Rețea de combatere a serviciilor comerciale de fraudă în învățământul superior, întemeiată de agenții din mai multe țări

240 de vizualizări
Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.com
Agenții responsabile cu standardele de calitate în învățământul superior din mai multe țări ale lumii au întemeiat o rețea internațională de combatere a serviciilor comerciale de fraudă academică, ce includ achiziția de lucrări, teze, răspunsuri la examene, pe care studenții ar trebui să le realizeze singuri, potrivit University World News. Rețeaua, inițiată de agenții din Irlanda și Australia, cuprinde și foruri din Europa Centrală și de Est, însă, pentru moment, nu și din România.

Noua platformă, numită Rețeaua Globală pentru Integritate Academică (Global Academic Integrity Network – GAIN), urmărește să ofere soluții de distribuire a experiențelor întâlnite de organizațiile membre, să ofere consiliere pentru dezvoltarea unor reglementări în domeniu și un cadru de penalizare pentru facilitarea și promovarea serviciilor ce încurajează frauda academică. Ea va pune la dispoziție și exemple de bună practică și cercetări care să ajute studenții și universitățile să conștientizeze riscurile asociate acestor practici.

  • Potrivit sursei citate, unele servicii au ajuns să ofere, contra cost, răspunsuri la întrebări de examen în termen de 30 de minute, ceea ce pune sub semnul întrebării, în unele situații, integritatea examenelor desfășurate online.

GAIN este fondată de Agenția pentru Calitate și Calificări din Irlanda și de Agenția pentru Calitate și Standarde în Educație din Australia și are sprijinul UNESCO, al Consiliului Europei și al Rețelei Europene de Integritate Academică.

  • Printre membrii săi actuali se mai numără agenții din Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Africa de Sud, Zambia, Kazahstan, iar din Europa Centrală și de Est – foruri de profil din Ungaria, Ucraina și Lituania.

Foto: © Bacho12345 | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planul inspectorului școlar general din Dolj pentru „eficientizarea”, fără desființare de clase, a învățământului simultan: Elevi din mai multe structuri, respectând distanțe, vârsta elevilor, pot învăța într-o clasă de sine stătătoare / E o viziune pe termen lung

În învățământul simultan din județul Dolj învață în prezent 3.573 de elevi, în 71 de unități școlare, conform datelor primite de Edupedu.ro de la Inspectoratul Județean Dolj. Soluția propusă de…
Vezi articolul

Doi foști președinți ai Consiliului Elevilor critică atitudinea și implicarea de partea Guvernului, în plină grevă generală a profesorilor, a actualei președinte CNE, care a declarat marți, de la pupitrul Guvernului că „Ne bucurăm că suntem astăzi aici”, „această situație nu este benefică pentru nimeni”

Rareș Antal și Antonia Pup au protestat public, pe conturile lor de socializare, față de atitudinea afișată de actuala președintă a Consiliului Național al Elevilor. Cei doi foști președinți ai…
Vezi articolul