Reacții dure ale profesorilor după decizia liderilor de sindicat de a suspenda greva generală: “Vrem afișarea procentajelor pe județe! Vă suspectăm de înaltă trădare. Dacă nu le afișați, vă rugăm să demisionați!”

8.497 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Pe rețelele de socializare au apărut reacțiile profesorilor, nemulțumiți de faptul că s-a decis suspendarea grevei, în urma consultării cu liderii de sindicate din teritoriu, și nu cu membrii de sindicat, așa cum a anunțat luni, Simion Hăncescu, lider FSLI. Unii profesori confirmă că nu au fost consultați cu privire la suspendarea grevei, iar majoritatea mesajelor din rețelele sociale îndeamnă la schimbarea liderilor de sindicat, acuzându-i de trădare pe cei doi lideri care au negociat cu Guvernul, Marius Nistor de la FSE și Simion Hăncescu, FSLI. “Singura acțiune a profesorilor împotriva lor și a liderilor județeni este ieșirea în masă din sindicat. Să rămână doar cu contribuția spărgătorilor de grevă,” “Lideri mincinoși”, “Ați trădat, “Ați schimbat regulile în timpul jocului”, sunt o parte dintre mesajele din grupurile de pe rețelele sociale.
 • Ca reacție la aceste mesaje din mediul online, Simion Hăncescu, liderul FSLI, a spus: “Nu am trădat cu absolut nimic. Noi în permanență am respectat ceea ce ne-au cerut oamenii”.

Curg mesaje de nemulțumire ale profesorilor pe rețelele sociale, în grupuri și comentarii pe pagina de Facebook Edupedu.ro, în urma anunțului că se suspendă greva generală din învățământ, în baza unei consultări cu liderii de sindicat din teritoriu, și nu cu toți membrii, adică profesorii și personalul auxiliar și nedidactic.

În majoritatea mesajelor profesorii acuză o trădare a liderilor de sindicat și îndeamnă la alegeri unor noi lideri.

 • Redăm mai jos câteva dintre mesajele de pe pagina de Facebook Edupedu.ro:

“De ce să decidă liderii județeni?! Toți greviștii trebuie să decidă. Suspendarea este ilegală. Decizia este discreționară. Nu s-a luat prin consultarea greviștilor.

Oricum liderii acestia au fost clar depășiți de situație. Ei au crezut că profesorii fac o grevă, așa, ca o plimbare până la București, și gata, merg toți trei la Herculane, la recuperări. Ei nu au înțeles din start dimensiunea revoltei profesorilor și s-au arătat mereu surprinși de determinarea greviștilor. Acum au obosit și au decis singuri suspendarea grevei. Ne trebuie alegeri de sindicat. Urgent!”

Un alt comentariu: “Ați trădat! Lideri vânduți. Aveți salarii din cotizațiile celor din învățământ și ați coalizat cu guvernanții de frica să nu vi se taie privilegiile fără merit”.

“Trădare!!”, “Lideri mincinoși”, “Ați “luptat” ca întotdeauna…”, “Ba ați trădat! Până acum ați consultat oamenii. Azi ați consultat liderii de sindicat”, mai scriu cititorii.

“Ați schimbat regulile jocului, în timpul jocului! Ați interpretat situația după cum v-a convenit! Sau după cum i-a convenit guvernului, mai bine zis! Nu sunteți decât uneltele guvernanților nu liderii profesorilor! Rușine!”.

“De ce nu s-a cerut raportarea oricărei creșteri sau spor la salariul actual (nu din anii trecuți)?! De ce nu s-a cerut să fie trecută în OUG și data precisă a acordării celei de-a doua tranșe? Unde a dispărut cerința indexării cu rata inflației? De ce nu au insistat să se renunțe la programul-hoț EduSal și la schimbările aduse din mers Legii Dialogului Social?! + “23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public” tot în pătrimea inferioară a acesteia ne poziționează.

“Eu nu am fost întrebată…”, remarcă o profesoară.

Alții cititori le cer demisia liderilor de sindicat: “Demisia urgent”. “Singura acțiune a profesorilor împotriva lor și a liderilor județeni este ieșirea în masă din sindicat. Să rămână doar cu contribuția spărgătorilor de grevă.” O reacție la acest comentariu a venit apoi de la o profesoară: “Noi am hotărât azi că vom face acest lucru. Toți membrii de sindicat din școală”.

 • Mesaje de pe grupuri de Facebook ale profesorilor:

“Vrem afișarea procentajelor pe județe! Vă suspectăm de înaltă trădare. Dacă nu le afișați, vă rugăm să demisionați! Nu ne mai reprezentați!”

O profesoară se întreabă pe un grup: “De ce ne-au mai cerut părerea?”

Un profesor răspunde: “Să mimeze că ne bagă în seamă. Mai mult, noi care nu suntem în niciun sindicat și am făcut grevă, nici nu am fost numărați, deși am votat aseară până la 24.00. Cu alte cuvinte, și-au bătut joc de noi în cel mai rușinos mod!”

“Vrem alegeri libere în fiecare școală. Schimbăm toți liderii de sindicat ca să putem să îi dăm jos și pe cei doi! Liderii din școli și liderii județeni sunt veșnici? Nu pot fi schimbați? Doar așa putem ajunge la cei doi trădători de sus! La vremuri noi, lideri noi!

Nu ar fi corect să știm care lideri județeni au susținut suspendarea?”

“Nu ne întoarcem” (n. red la ore), scrie o profesoară.

“Grevă făcută pt interesele personale ale liderilor de sindicat. Sunt convins că și au negociat pozițiile pe listele parlamentare din 2024”.

Citește și:
Prima decizie majoră a sindicatelor luată fără acordul tuturor oamenilor, al membri de sindicat – suspendarea grevei. Simion Hăncescu, FSLI: Nu este decizia membrilor, ci decizia liderilor județeni – 51 au spus „suspendare”, 6 nu / Marius Nistor, FSE: Din 49 de organizații, doar 3 s-au abținut din acordarea unui mandat pentru suspendare

Liderul sindical Simion Hăncescu: Nu am trădat cu absolut nimic. Noi în permanență am respectat ceea ce ne-au cerut oamenii

13 comments
 1. Toți liderii de sindicat de la nivel național din toate domeniile de activitate,toți politicienii sunt securisti sau marionete ale securiștilor .Sa ne fie clar după 1990 securiștii au ocupat Romania,au furat -o ,trădat- o ,jefuit-o,împreună cu politicienii marionete. Haideți să ieșim în stradă să eliberăm Romania! Treziti -va ,suntem un popor de tâmpiți,Ciolacu vâslașul lui Omar Haisam,mafiotul de Predoiu,dobitocul de Budăi,impostorul de Bode,trădătorul de Popescu,sluga Deca,hoața de Firea…….. exemplele pot continua ne conduc pe noi sunt reprezentanții noștri.Jos politicienii corupți.

 2. TRĂDĂTORI, NICI NU MĂ AȘTEPTAM LA ALTCEVA DE LA EI !
  RUȘINE!
  De ce nu au fost afișate procentele profesorilor care sunt în grevă pe județe? Noi știam că sunt peste 59 % la nivel de țară.
  NOI VREM GREVĂ !

 3. Demiteti liderii de sindicat sau retrageti-va din sindicat. Liderii astia nu va reprezinta. Ati fost folositi ca masa de manevra pentru un joc politic mizerabil al politicienilor, liderii de sindicat fiind complici de la bun inceput.

 4. “va rugam”, urmatoara imploram, hai ma nu mai plecati? Unde e cutitul la os? Unde e salarizarea comparativa cu un sef de sindicat, nu cu un gunoier, lycratoe comercial, capsunar “fara educatie”? Aici liderii sindicali isi fac loc de parlamentari (istoria o demontreaza) si “formatorii” dau vina pe dnzeu ca a pus liderii de sindicat.
  PEOFESORILOR (numai profesori nu si pile) desteptarea. Refuzati sa intr ti la ore, iesiti din invatamant, lasati numai pilele/nulitatile. Dupa 4 ani vom avea cresere a sistemului educational. Mai jos nu se poate. Vor aparea alternative private (dupa buget coane fanica), firmele vor acorda burse si sponsorizari… pOate meseriasii readuc iceele tehnologice cu practica, si angajare dupa

 5. La noi se cerea opinia legat de renuntarea la greva la ora 11…deh….rezultatele se centralizau pana la 10:)

  1. Este incredibil cum niște șefi de sindicat pot trăda intregul corp profesoral pentru niște amărâți de bani.Voi profesorii nu ar trebui să vă lăsați, chiar dacă ați fost înșelați de aceste iude imbecile.Continuați lupta cea buna,noi elevii va susținem demersul.

 6. Nu trebuie să îi rugăm să demisioneze, ci să-i demitem. Nu știu ce au făcut acolo, la negocieri, nu vom ști niciodată. Dar, întrucât au pierdut încrederea noastră, trebuie să plece. A fost evident că nu ne reprezintă interesele încă din momentul în care au ieșit de la discuțiile cu Iohannis spunând că se dazemorsează conflictul, deși președintele nu ne ajutase absolut deloc. Dimpotrivă, recomanda, ironic, să ne pună o muzică veselă…

 7. A văzut cineva cum arată Statutul de la FSLI? Am căutat și nimic, am înțeles că caut degeaba, nu există, dar am aflat că un lider județean la FSLI este ales pe VIAȚĂ???

  1. 🙂 monarhie? hoffa se intoare in mormant!!!!! “omori si mori pentru ei”. Astia pe care ii aveti sunt de la vasile roaita.
   “Intelectualilor”, “formatorilor”, “stresatilor”, “icontestabililor”, “examinatilor”, -Cam asta ma reusit sa inteleg ca sunt profesorii acum din postarile trolilor.
   Va sati seama dlnilor profesori ca ceea ce ati creat are efect de bumerang?
   Va dati seama ca acceptand un prost in breasla ati pus o caramida la distrugere?
   Va dati seama ca sunteti vajnici urmasi ai romaniiei dominate? de oricine. profu de istorie stie:)
   Aveti pretentia dupa 18 ani sa va bage cineva in seama cand nu stiti ce vreti? cand “oamenii lui dzeu”, nu liderii vostri alesi va spun ce sa faceti?
   Vai de voi, si de cei care mai raman sa oso bata joc de viitorul nepotilor.
   Fiti voi LIDERI!!! Aveti argumente, nu dormiti. Fiti vocali, formati copii sa fie vocali(nu nesimtiti sau blazati)
   Ca formatori voi ar trevui as descoperiti LIDERUL in fiecare grup. Dar cand nu il gasiti itre voi…….. Imi pare rau ca voteaza numai pilele

 8. Și cu ce ne mai ajuta acum ? Jegosii și-au luat partea (ca nu aveau deja sute de milioane de la noi) și noi rămânem tot ca prosti.

 9. Eu sunt membru de sindicat din 1 septembrie 1984. Până acum m-am simțit reprezentată de acesta. Acum, nu. De aceea am să mă retrag din sindicat.

 10. just. cum adica ni s a spus de la judete ca avem peste 50 la suta, dar nu stim procentul? ce declaratie de lider sindical pe tara este asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Am fost întrebat care cred că este cel mai bun ministru al Educației din ultimii 30 de ani. Niciunul, începând cu mine / Întrebat ce garanții oferă pentru creșterea resurselor: “Dacă luptăm, avem o șansă”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, sâmbătă, în cadrul Forumului Educației la Iași, că, la întrebarea care crede că este cel mai bun ministru de profil din ultimii 30 de…
Vezi articolul

Peste 1,2 milioane de copii de grădiniță și clasele primare, excluși de la tichetele de 400 de lei pentru after school, prevăzute de Legea Educației, potrivit unui proiect de OUG / Valoarea unui voucher pentru “școala după școală”, tăiată la jumătate. Programul devine unul pilot, pentru 49 de mii de elevi vulnerabili

Copiii de grădiniță nu mai pot cere tichete de after school, ci doar elevii din clasele primare, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență aflat pe ordinea de zi a…
Vezi articolul