PROIECT „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în școli și licee. Profesorii vor continua activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului

8.655 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Programul „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în școli și licee, după cum prevede metodologia pusă în consultare publică de către Ministerul Educației. În metodologia din 2016 nu apare cuvântul „obligatoriu”, în contextul menționat. Eduepdu.ro a scris că excursiile în afara localității, pe banii părinților, sunt interzise în „Școala altfel”, conform proiectului. Vezi mai jos, în articol, ce alte noutăți prevede documentul Ministerului Educației.

Art. 1 – „(2) Programul național „Școala altfel” se desfășoară obligatoriu în unitățile de învățământ primar, gimnazial și liceal, din cadrul sistemului național de învățământ preuniversitar, conform prezentei metodologii.”

O altă prevedere a proiectului de metodologie se referă la faptul că profesorii vor continua activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului școlar.

Art. 5. Cadrele didactice continuă activitățile cu rezultate pozitive pe tot parcursul anului școlar.”

Școala are obligația de a asigura participarea tuturor elevilor elevilor și profesorilor

Art. 8 – „(2) Unitatea de învățământ are obligația de a stabili oferta de activități din cadrul Programului național “Școala altfel” astfel încât să poată asigura, prin oferte alternative, participarea la aceste activități, a tuturor elevilor și cadrelor didactice.

(3) În situația în care pe întreaga perioadă a programului sau doar în anumite zile, din motive obiective, nu se pot organiza activități conform orarului stabilit pentru programul „Școala altfel”, se desfășoară alte activități educative care contribuie la formarea și dezvoltarea competențelor din curriculumul național.”

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Excursiile în afara localității pe banii părinților, interzise în „Școala altfel” – proiect

4 comments
  1. Școala altfel ar trebui sa fie …altfel, într-un alt mediu! Activități atractive, excursii, la o cofetărie, într-o sală de spectacol, vizite la întreprinderi(câte- or mai fi)…nu in sala de clasă!

  2. Scoala Altfel ,precum și Săptămână Verde ,sunt doua mari rateuri,pierdere de vreme, atâta timp cât nu se asigura fondurile necesare. Anul școlar a fost fărâmițat in module, săptămânile acestea două,care nu își au rostul,fara o finanțare…ne îndepărtăm tot mai mult de educație. O educație de calitate ,nu se poate face cu atâtea schimbări aiurite, fara o predictibilitate, cu reguli care se schimb in timpul jocului și, mă repet, fără susținere financiară.

  3. Vai cate vor mai urma.. Cica 368 de ordine din noua lege…o sa va iasa pe gat cei 1000 lei brut de la greva…. Praf in ochi…
    Obligatoriu, auzi? Gata? V-ati făcut norma de obedienti dupa greva? Aia a fost testarea, nu? Sa vedeti pe câti obedienti va puteti baza.
    Noi va spunem ca, de la an la an, scoala altfel e o prostie. Voi nu si nu. Nici ca va pasa de feedback ul nostru. O tineti tot inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concediul suplimentar pentru directorii de școli, conform noului contract colectiv de muncă, poate fi aplicat în aplicația de salarizare a personalului din Învățământ – document

Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată, conform unui document consultat de Edupedu.ro. Noua variantă a aplicației permite introducerea concediului suplimentar pentru directori și inspectori. Săptămâna trecută,…
Vezi articolul

Aproape 5.000 de doctoranzi la studii cu frecvență primesc burse de 3.200 de lei pe lună. Modul de acordare a acestora, după schimbarea Legii – explicat de secretarul de stat Gigel Paraschiv / Ministerul a solicitat 46 de milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară pentru a putea să acopere bursele de studii doctorale până la sfârșitul anului

Bursele studenților doctoranzi sunt cuprinse, conform noii Legi a învățământului superior, în granturile studiilor de doctorat, granturi care, pe vechea lege a educației, nu includeau aceste sume. Ce înseamnă această…
Vezi articolul

Directorul de examene și concursuri din CNPEE al Ministerului Educației, Sorin Spineanu-Dobrotă, suspendat și pus sub control judiciar încă 60 de zile / Profesorul e cercetat pentru agresiuni sexuale asupra elevilor

Profesorul Sorin Spineanu-Dobrotă, șef-serviciu examene și concursuri la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) al Ministerului Educației, este suspendat încă 60 de zile din funcție, transmite biroul…
Vezi articolul