Reprezentanții părinților au lansat un chestionar în care întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe la programele școlare. Joi, Federația Națională a Părinților se va întâlni cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare. Ce scrie în chestionar

1.397 de vizualizări
Admiterea la liceu 2020
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
Federația Națională a Părinților se va întâlni joi cu reprezentanții Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație pe tema noilor programelor școlare și întreabă comunitatea de pe Facebook ce ar dori să schimbe în programele școlare.

„Ne dorim să prezentăm un punct de vedere comun și obiectiv – de aceea vă invităm să completați acest formular. Datele dumneavoastră vor rămâne confidențiale”, a scris FNAP pe Facebook, postând și un link la un chestionar.

Amintim că în locul noilor planuri-cadru pentru liceu și noilor programe care ar fi trebuit să fie elaborate pentru elevii care au traversat reforma curriculară începută în 2012, elevi care anul acesta au intrat în clasa a IX-a, Ministerul Educației a publicat, cu 11 zile înainte de prima zi de școală, un set de „repere metodologice”.

Este vorba ghiduri pe care profesorii de liceu să le folosească anul acesta în predarea la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, Chimie, Fizică, Informatică și toate celelalte discipline.

Pe 28 ianuarie, Centrul National de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) a anunțat că abia realizează procesul de selecție a cadrelor didactice pentru evaluarea proiectelor de manuale școlare pentru clasa a V-a și manualelor de liceu cu programe școlare noi. 

https://www.facebook.com/groups/2073915262754085/permalink/2741426112669660/

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Chestionarul asta se adreseaza doar unei anumite categorii de parinti si specialistilor.

    Ce o sa raspunda un parinte cu 4 clase la “au continuturi care depasesc particularitatile de varsta ale elevilor”?

    BTW, nici o programa nu este corelata cu nevoile pe piata muncii, ZERO, NICI UNA. Pentru ca programele sunt facute de asa zisii specialisti intr-un birou. Intrebarea nu are sens.

    N-ar fi fost o idee buna ca aceasta FNP sa caute un parinte sociolog care sa stie sa operationalizeze conceptele si sa formuleze niste intrebari intr-un mod profesionist?
    Fa-te ca muncesti Dorele, pardon FNP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vineri, 17 februarie, este ultima zi de școală din modulul 3 pentru elevii și profesorii din București și alte 29 de județe / Până pe 24 februarie este vacanța lor “mobilă”, decisă de inspectoratele școlare

Elevii și profesorii din Capitală și 29 de județe ale țării au, în perioada 20-24 februarie, vacanța “mobilă” decisă de inspectoratele școlare (ISJ). Pentru ei, vineri, 17 februarie, modulul 3…
Vezi articolul

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru…
Vezi articolul