Rețea de combatere a serviciilor comerciale de fraudă în învățământul superior, întemeiată de agenții din mai multe țări

Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.com

Agenții responsabile cu standardele de calitate în învățământul superior din mai multe țări ale lumii au întemeiat o rețea internațională de combatere a serviciilor comerciale de fraudă academică, ce includ achiziția de lucrări, teze, răspunsuri la examene, pe care studenții ar trebui să le realizeze singuri, potrivit University World News. Rețeaua, inițiată de agenții din Irlanda și Australia, cuprinde și foruri din Europa Centrală și de Est, însă, pentru moment, nu și din România.

Noua platformă, numită Rețeaua Globală pentru Integritate Academică (Global Academic Integrity Network – GAIN), urmărește să ofere soluții de distribuire a experiențelor întâlnite de organizațiile membre, să ofere consiliere pentru dezvoltarea unor reglementări în domeniu și un cadru de penalizare pentru facilitarea și promovarea serviciilor ce încurajează frauda academică. Ea va pune la dispoziție și exemple de bună practică și cercetări care să ajute studenții și universitățile să conștientizeze riscurile asociate acestor practici.

GAIN este fondată de Agenția pentru Calitate și Calificări din Irlanda și de Agenția pentru Calitate și Standarde în Educație din Australia și are sprijinul UNESCO, al Consiliului Europei și al Rețelei Europene de Integritate Academică.

Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version