Rezultate sondaj Edupedu.ro: Aproape 80% dintre participanţi (1.977 de voturi) nu sunt de acord ca elevii să meargă la școală pentru pregătirea din 2-12 iunie a examenelor naţionale

Modele BAC

Foto: Pixabay.com

“Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment. Mai bine învăț de acasă”, a fost varianta cu cele mai multe voturi în sondajul online făcut pe platforma Edupedu.ro în această săptămână. Au participat la acest sondaj 5.337 de persoane, dar fiind folosit un soft gratuit de sondare, au fost înregistrate ca rezultate doar 2.821.

Mai exact, 79,05% dintre participanţi, adică 1.977 de voturi, au bifat varianta de răspuns “Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment”, în timp ce 13,19% au ales varianta “Sunt bucuros că încep şcoala”.

Întrebarea adresată, în contextul revenirii la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale de Evaluarea Naţională şi Bacalaureat a fost: “Ce părere ai despre întoarcerea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la școală în perioada 2-12 iunie, înainte de examene?

Iată rezultatele sondajului:

Sondajul a fost făcut online pe platforma Edupedu.ro în perioada 18-22 mai 2020, iar participanţii au putut vota o singură dată. Acesta nu este un studiu, nu are criterii sociologice sau metodologice la bază, ci este doar un sondaj online, reprezentativ doar pentru cei care au participat la el.

Reamintim că revenirea la școală în perioada 2-12 iunie a fost anunţată oficial încă din luna aprilie şi este opţională pentru elevi.

Va fi un exercițiu pentru elevii claselor terminale, dar și pentru profesori și pentru întreg sistemul de învățământ – o pregătire a tuturor pentru reluarea școlii din toamnă, dar și pentru examenele naționale care încep pe 15 iunie.

Școlile și personalul din unitățile de învățământ și inspectorate își vor exersa capacitatea de organizare în situație de criză, iar elevii își vor revedea colegii, vor discuta despre întâmplările din ultimele două luni de izolare și despre subiectele de examene pentru că urmează Evaluarea Națională și Bacalaureatul. În plus, profesorii vor face câteva ore de recapitulare pentru a-i readuce în atmosfera de examen, dar și ei se vor familiariza cu noile măsuri de distanțare.

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version