Reacții dure ale profesorilor după decizia liderilor de sindicat de a suspenda greva generală: “Vrem afișarea procentajelor pe județe! Vă suspectăm de înaltă trădare. Dacă nu le afișați, vă rugăm să demisionați!”

Foto: Ilona Andrei - G4Media.ro

Pe rețelele de socializare au apărut reacțiile profesorilor, nemulțumiți de faptul că s-a decis suspendarea grevei, în urma consultării cu liderii de sindicate din teritoriu, și nu cu membrii de sindicat, așa cum a anunțat luni, Simion Hăncescu, lider FSLI. Unii profesori confirmă că nu au fost consultați cu privire la suspendarea grevei, iar majoritatea mesajelor din rețelele sociale îndeamnă la schimbarea liderilor de sindicat, acuzându-i de trădare pe cei doi lideri care au negociat cu Guvernul, Marius Nistor de la FSE și Simion Hăncescu, FSLI. “Singura acțiune a profesorilor împotriva lor și a liderilor județeni este ieșirea în masă din sindicat. Să rămână doar cu contribuția spărgătorilor de grevă,” “Lideri mincinoși”, “Ați trădat, “Ați schimbat regulile în timpul jocului”, sunt o parte dintre mesajele din grupurile de pe rețelele sociale.

Curg mesaje de nemulțumire ale profesorilor pe rețelele sociale, în grupuri și comentarii pe pagina de Facebook Edupedu.ro, în urma anunțului că se suspendă greva generală din învățământ, în baza unei consultări cu liderii de sindicat din teritoriu, și nu cu toți membrii, adică profesorii și personalul auxiliar și nedidactic.

În majoritatea mesajelor profesorii acuză o trădare a liderilor de sindicat și îndeamnă la alegeri unor noi lideri.

“De ce să decidă liderii județeni?! Toți greviștii trebuie să decidă. Suspendarea este ilegală. Decizia este discreționară. Nu s-a luat prin consultarea greviștilor.

Oricum liderii acestia au fost clar depășiți de situație. Ei au crezut că profesorii fac o grevă, așa, ca o plimbare până la București, și gata, merg toți trei la Herculane, la recuperări. Ei nu au înțeles din start dimensiunea revoltei profesorilor și s-au arătat mereu surprinși de determinarea greviștilor. Acum au obosit și au decis singuri suspendarea grevei. Ne trebuie alegeri de sindicat. Urgent!”

Un alt comentariu: “Ați trădat! Lideri vânduți. Aveți salarii din cotizațiile celor din învățământ și ați coalizat cu guvernanții de frica să nu vi se taie privilegiile fără merit”.

“Trădare!!”, “Lideri mincinoși”, “Ați “luptat” ca întotdeauna…”, “Ba ați trădat! Până acum ați consultat oamenii. Azi ați consultat liderii de sindicat”, mai scriu cititorii.

“Ați schimbat regulile jocului, în timpul jocului! Ați interpretat situația după cum v-a convenit! Sau după cum i-a convenit guvernului, mai bine zis! Nu sunteți decât uneltele guvernanților nu liderii profesorilor! Rușine!”.

“De ce nu s-a cerut raportarea oricărei creșteri sau spor la salariul actual (nu din anii trecuți)?! De ce nu s-a cerut să fie trecută în OUG și data precisă a acordării celei de-a doua tranșe? Unde a dispărut cerința indexării cu rata inflației? De ce nu au insistat să se renunțe la programul-hoț EduSal și la schimbările aduse din mers Legii Dialogului Social?! + “23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public” tot în pătrimea inferioară a acesteia ne poziționează.

“Eu nu am fost întrebată…”, remarcă o profesoară.

Alții cititori le cer demisia liderilor de sindicat: “Demisia urgent”. “Singura acțiune a profesorilor împotriva lor și a liderilor județeni este ieșirea în masă din sindicat. Să rămână doar cu contribuția spărgătorilor de grevă.” O reacție la acest comentariu a venit apoi de la o profesoară: “Noi am hotărât azi că vom face acest lucru. Toți membrii de sindicat din școală”.

“Vrem afișarea procentajelor pe județe! Vă suspectăm de înaltă trădare. Dacă nu le afișați, vă rugăm să demisionați! Nu ne mai reprezentați!”

O profesoară se întreabă pe un grup: “De ce ne-au mai cerut părerea?”

Un profesor răspunde: “Să mimeze că ne bagă în seamă. Mai mult, noi care nu suntem în niciun sindicat și am făcut grevă, nici nu am fost numărați, deși am votat aseară până la 24.00. Cu alte cuvinte, și-au bătut joc de noi în cel mai rușinos mod!”

“Vrem alegeri libere în fiecare școală. Schimbăm toți liderii de sindicat ca să putem să îi dăm jos și pe cei doi! Liderii din școli și liderii județeni sunt veșnici? Nu pot fi schimbați? Doar așa putem ajunge la cei doi trădători de sus! La vremuri noi, lideri noi!

Nu ar fi corect să știm care lideri județeni au susținut suspendarea?”

“Nu ne întoarcem” (n. red la ore), scrie o profesoară.

“Grevă făcută pt interesele personale ale liderilor de sindicat. Sunt convins că și au negociat pozițiile pe listele parlamentare din 2024”.

Citește și:
Prima decizie majoră a sindicatelor luată fără acordul tuturor oamenilor, al membri de sindicat – suspendarea grevei. Simion Hăncescu, FSLI: Nu este decizia membrilor, ci decizia liderilor județeni – 51 au spus „suspendare”, 6 nu / Marius Nistor, FSE: Din 49 de organizații, doar 3 s-au abținut din acordarea unui mandat pentru suspendare

Liderul sindical Simion Hăncescu: Nu am trădat cu absolut nimic. Noi în permanență am respectat ceea ce ne-au cerut oamenii
Exit mobile version