Recordul din fundul curții. Profesor într-una dintre cele mai performante școli din mediul rural: Avem nevoie de o toaletă funcțională, cu apă care nu se oprește și nu afară, în curtea școlii. O toaletă pentru o școală. Atât

6.912 vizualizări
Profesorul Catalin Zaman / Foto: G4Media.ro
În luna iunie, o școală rurală din județul Buzău ajungea pe principale posturi de știri din România. Motivul? Patru elevi luaseră nota 10 la examenul de Evaluare Națională, iar alți 6 au obținut medii între 9.20-9.80. Elevii erau în clasa profesorului de limba și literatura română Cătălin Zaman.

De altfel, din 21 de elevi înscriși la examen, 18 au luat note de trecere, școala având o rată de reușită de 85%, peste media națională.

Profesorul a cerut un singur lucru pentru școala sa: o toaletă. La școala din Clondiru unde 4 elevi au luat nota 10 la Evaluarea Națională copiii merg în curte când au nevoi fiziologice. Imediat după apariția imaginilor la TV, lucrurile păreau că se pun în mișcare.

A început anul nou școlar, dar timpul stă în loc în Clondiru. Pofesorul de limba și literatura română Cătălin Zaman pregătește o nouă generație de absolvenți în aceleași condiții. Mobilitatea e neschimbată.

„Nu avem nici acum o toaletă, asta este realitatea. Îmi pare rău. Am ajuns să spun că tot ce-mi doresc pentru școală este o toaletă decentă. Dar nu este”, spune profesorul pentru G4media.ro.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


3 comments
  1. Chiar în halul ăsta ?? Mână de la mână de ar pune toți: Primărie, Școală, Părinți si Oameni din comună si o făceați în 3 zile !!!!
    Chiar în halul ăsta? Numai să vină alții sa facă (americanii, nemții, oricine dar să vină) că românii iau note mari dar practica îi omoară… Nu-i de mirare că-i țara așa, cu politică de Buzău si Dâmbovița [comentariu editat pentru a elimina majusculele]

  2. Pretul unei toalete ecologice racordabile este de 5000 de lei. Nu este un pret foarte mare, acesta poate fi suportat de catre primarie, dar si de catre persoanele private, ONG-uri, etc. Poate ca este momentul ca sa nu mai asteptam de la stat toate investitiile in infrastructura din educatie si sa actionam si prin forte proprii. In America tot felul de personalitati doneaza sume impresionante pentru licee, facultati sau universitati. Nu am vazut de la mediul de afaceri din Romania nicio actiune notabila de sustinere a infrastructurii din scoli. La noi la liceu un “mare om de afaceri” cu cifre de afaceri de milioane de euro a donat doar un laptop de 2000 de lei pentru o eleva, fapta promovata si de catre conducerea licelui pe canalele oficiale ca o “mare donatie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
subsecretar de stat la Educație

Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul didactic și prin programul PROF, susține subsecretarul de stat din Educație, Tudor Oprea / Niciun masterand nu a absolvit încă masterul didactic, iar proiectul PROF nu a început formările

Tudor Oprea, subsecretar de stat în Ministerul Educației a declarat într-o dezbatere online organizată de hotnews.ro că ”Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul…
Vezi articolul