Remus Pricopie, rectorul SNSPA: Cine se va mai asocia cu un criminal de război? Astfel de întrebări pot fi puse și unor iubitori de Putin din România

1.048 de vizualizări
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
Remus Pricopie / Foto: Agerpres
“Cine se va mai asocia cu un criminal de război? Au început să curgă acuzațiile de crime de război. Iar crime fără criminali, evident, nu există. Prin urmare, este numai o chestiune de timp până când voci oficiale – și nu numai analiști sau politicieni – îl vor numi direct și explicit pe Putin criminal de război”, scrie, într-un comentariu publicat luni pe Facebook, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie. Acesta afirmă că “aceleași întrebări pot fi puse și unor „iubitori de Putin” din România”, iar diversele acțiuni de destabilizare și de propagandă ale acestora “sunt lucruri pe care Statul Român le cunoaște și le-a tolerat ani de zile”.

Remus Pricopie apreciază, între altele, că “la un moment dat, după înlăturarea de la putere a lui Putin – fapt ce va fi realizat chiar de către rușii responsabili – acești complici vor fi toți urmăriți și deferiți justiției (naționale sau internaționale). Dar ceilalți? De exemplu, diplomații, care se află în slujba țării, în misiuni diplomatice, peste tot în lume, vor dori să fie asociați cu un criminal de război sau se vor delimita de Putin? Dar ofițerii care coordonează cei peste 150.000 de soldați ruși în cel mai rușinos atac al ultimilor 80 de ani? (…)”.

Și continuă, cu trimitere la situația din România:

  • “Aceleași întrebări pot fi puse și unor „iubitori de Putin” din România. Oare toți susținătorii AUR doresc să rămână cu eticheta de „teleghidați de Moscova” sau decid să se delimiteze de actuala conducere iresponsabilă a partidului, care seamănă tot mai mult cu o gașcă de bătăuși? Dar „jurnaliștii” (este adevărat, nu mulți) care de dimineața până seara cultivă ura în rândul românilor, ce vor face? Oare „analiștii” care ne-au spus ani de zile cât de rele sunt toate instituțiile statului și oamenii politici care le conduc vor continua retorica lui Putin sau vor intra în „adormire”, în așteptarea unui alt „client” interesat de destabilizarea României.”

Potrivit lui Remus Pricopie, “acestea sunt lucruri pe care Statul Român le cunoaște și le-a tolerat ani de zile, chiar decenii, de teama interpretărilor care ar putea fi asociate unui demers de deconspirare a unor personaje sulfuroase. Lăsându-i însă în pace, pe de o parte, au acționat, în schimbul unor beneficii financiare considerabile, și au trădat România și interesele sale strategice (exploatarea gazelor din Marea Neagră, vânzarea unor active către actori mafioto-statali din est etc.), iar, pe de altă parte, au strigat continuu, pe la televiziunile unde au avut acces, „Trădătorii!”. Adică, în înțelepciunea populară, avem hoțul care strigă „hoții”. Nu ai nevoie de servicii speciale pentru a-i identifica. Îi vezi zilnic cum se scaldă în promiscuitate, căutând „dictatorul”, „omul negru”, „statul paralel”, „cadavrele politice”, „vânzătorii de țară”, „sorosiștii”, „harvardiștii”, „acoperiții” etc., dar uită să se privească în oglindă”.

Comentariul lui Remus Pricopie, complet:

2 comments
  1. Intrebarea asta nu o ai.Cine s a asociat cu prosti si securisti ca voi ,care ati dus invatamantul si implicit poporul român spre deznadejde.Tu vorbesti mai cu povestea ta cu vulpea.Rusine!

    1. La ce frustrari inmagazinezi in fiecare cuvant care l-ai scris la acest articol nu m-as mira sa fi din partidul AUR sau un sustinator inflacarat al acestui partid. Oricum departe de tine conceptul de democratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Școlile nu intră obligatoriu în scenariul roșu la depășirea ratei de infectare de 3 la mie, potrivit legislației în vigoare. Comitetele pentru Situații de Urgență pot decide suspendarea cursurilor sau le pot lăsa în scenariul hibrid

În Bistrița, școlile rămân în continuare deschise, după ce rata de infectare a depășit pragul de alertă impus de autorități – rata de infectare de 3/1.000 de locuitori, cumulat, în…
Vezi articolul
Dragos Iliescu / Foto: Facebook

Efectul Flynn în România, concluziile celui mai mare studiu cu privire la inteligența românilor. Dragoș Iliescu: Nivelul din 1989 a fost cel mai mare pe care România l-a avut în IQ, după care a urmat o prăbușire. Noi suntem astăzi, educațional, ca după Război

Performanțele cognitive ale românilor sunt astăzi la nivelul pe care îl aveam după Al Doilea Război Mondial. Concluzia aparține celui mai amplu studiu cu privire la evoluția scorurilor de inteligență…
Vezi articolul