Relația dintre activitățile oamenilor în rețelele sociale și nivelul de satisfacție – studiată de cercetători ai Universității Babeș-Bolyai

Foto: © Mykola Pokhodzhay - Dreamstime.com

Un studiu al unui grup de cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai prezintă legături între diverse activități ale utilizatorilor în rețelele sociale și nivelul de satisfacție. Articolul “Comportamentul utilizatorilor în cadrul rețelelor sociale: relațiile dintre activitățile sociale, importanță și satisfacție” a fost publicat în revista științifică Symmetry, potrivit unui comunicat UBB.

Analiza a plecat, potrivit comunicatului menționat, de la premisa că rețelele sociale “contribuie la modelarea convingerilor indivizilor și la construirea identității de sine”. Obiectivul principal al studiului a fost investigarea relațiilor dintre activitățile online ale utilizatorilor (spre exemplu vizualizarea a ceea ce au postat prietenii, postarea de conţinut, comentarea fotografiilor sau postărilor altor utilizatori, primirea noutăților/actualizărilor de la diferite pagini favorite şi conversații pe chat cu diferite persoane), intensitatea utilizării (numărul de prieteni sau ore petrecute pe site-urile de socializare) anumitor rețele sociale specifice (ex.: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn sau YouTube), respectiv importanța și nivelul de satisfacție.

Constatări ale studiului:

Photo 187876520 © Mykola PokhodzhayDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version