Simulare BAC 2023. Subiectele la limba și literatura română, matematică, istorie și proba la alegere, pe care le-au avut de rezolvat elevii din județul Iași și bareme

50.985 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Peste 5.800 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a, din 49 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, au participat la simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în perioada 17-19 ianuarie 2023, potrivit Ziarul de Iași. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii din județ la Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Economie, Sociologie, Logică, Psihologie, Filosofie și Geografie și baremele lor. Descarcă din articol subiectele și baremele.

Pe 17 ianuarie 2023 elevii ieșeni au avut proba scrisă la Limba şi literatura română. Subiectele au fost diferite în funcţie de profil sau de specializarea liceului. 

Subiect la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică, Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic):

Barem la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică, Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic):

Subiect la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic:

Barem la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic:

Pe 18 ianuarie 2023 s-au desfăşurat simulările la Matematică şi Istorie. Proba la Istorie a fost susţinută de elevii înscrişi la filiera teoretică – profil umanist, filiera vocaţională – profil artistic şi de cei de la profilul sportiv şi teologic. Au fost patru tipuri de subiecte la Matematică, în funcţie de profil: mate-info, pedagogic, ştiinţe ale naturii sau tehnologic.

Subiect și barem Matematică pentru Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale:

Subiect și barem istorie pentru Filiera teoretică, profil umanist, toate specializările; Filiera vocațională – profil artistic, toate specializările; – profil sportiv, toate specializările; – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activități extrașcolare, pedagog școlar; – profil teologic, toate specializările:

Pe 19 ianuarie, elevii au avut proba la alegere a profilului şi specializării parcurse.

Subiect Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană:

Barem Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană:

Subiect Biologie vegetală și animală:

Barem Biologie vegetală și animală:

Subiect Chimie anorganică:

Barem Chimie anorganică:

Subiect Chimie organică:

Barem Chimie organică:

Subiect Economie:

Barem Economie:

Subiect Filosofie:

Barem Filosofie:

Subiect Logică:

Barem Logică:

Subiect Psihologie:

Barem Psihologie:

Subiect Sociologie:

Barem Sociologie:

Subiect Fizică – Filiera Tehnologică

Barem Fizică – Filiera Tehnologică:

Subiect Fizică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Barem Fizică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Subiect Informatică:

Barem Informatică:

Subiect Geografie:

Barem Geografie:

La nivel național, calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecția specială

Concediul pentru directorii de școli, stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile lucrătoare, la care se adaugă și un concediu suplimentar între 5 și 10 zile

Concediul pentru directorii de școli și grădinițe este stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile…
Vezi articolul

EXCLUSIV Controale la grădinițele și postlicealele particulare din București, demarate de Inspectoratul Școlar. “Ne confruntăm și cu existența unor unități de învățământ exclusiv în scripte” – Maria Manea, inspector general adjunct

Grădinițele și postlicealele private din București vor fi controlate la începutul lunii martie de Inspectoratul Școlar, ca urmare a neregulilor semnalate în repetate rânduri de părinți și presă, a declarat…
Vezi articolul

Repartiția candidaților care au promovat examenul de Rezidențiat 2024 se desfășoară în perioada 27 – 29 noiembrie / Locurile și posturile se vor actualiza în fiecare minut pe un site al ministerului Sănătății

Alegerea locurilor/posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire pentru candidații care au promovat concursul de Rezidențiat 2024 se face în zilele de 27, 28 și 29 noiembrie 2024 prin…
Vezi articolul

Băieții români părăsesc casa părintească în medie la vârsta de 30 de ani, iar fetele – la 25 de ani / România – țara cu cei mai mulți tineri care trăiesc în gospodării supraaglomerate – Eurostat

Tinerii români părăsesc casa părintească la o vârstă mai înaintată decât media europeană – în medie, la 27,7 ani, dar vârsta este considerabil mai ridicată în cazul persoanelor de sex…
Vezi articolul