Recordul din fundul curții. Profesor într-una dintre cele mai performante școli din mediul rural: Avem nevoie de o toaletă funcțională, cu apă care nu se oprește și nu afară, în curtea școlii. O toaletă pentru o școală. Atât

Profesorul Catalin Zaman / Foto: G4Media.ro

În luna iunie, o școală rurală din județul Buzău ajungea pe principale posturi de știri din România. Motivul? Patru elevi luaseră nota 10 la examenul de Evaluare Națională, iar alți 6 au obținut medii între 9.20-9.80. Elevii erau în clasa profesorului de limba și literatura română Cătălin Zaman.

De altfel, din 21 de elevi înscriși la examen, 18 au luat note de trecere, școala având o rată de reușită de 85%, peste media națională.

Profesorul a cerut un singur lucru pentru școala sa: o toaletă. La școala din Clondiru unde 4 elevi au luat nota 10 la Evaluarea Națională copiii merg în curte când au nevoi fiziologice. Imediat după apariția imaginilor la TV, lucrurile păreau că se pun în mișcare.

A început anul nou școlar, dar timpul stă în loc în Clondiru. Pofesorul de limba și literatura română Cătălin Zaman pregătește o nouă generație de absolvenți în aceleași condiții. Mobilitatea e neschimbată.

„Nu avem nici acum o toaletă, asta este realitatea. Îmi pare rău. Am ajuns să spun că tot ce-mi doresc pentru școală este o toaletă decentă. Dar nu este”, spune profesorul pentru G4media.ro.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version