Simulare BAC 2023. Subiectele la limba și literatura română, matematică, istorie și proba la alegere, pe care le-au avut de rezolvat elevii din județul Iași și bareme

49.139 de vizualizări
Regulile examenului de Bacalaureat
Foto: Pexels.com
Peste 5.800 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a, din 49 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, au participat la simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în perioada 17-19 ianuarie 2023, potrivit Ziarul de Iași. Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a publicat subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii din județ la Limba şi literatura română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică, Economie, Sociologie, Logică, Psihologie, Filosofie și Geografie și baremele lor. Descarcă din articol subiectele și baremele.

Pe 17 ianuarie 2023 elevii ieșeni au avut proba scrisă la Limba şi literatura română. Subiectele au fost diferite în funcţie de profil sau de specializarea liceului. 

Subiect la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică, Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic):

Barem la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică, Filiera vocațională – Toate profilurile (cu excepția profilului pedagogic):

Subiect la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic:

Barem la Limba și literatura română pentru Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic:

Pe 18 ianuarie 2023 s-au desfăşurat simulările la Matematică şi Istorie. Proba la Istorie a fost susţinută de elevii înscrişi la filiera teoretică – profil umanist, filiera vocaţională – profil artistic şi de cei de la profilul sportiv şi teologic. Au fost patru tipuri de subiecte la Matematică, în funcţie de profil: mate-info, pedagogic, ştiinţe ale naturii sau tehnologic.

Subiect și barem Matematică pentru Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică, Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învățător-educatoare:

Subiect și barem Matematică pentru Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale:

Subiect și barem istorie pentru Filiera teoretică, profil umanist, toate specializările; Filiera vocațională – profil artistic, toate specializările; – profil sportiv, toate specializările; – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activități extrașcolare, pedagog școlar; – profil teologic, toate specializările:

Pe 19 ianuarie, elevii au avut proba la alegere a profilului şi specializării parcurse.

Subiect Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană:

Barem Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană:

Subiect Biologie vegetală și animală:

Barem Biologie vegetală și animală:

Subiect Chimie anorganică:

Barem Chimie anorganică:

Subiect Chimie organică:

Barem Chimie organică:

Subiect Economie:

Barem Economie:

Subiect Filosofie:

Barem Filosofie:

Subiect Logică:

Barem Logică:

Subiect Psihologie:

Barem Psihologie:

Subiect Sociologie:

Barem Sociologie:

Subiect Fizică – Filiera Tehnologică

Barem Fizică – Filiera Tehnologică:

Subiect Fizică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Barem Fizică – Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică și Filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică:

Subiect Informatică:

Barem Informatică:

Subiect Geografie:

Barem Geografie:

La nivel național, calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2023

  • 27 martie 2023: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 28 martie 2023: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 29 martie 2023: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 30 martie 2023: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Scădere dramatică a numărului copiilor de grădiniță

After school-urile în școală, pe banii părinților, cu profesorii de la clasă, legalizate de noua lege adoptată de Senat. Pentru cadre didactice din alte școli e necesar acordul Consiliului de Administrație

Programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală’”, potrivit noii…
Vezi articolul