, iar orele pe internet să fie luate în calcul pentru profesorii care predau inclusiv în regim de „plata cu ora”. Aceștia in urmă nu au fost plătiți în perioada închiderii școlilor, deoarece nu putea justifica legal activitățile avute cu elevii, din punct de vedere contractual.

Citește care sunt regulile de predare online: Cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate. Profesorii, obligați să preia feedback de la părinți și elevi. Părinții, obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor. Școala poate da laptopuri în custodie

FOTO: pexels.com

Exit mobile version