Reprezentanții părinților au lansat un chestionar în care întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe la programele școlare. Joi, Federația Națională a Părinților se va întâlni cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare. Ce scrie în chestionar

Admiterea la liceu 2020

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Federația Națională a Părinților se va întâlni joi cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație pe tema noilor programelor școlare și întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe în programele școlare.

„Ne dorim să prezentăm un punct de vedere comun și obiectiv – de aceea vă invităm să completați acest formular. Datele dumneavoastră vor rămâne confidențiale”, a scris FNAP pe Facebook, postând și un link la un chestionar.

Amintim că în locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012, elevi care anul acesta au intrat în clasa a IX-a, Ministerul Educației a publicat, cu 11 zile înainte de prima zi de școală, un set de „repere metodologice”.

Este vorba ghiduri pe care profesorii de liceu să le folosească anul acesta în predarea la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, Chimie, Fizică, Informatică și toate celelalte discipline.

Pe 28 ianuarie, Centrul National de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a anunțat că abia realizează procesul de selecție a cadrelor didactice pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru clasa a V-a și manualelor de liceu cu programe școlare noi. 

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version