LISTA 15 grădinițe și 11 școli din sectorul 1 vor fi deschise în aceasta vară. Sunt 2.255 de locuri pentru preșcolari și 1.200 pentru elevi 

2.136 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Primăria Sectorului 1 anunță că 2.255 de prescolari și 1.200 de elevi se pot înscrie în programele ‘Grădiniţa de Vacanţă’ şi ‘Şcoala de Vară’ din perioada 01 iulie – 31 august 2023, care vor avea loc în 15 grădiniţe și 11 școli din Sectorul 1.

Atât pentru pentru programul ‘Grădiniţa de Vacanţă’, cât şi pentru programul ‘Şcoala de Vară’, perioada de înscriere a preşcolarilor şi a elevilor este decisă de către conducerea fiecărei unităţi de învăţământ în parte, precizează Primăria Sectorului 1, într-un comunicat de presă.

Copiii vor beneficia, în perioada 01 iulie – 31 august 2023, în fiecare zi lucrătoare între orele 08:00-17:00, de supravegherea unor cadre didactice specializate, de mese calde/gustări şi vor participa la activităţi educativ – recreative specifice vârstei lor, conform comunicatului.

15 grădiniţe din Sectorul 1 s-au înscris în programul ‘Grădiniţa de Vacanţă’

„În această vară proiectul educaţional ‘Grădiniţa de vacanţă’ – Pachet de Servicii educaţionale şi sociale pentru preşcolari se va derula pentru un număr de 2255 preşcolari din 15 grădiniţe din Sectorul 1, după cum urmează: Grădiniţa Nr. 42, Grădiniţa Nr. 44, Grădiniţa Nr. 46, Grădiniţa Nr. 50,  Grădiniţa Nr. 52, Grădiniţa Nr. 97, Grădiniţa Nr. 116,  Grădiniţa Nr. 122, Grădiniţa Nr. 206, Grădiniţa Nr. 222, Grădiniţa Nr. 248, Grădiniţa Nr. 252, Grădiniţa Nr. 281 ‘Steaua’, Grădiniţa Nr. 283 şi Şcoala Gimnazială Nr. 183.

Administraţia locală a alocat pentru implementarea acestui program 14.274.750 lei. Este vorba despre 150 lei/zi/preşcolar, din care 30 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 120 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţile educaţionale.

Din cele 2255 locuri se vor rezerva 25 de locuri pentru preşcolarii cu cerinţe educaţionale speciale. Pentru aceştia costul total va fi de 215 lei/zi/preşcolar, din care 30 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru hrană şi 185 lei/zi/preşcolar se vor aloca pentru activităţile educaţionale”.

‘Şcoala de Vară’ se va desfăşura în 11 unităţi de învăţământ

„În acest an 1200 de elevi din 11 unităţi de învăţământ din Sectorul 1 vor beneficia de programul ‘Şcoala de Vară’. Unităţile de învăţământ care au dorit să participe la program în această vară sunt următoarele: Şcoala Gimnazială Nr.162, Şcoala Gimnazială Nr. 178, Şcoala Gimnazială Nr. 181, Şcoala Gimnazială Nr. 183, Şcoala Gimnazială Nr. 184, Şcoala Gimnazială Nr. 192, Şcoala Gimnazială Nr. 7, Şcoala Gimnazială ‘Uruguay’, Liceul Greco Catolic ‘Timotei Cipariu’, Şcoala Gimnazială ‘Alexandru Costescu’ şi Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Titulescu’.

Administraţia locală a alocat de la bugetul local 150 lei/zi/copil,  din care vor fi alocaţi 30 lei/zi/copil pentru hrană (mic dejun, prânz, gustare), respectiv 120 lei/zi/preşcolar pentru activităţile educaţionale”.

Foto: © Stepanida PopozogloDreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anularea examenelor și înlocuirea lor cu note date de profesori, decisă pentru liceele din Anglia / Confuzie majoră în Marea Britanie și alte țări care au decis târziu să închidă școlile

Autoritățile din Anglia, care au decis săptămâna trecută închiderea completă majorității școlilor, au anunțat și anularea principalelor examene date de elevii de liceu, inclusiv examenele necesare înscrierii la facultate. Acestea…
Vezi articolul

Toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare, conform unui raport al Ministerului Educației, instituție care refuză de doi ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea / Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic

Politizarea funcțiilor în Educație a atins, în anul școlar anterior, cele mai înalte cote din ultimii cel puțin 10 ani. Conform Raportului privind starea învățământului preuniversitar 2022, publicat luni de…
Vezi articolul

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul