Repartizare liceu 2023. Listele cu elevii romi și cu cerințe educaționale speciale admiși în liceele din București / Primele medii de admitere sunt 9.85 și 9.87

Candidați cu CES repartizați în licee din Bucuresti 2023

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat rezultatele repartizării în liceele din București pentru elevii romi și cei cu cerințe educaționale speciale, astazi, 13 iulie. Cele mai mari medii de admitere au fost 9.87 pentru candidații cu cerințe educaționale speciale si 9.85 pentru candidații pe locuri pentru romi.

Conform ordinului care reglementează admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene alocă pentru elevii romi și pentru cei cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă.

„Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizat”, prevede ordinul nr. 5.243 din 31 august 2022.

Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi sau pentru elevii cu CES și cei care au fost repartizați și solicită renunțarea la loc pot participa la repartizarea computerizată.

328 de elevi cu cerințe educaționale speciale au fost repartizați în liceele din București și un elev este nerepartizat. 

1014 de elevi de etnie roma sunt repartizați în liceele din București și 28 de de elevi  sunt nerepartizați.

În 2022, în București, au fost disponibile 314 locuri pentru elevii cu CES, pentru clasa a IX-a, învăţământ liceal de stat cu frecvenţă – zi, locuri care au fost ocupate prin repartizare computerizată.

Exit mobile version