Rețea de combatere a serviciilor comerciale de fraudă în învățământul superior, întemeiată de agenții din mai multe țări

239 de vizualizări
Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.com
Agenții responsabile cu standardele de calitate în învățământul superior din mai multe țări ale lumii au întemeiat o rețea internațională de combatere a serviciilor comerciale de fraudă academică, ce includ achiziția de lucrări, teze, răspunsuri la examene, pe care studenții ar trebui să le realizeze singuri, potrivit University World News. Rețeaua, inițiată de agenții din Irlanda și Australia, cuprinde și foruri din Europa Centrală și de Est, însă, pentru moment, nu și din România.

Noua platformă, numită Rețeaua Globală pentru Integritate Academică (Global Academic Integrity Network – GAIN), urmărește să ofere soluții de distribuire a experiențelor întâlnite de organizațiile membre, să ofere consiliere pentru dezvoltarea unor reglementări în domeniu și un cadru de penalizare pentru facilitarea și promovarea serviciilor ce încurajează frauda academică. Ea va pune la dispoziție și exemple de bună practică și cercetări care să ajute studenții și universitățile să conștientizeze riscurile asociate acestor practici.

  • Potrivit sursei citate, unele servicii au ajuns să ofere, contra cost, răspunsuri la întrebări de examen în termen de 30 de minute, ceea ce pune sub semnul întrebării, în unele situații, integritatea examenelor desfășurate online.

GAIN este fondată de Agenția pentru Calitate și Calificări din Irlanda și de Agenția pentru Calitate și Standarde în Educație din Australia și are sprijinul UNESCO, al Consiliului Europei și al Rețelei Europene de Integritate Academică.

  • Printre membrii săi actuali se mai numără agenții din Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Zambia, Kazahstan, iar din Europa Centrală și de Est – foruri de profil din Ungaria, Ucraina și Lituania.

Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lucian Ciolan: Liceele pedagogice pot funcționa în continuare, dar nu mai suntem în situația de acum 30 de ani, în care un tânăr absolvent de liceu pedagogic, de 17-18 ani, avea maturitatea necesară să primească responsabilitatea de a decide destinele educaționale ale unui grup de 25 sau 30 de copii

Complexitatea carierei didactice, complexitatea lumii în care trăim a crescut atât de mult – spune profesorul universitar Lucian Ciolan, prorector al Universității București – încât cred că un tânăr de…
Vezi articolul