PROIECT „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în școli și licee. Profesorii vor continua activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com

Programul „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în școli și licee, după cum prevede metodologia pusă în consultare publică de către Ministerul Educației. În metodologia din 2016 nu apare cuvântul „obligatoriu”, în contextul menționat. Eduepdu.ro a scris că excursiile în afara localității, pe banii părinților, sunt interzise în „Școala altfel”, conform proiectului. Vezi mai jos, în articol, ce alte noutăți prevede documentul Ministerului Educației.

Art. 1 – „(2) Programul național „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal, din cadrul sistemului național de învățământ preuniversitar, conform prezentei metodologii.”

O altă prevedere a proiectului de metodologie se referă la faptul că profesorii vor continua activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului școlar.

Art. 5. Cadrele didactice continuă activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului școlar.”

Școala are obligația de a asigura participarea tuturor elevilor elevilor și profesorilor

Art. 8 – „(2) Unitatea de învățământ are obligația de a stabili oferta de activități din cadrul Programului național “Școala altfel” astfel încât să poată asigura, prin oferte alternative, participarea la aceste activități, a tuturor elevilor și cadrelor didactice.

(3) În situația în care pe întreaga perioadă a programului sau doar în anumite zile, din motive obiective, nu se pot organiza activități conform orarului stabilit pentru programul „Școala altfel”, se desfășoară alte activități educative care contribuie la formarea și dezvoltarea competențelor din curriculumul național.”

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Excursiile în afara localității pe banii părinților, interzise în „Școala altfel” – proiect
Exit mobile version