Inspectoratul Școlar al Municipiului București transmite că sunt 8 școli și licee din București unde elevii vor învăța în trei schimburi, ministrul Educației și prefectul Capitalei anunță că sunt 11

17.404 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a transmis că sunt 8 școli și licee din București unde elevii vor învăța în trei schimburi, la solicitarea Edupedu.ro. Ministrul Educației, Ligia Deca, și prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, au anunțat că sunt 11 unități de învățământ în această situație.

 • „Ca urmare a spațiilor insuficiente şi a numărului mare de elevi înscrişi, 8 unități de învățământ preuniversitar de stat îşi vor organiza, în anul şcolar 2023-2024, programul şcolar în 3 schimburi”, conform datelor ISMB, transmise la solicitarea Edupedu.ro.

LISTA Școlile din București unde se învață în trei schimburi. Peste 11 mii de elevi din București vor avea orar în trei schimburi, lucru contrar legii Educației.

În acest moment, numărul de școli care funcționează în trei schimburi, în București, este de 11. Sperăm să nu crească și sperăm să putem să-l reduce”, a declarat Ligia Deca într-un interviu pentru Observator.

 • Prefectul Capitalei a anunțat că în 11 unități de învățământ din Municipiul București elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parțial), din cauza lipsei de spațiu, dar și a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere, conform unui comunicat de presă al prefecturii.

Din cele 427 unități de învățământ de stat din Municipiul București, la 11 dintre acestea elevii vor merge la cursuri în 3 schimburi (total sau parțial), din cauza lipsei de spațiu, dar și a lucrărilor de reabilitare, modernizare sau extindere. De asemenea, din cauza lucrărilor aflate în derulare, mai multe unități de învățământ sunt relocate, orele de curs desfășurându-se în cadrul altor unități.”


9 comments
 1. In sectorul 3, toate scolile invata in 3 schimburi si au redus orele la 35-40 min si 5 min pauza. Scoala N Labis are si containere in curte.
  Sunt 3 schimburi si pentru faptul ca se primesc cu viza de flotant, foarte multi copii care nu apartin de scoala.
  DE CE AU INTRAT TOATE SCOLILE IN REABILUTARE??? NU SE PUTEA ESALONAT??
  Elevii de cl VIII sunt de sacrificiu??? Invata in schimbul 2 si au ore de 35 min, dupa 2 ani de pandemie, cu cursuri online.
  Cum e posibil sa reabilitezi toate scolile din sector in acelasi timp???

 2. Este inadmisibil ca un copil de cls a VI-a sa meargă la ore intre 14.00-20.00. Cum își concentrează atenția după ora 17.00?
  Cum ia cina la ora 21.00 când ajunge acasă? Medicii recomanda cina la ora 18.30 maxim.
  Ce suport are pt teme dimineața când părinții sunt la serviciu? Cine îl însoțește la și de la școala iarna prin beznă și prin viscol? Nu are toată lumea mașina personală și mai avem și servici
  Liceul N Iorga Bucuresti

 3. Am facut sesizari si nici macar nu se obosesc sa raspunda la ele, de facut ceva mai mult ca iesit in strada suntem prea destramati si cu prea multe pareri. Sa iesim in strada unul sa ceara mere si altul pere, iesim degeaba. Suntem o generatie de parinti care nu mai gandim la fel si din pacate nu mai vedem lucrurile la fel. Pe asta se bazeaza si ei, ca stiu ca suntem o generatie fara mobilizare.

 4. Intreb pentru un prieten…
  Cum au reusit autoritatile sa programeze renovarile scolilor fix in septembrie si sa dea peste cap toate orele ?
  De ce nu au inceput lucrarile la 15 iunie ?
  Reprezentantii parintilor de ce tac si nu zic nimic ?
  Sunt de acord ca renovarile sunt necesare, dar cat inconstienti sunt sa dea peste cap inca un an scolar ?!?
  Repet : de ce nu au inceput lucrarile la 15 iunie ???

 5. De ce nu se vorbeste si de programul diminuat desi au aceeasi programa cu diferenta de 15 min/ora, mutare in containere si program dupa-amiaza pentru clase din ciclul primar?

  1. Pentru ca voi toti taceti.Au iesit in strada cu copiii cand au fost instigati pentru “ordonanta coruptiei” , dar cand este vorba de 13 ani de educatie in conditii improprii( ore micsorate cu 15 minute, copii de pregatitoare care invata de la ora 12.,efective care depasesc numarul legal de copii la clasa etc) toata lumea se limiteaza sa faca comentarii. fara sa se treaca la actiune.

   1. Pentru “ordonanță coruptiei” s-a ieșit nu din grija pentru tara sau pentru generațiile viitoare, ci pentru ca cei de la HR-urile multinaționalelor, au strigat catalogul și au făcut prezenta, ca altfel… Este clar ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Impact puternic al nivelului de educație al părinților asupra situației materiale a copiilor: România are cea mai mare rată din UE a copiilor din familii care se confruntă cu lipsuri – 85%, mai mult decât dublul mediei europene

În 2021, 39% dintre copiii din UE care trăiau în gospodării cu un nivel de educație scăzut (cel mult învățământul secundar inferior) au fost afectați de lipsuri materiale, în comparație…
Vezi articolul

Ligia Deca, la 9 luni după ce propriile Legi ale învățământului au fost promulgate: Ar trebui ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalaureat, să fie redusă

Ligia Deca, ministrul Educației, a spus, săptămâna trecută, în județul Mureș, că „obiectivul nostru” vizează ca relevanța examenelor naționale, Evaluare Națională și Bacalureat, „să fie redusă”. Aceasta a spus că…
Vezi articolul

BREAKING Greva generală a profesorilor și angajaților din Educație continuă și luni / Sindicate: Guvernul este singurul responsabil pentru continuarea acestei forme extreme de protest. Nu mai avem prim-ministru, nu mai avem miniștri cu care să negociem?

Cele două federații sindicale reprezentantive anunță că greva generală continuă, după al doilea anunț al purtătorului de cuvânt despre cum Guvernul propune aceleași măsuri enunțate în ultimele 4 zile. Federația…
Vezi articolul