Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

Foto: hartă UBB-FSEGA

Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.

Deciziile aprobate prin Hotărârea nr 87:

„Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane București”.

Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului să intensifice acțiunile de control a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, județului Ilfov și celorlalte zone cu incidență ridicată și să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”.

Foto: UBB Cluj-Napoca – econ.ubbcluj.ro/coronavirus

Exit mobile version