Profesorii vor fi responsabili pentru cumpărăturile făcute cu cardul de primă didactică, iar banii cheltuiți pe lucruri sau servicii care nu au legătură cu activitatea didactică vor trebui returnați, ar fi stabilit reprezentanții ministerelor și sindicatelor / Există un sistem prin intermediul căruia se verifică ceea ce a fost achiziționat – surse

Foto: © Nirut butrngam | Dreamstime.com

La discuțiile de la Ministerul Educației pe prima de carieră didactică s-au stabilit abia acum, în timp ce cardurile sunt distribuite în țară, angajaților din sistemul de învățământ, ce ar trebui și ce nu să poată cumpăra aceștia cu primele de carieră didactică și primele de carieră profesională. Conform unei informări transmisă de Ministerul Educației directorilor de școli, obținută de Edupedu.ro, reprezentanții Ministerului Educației, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene și ai sindicatelor au pus la punct câteva reguli de bază: nu vor fi admise achizițiile de televizoare, telefoane și ceasuri inteligente, produsele de birotică și consumabile pot fi cumpărate doar din cei 450 de lei bani de la bugetul de stat și nu din fondurile europene de 1050 de lei.

În informarea sindicatelor se mai arată că abia acum va fi pus la punct un tipizat pentru declararea cumpărăturilor de către profesori. Și-au mai amintit, tot la această întâlnire, oficialii, că personalul didactic administrativ din universități nu fusese inclus în ordinul de ministru, așa că o să mai fie dat un ordin de ministru în care vor apărea și angajații respectivi.

Nici Ministerul Educației și nici Ministerul Fondurilor Europene nu au anunțat public că această întâlnire a avut loc sau care au fost concluziile. Edupedu.ro a scris și joi despre întâlnirea pe tema primelor de carieră didactică care a avut loc la Ministerul Educației miercuri și care a durat 4 ore.

Redăm informarea sindicatelor către membrii din școli:

„La Ministerul Educației au avut loc discuții în vederea clarificării a prevederilor OUG 58/2023. Din partea MIPE a participat o delegație de 5 persoane condusă de domnul secretar de stat Bogdan Eduard Simcea, din partea ME a participat domnul secretar de stat Sorin Ion, iar din partea sindicatelor 3 reprezentanți.

Pe scurt, s-au stabilit următoarele:

MIPE și ME vor comunica în zilele următoare dacă identifica alte situații care trebuie discutate și dacă este necesară o nouă întâlnire”.

Foto: © Nirut butrngam | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version