Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Cine se va mai asocia cu un criminal de război? Astfel de întrebări pot fi puse și unor iubitori de Putin din România

Remus Pricopie / Foto: Agerpres

Remus Pricopie / Foto: Agerpres

“Cine se va mai asocia cu un criminal de război? Au început să curgă acuzațiile de crime de război. Iar crime fără criminali, evident, nu există. Prin urmare, este numai o chestiune de timp până când voci oficiale – și nu numai analiști sau politicieni – îl vor numi direct și explicit pe Putin criminal de război”, scrie, într-un comentariu publicat luni pe Facebook, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie. Acesta afirmă că “aceleași întrebări pot fi puse și unor „iubitori de Putin” din România”, iar diversele acțiuni de destabilizare și de propagandă ale acestora “sunt lucruri pe care Statul Român le cunoaște și le-a tolerat ani de zile”.

Remus Pricopie apreciază, între altele, că “la un moment dat, după înlăturarea de la putere a lui Putin – fapt ce va fi realizat chiar de către rușii responsabili – acești complici vor fi toți urmăriți și deferiți justiției (naționale sau internaționale). Dar ceilalți? De exemplu, diplomații, care se află în slujba țării, în misiuni diplomatice, peste tot în lume, vor dori să fie asociați cu un criminal de război sau se vor delimita de Putin? Dar ofițerii care coordonează cei peste 150.000 de soldați ruși în cel mai rușinos atac al ultimilor 80 de ani? (…)”.

Și continuă, cu trimitere la situația din România:

Potrivit lui Remus Pricopie, “acestea sunt lucruri pe care Statul Român le cunoaște și le-a tolerat ani de zile, chiar decenii, de teama interpretărilor care ar putea fi asociate unui demers de deconspirare a unor personaje sulfuroase. Lăsându-i însă în pace, pe de o parte, au acționat, în schimbul unor beneficii financiare considerabile, și au trădat România și interesele sale strategice (exploatarea gazelor din Marea Neagră, vânzarea unor active către actori mafioto-statali din est etc.), iar, pe de altă parte, au strigat continuu, pe la televiziunile unde au avut acces, „Trădătorii!”. Adică, în înțelepciunea populară, avem hoțul care strigă „hoții”. Nu ai nevoie de servicii speciale pentru a-i identifica. Îi vezi zilnic cum se scaldă în promiscuitate, căutând „dictatorul”, „omul negru”, „statul paralel”, „cadavrele politice”, „vânzătorii de țară”, „sorosiștii”, „harvardiștii”, „acoperiții” etc., dar uită să se privească în oglindă”.

Comentariul lui Remus Pricopie, complet:
Exit mobile version