Propunerea ca elevii din ani terminali să meargă la școală și în scenariul roșu, legată de riscul ca orașele mari să ajungă în acest scenariu, spune ministrul Cîmpeanu. Consiliul Elevilor propusese ca elevii să poată alege

Sursă foto: gov.ro

“Ministerul Educației anticipează situația în care orașe foarte mari, cu un număr foarte mare de școli, ar putea ajunge în scenariul roșu, care nu le-ar mai permite elevilor din clase terminale să meargă la școală pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a spus duminică seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3. El a legat situația orașelor mari de propunerea ca elevii din clasele a 8-a și a 12-a să meargă la școală și în scenariul roșu, propunere care a determinat Consiliul Național al Elevilor să spună la rândul lor că elevii vizați ar trebui să poată alege forma de învățare, la școală sau la distanță.

Ministrul Cîmpeanu a spus că propunerea este doar o “idee” care va fi supusă consultărilor cu elevii, profesorii și părinții.

Sorin Cîmpeanu, la Antena 3:

Ministrul anunțase anterior că va propune ca elevii din anii terminali să meargă fizic la cursuri și în cazul când școlile intră în scenariul roșu. El a spus la Realitatea Plus că “vom insista, vom propune” aceste lucruri, în condițiile în care “examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți. Ați văzut ce se întâmplă cu acele cazuri de evaluare în online care au dat posibilitatea de fraudă (…)”.

În intervenția avută duminică seară la Antena 3, el a răspuns propunerii survenite între timp de la Consiliul Național al Elevilor, care a arătat că în multe școli condițiile sunt improprii și elevii ar trebui să poată opta cum să continue cursurile:

Poziția Consiliului Național al Elevilor – puncte-cheie: 

Exit mobile version