Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, condus de Florin Cîțu. În schimb, CNSU a decis ca Ministerul Educației și alte cinci ministere să intensifice acțiunile de control

951 de vizualizări
Foto: hartă UBB-FSEGA
Propunerea INSP de intrare în carantină a Bucureștiului și a județului Ilfov nu a fost „validată” de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, organism condus de premierul interimar, Florin Cîțu.

Deciziile aprobate prin Hotărârea nr 87:

„Nu se validează propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane București”.

Se dispune ca Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Economiei, Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului să intensifice acțiunile de control a respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și să aplice măsurile prevăzute de cadrul normativ în vigoare.

Se dispune ca Grupul de Suport Tehnico – Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României să analizeze situația epidemiologică de la nivelul Municipiului București, județului Ilfov și celorlalte zone cu incidență ridicată și să propună, după caz, noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii”.

Foto: UBB Cluj-Napoca – econ.ubbcluj.ro/coronavirus


4 comments
  1. De cate ori il vad la televizor, Catu urla ca toate deciziile luate de către guvern sau CNSU sunt făcute in urma discuțiilor cu specialiștii in domeniul sănătății. Credeam ca Institutul National de Sanatate Publica este specialistul in domeniul sanatatii. Se pare ca m-am inselat. Chiar Catu este specialistul in domeniul sănătății. Asa ca organizatia CNSU, condusa chiar de el, le-a raspuns celor de la INSP ca habar nu au despre ce vorbesc. Doctorul si Specialistul Catu stie mai bine ce masuri trebuiesc luate cand vine vorba de sanatatea publica. Ce om, domnule! Ce calitati extraordinare! Ce trecut! I-am citit istoricul pe Wikipedia si am rămas cu gura căscata.

  2. Gata. Iar am fost păcăliți.
    Specialiștii nu mai sunt buni.
    Nu mai servesc interesele politice.

    Politicienii cred că nu vor exista consecinte.

    Urgia va trece, dar oamenii nu vor uita aceste decizii.
    Peste timp vor răspunde electoral, penal si mai ales moral.

  3. Aham, adica nu ne protejeaza, dar ne amendeaza. Intrebare: E adevarat ca avem autoritati competente care au grija de noi si de copiii nostri? Raspuns: Da, este adevarat, doar ca nu au habar ce sa faca, nu le pasa de noi si ne amendeaza tot pe noi pentru asta.

  4. Este hilar ceea ce se intampla, de la inceputul crizei covid spun ca asculta de specialisti dar ce sa vezi astazi au votat pentru. Cine credeti ca au votat impotriva?
    Politrucii, servicile secrete, seful de la paza si protectie. Pe scurt, scapa cine poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

SURSE Schimbări la vârful Ministerului Educației: Irina Danielescu, consilier PSD sector 4 și „omul lui Băluță”, îl va înlocui pe Florian Lixandru în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării

Guvernul Ciolacu îl va demite pe actualul secretar de stat social-democrat din Educație, Florian Lixandru, și îl va înlocui cu Irina Danielescu, care în prezent este consilier local PSD la…
Vezi articolul

10 burse de 1.000 de lei pentru elevii performanți care trăiesc în medii defavorizate, acordate de Academia Română / Care sunt criteriile de selecție și ce trebuie să cuprindă dosarele candidaților. Bursele se acordă anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate

10 burse de câte 1.000 de lei pentru elevii care trăiesc în medii defavorizate și care au rezultate școlare excepționale vor fi acordate de Academia Română, în anul 2023, potrivit…
Vezi articolul
Inchidere scoli pe fondul crizei sanitare. Tot mai multe tari si regiuni europene au decis sa opreasca accesul elevilor in scoli.

Unele țări și regiuni europene închid temporar școlile. Caz aparte în Cehia, țară care raportează multe infectări în rândul elevilor și profesorilor / Alte zone – îngrijorate de elevii mari și studenții care merg la petreceri și cluburi de noapte

Unele țări și regiuni din Europa au început să închidă, temporar, școlile din cauza pandemiei de Covid-19 sau să asocieze mediul școlar cu noul val epidemic, contrar curentului produs după…
Vezi articolul

Ligia Deca, despre salariile directorilor de școli: Acum se discută, în funcție de proiecția de buget pentru anul următor, care vor fi creșterile posibile / În urmă cu 2 săptămâni Guvernul anunța că s-au găsit soluții pentru eliminarea inechităților și se vor rezolva “în cel mai scurt timp”

Pentru salariile directorilor de școli, „am avansat deja niște propuneri tehnice de cum s-ar putea rezolva și acum se discută, în funcție de proiecția de buget pentru anul următor, care…
Vezi articolul

Elevul din Dâmbovița, mutat până acum la trei școli pe motiv că ar fi agresiv, a lovit un coleg / Elevul se integrase foarte bine în colectiv, dar și-a schimbat comportamentul când părinții l-au retras de la consilierea școlară, spune directoarea școlii

Elevul din județul Dâmbovița mutat până acum la 3 școli pe motiv că ar fi agresiv a lovit joi, 9 noiembrie, un coleg de clasă care a avut nevoie de…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027 a fost aprobat de Parlamentul European: Finanțare aproape dublă față de ultimii șapte ani, accent pe tranziția digitală, tranziția verde și post-Covid

Parlamentul European a adoptat, marți, noul program Erasmus+, ediția pe 2021-2027 al a principalului program european pentru educație și tineret. Potrivit unui comunicat al instituției, acesta, despre care structurile europene…
Vezi articolul