Monica Anisie: Elevul nu mai dă niciun ban pe transport, se urcă pe baza carnetului de elev în microbuz, tren, autobuz

13.934 de vizualizări
Monica Anisie / Foto: gov.ro
”Elevul nu dă niciun ban, se urcă pe baza carnetului de elev în microbuz, tren, autobuz”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie pentru stiriedu.ro. Oficialul a spus că în următoarele 15 zile va fi gata hotărârea de guvern cu normele de aplicare și acolo vor fi detaliate mai multe aspecte. Guvernul a adoptat aseară prin Ordonanță de Urgență gratuitatea transportului elevilor, atât pe plan local cât și pe plan județean.

”În 15 zile vom face hotărârea de guvern cu normele metodologice,  împreună cu Ministerul Transporturilor, cu Ministerul Dezvoltării.

În normele metodologice vom predea și procedura în sine. În normele metodologice este prevăzut în mod clar că licențele se pot suspenda dacă nu transportă copiii.

Eu am oferit cadrul și m-am luptat ca acești elevi să aibă transport gratuit. Noi plătim 50% din bugetul Ministerului și 50% din consiliile județene și din consiliile locale”, a spus Monica Anisie.

Textul integral al OUG pe transportul gratuit al elevilor

FOTO: Monica Anisie / Foto: gov.ro

 


9 comments
 1. Pentru ce transport “gratuit” daca oricum dai milioane pe măști si iti bati joc de profesori și elevi. Copiilor nu le-a fost asigurată o pregătire în acest timp nici macar de teza ce sa mai vorbim de evaluare națională sau bac. Dna Anisie tare mi-aș fi dorit să aveți si dvs (sau unul din cei care e de acord cu dvs si va susține hotărârile tampite) un copil care sa sustina examenul anul acesta si sunt sigură ca nu ati fi facut la fel. Educația nu e politica!

 2. Cadru didactic, din același motiv valabil în toate cazurile: când veți pregăti organizarea examenelor naționale și veți încheia situația școlară, vă veți strânge 30 de profesori în cancelarie, veți sta după cataloage și condici, veți împărți 2 toalete comune, apoi vor veni copiii la pregătire, apoi la examen. E suficient să vină unul singur infectat și asimptomatic si probabilitatea izbucnirii unui focar de covid crește. Să continui argumentarea sau ați înțeles?

  1. Nu cred că există școli unde profesorii merg toți în aceeași zi să încheie mediile. Sunt iresponsabili dacă procedează așa! Noi suntem împărțiți pe ore, câte 3 profesori. Într-o săptămână, câte 6 profesori pe zi și s-a ajuns la cei 30, fără înghesuială!
   Înseamnă că nu există comunicare între profesori și directori dacă spuneți că vor fi 30 profesori într-o zi!
   Și, apropos: teama de infecție trebuie să ne însoțească oriunde mergem, nu doar în școli!
   Este valabil și pentru părinți și copiii lor care, nu cred că au stat numai în casă. De ce spun asta? Pentru că noi ne rugăm de ei să între pe platformele online pentru a le preda, iar ei spun că sunt la sapă, la cumpărături sau…sunt obosiți! Dragi părinți, de ce nu sunați diriginții să vedeți dacă ai voștri copii au ore, teme sau discuții cu profesorii?
   Lăsați copiii să învețe!
   Și, dacă spuneți că învață, atunci să îi trimiteți la examen!
   Nu încercați să profitați de această pandemie pentru a vă trimite copilul la o facultate fără să susțină bacul!

 3. Doamna este într-o mare eroare (ca de obicei). Elevii din București circula ȘI ACUM GRATIS, DAR NU PE BAZA CARNETULUI CI A. UNUI ABONAMENT STB CARE TREBUIE VIZAT ÎN FIECARE LUNA.
  AM o întrebare :
  Cât mai suporta dna. Ministru oprobiul parintilor, profesorilor și al elevilor?
  Conform Dex oprobiul = dispreț, dezaprobare prin care societatea condamna
  faptele nedemne comise de cineva.
  Ori a face pe Dumnezeu și a te juca cu viata unor copii este mai mult decât atât.

 4. Baga in f…ul consiliilor judetene si primariilor sa dea bani transportatorilor, altfel le suspenda licentele si contractele. Numai obligativitati ca toata lumea SA FACA, SA EXECUTE, SA TRIMITA, fara sa dea nimic, doar cerand: parintelui, profesorului, elevului, dotectorilor, inspectoratelor, primariilor si mai nou consiliilor judetene si transportatorilor de persoane.Vorba cuiva: SPALATI-VA PE MAINI.Ca noi deja am facut-o. 🙂

 5. Pfoa! Te-ai spetit cucoană! Pe sănătatea copiilor nu dați 2 lei, ați pasat răspunderea la părinți, școli, inspectorate ca să nu răspundeți voi pentru focarele de infecție care vor izbucni după examene! Nerusinatilor, un vot nu mai pupați!

   1. Păi stai ca până la examene sunt pregătirile. Si elevul vrea la scoala, sa socializeze. Iar unii părinții, aia care se vaită ca au 2 joburi (ala pe salariu si ala de parinte) dorește să intre în “somaj” de părinte și de-abia asteapta sa-l trimita la pregătiri. Amaratii, nu vor mai apuca sa dea examenele. Profesorii îmbolnăviti vor avea concedii medicale plătite de stat, ăă.. pardon SI de părinții care, ce sa vezi, scapasera de copiii de-acasa (“Ca sa nu se mai dea cu capul de pereti”). Însă copilul poate ca nu mai poate da examenul. Ajunge la un liceu tehnologic, in cel mai bun caz, sau la o profesionala de ospătari (Ca se “cere mult” după pandemie) sau altceva. Ooops nu ne convine la profesionala sau tehnologic, ne cautam la PCR (si nu sunt iefrine) si transferam copilul. Mai continui?

    Astept parerea schimbatorilor de id-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Raed Arafat: Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare. Protecția copilului tot se face prin vaccinarea adultului sau prin vaccinarea copilului, dacă părinții sunt de acord

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că „Marea parte a copiilor se infectau și înainte, dar cu forme foarte ușoare”. Acesta a subliniat importanța vaccinării în…
Vezi articolul
Munca de acasă și îngrijirea copiilor

DOCUMENT Zile libere și indemnizații pentru părinții care stau acasă cu copiii în școala online, aprobate de Guvern. Suma zilnică e de maximum 150 de lei, din care statul va cere impozit și contribuții

Guvernul a aprobat sâmbătă Ordonanța de Urgență privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului Sars-CoV-2, pe care ministrul Muncii, Raluca Turcan,…
Vezi articolul

Ministrul Cercetării și Digitalizării, Florin Roman a copiat în lucrarea sa de master, scrie Libertatea / Roman: Pentru disertație “ți se dă o bibliografie. Dacă ți se dă bibliografia, ce faci?”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat lucrarea de disertație la master, susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie, joi, Libertatea. Publicația scrie…
Vezi articolul