Rezultate sondaj Edupedu.ro: Aproape 80% dintre participanţi (1.977 de voturi) nu sunt de acord ca elevii să meargă la școală pentru pregătirea din 2-12 iunie a examenelor naţionale

18.772 de vizualizări
Modele BAC
Foto: Pixabay.com
“Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment. Mai bine învăț de acasă”, a fost varianta cu cele mai multe voturi în sondajul online făcut pe platforma Edupedu.ro în această săptămână. Au participat la acest sondaj 5.337 de persoane, dar fiind folosit un soft gratuit de sondare, au fost înregistrate ca rezultate doar 2.821.

Mai exact, 79,05% dintre participanţi, adică 1.977 de voturi, au bifat varianta de răspuns “Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment”, în timp ce 13,19% au ales varianta “Sunt bucuros că încep şcoala”.

Întrebarea adresată, în contextul revenirii la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale de Evaluarea Naţională şi Bacalaureat a fost: “Ce părere ai despre întoarcerea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la școală în perioada 2-12 iunie, înainte de examene?

Iată rezultatele sondajului:

  • 330 voturi (13.19%) Sunt bucuros că încep școala. Mă simt în siguranță și vreau să îmi revăd colegii
  • 1.977 voturi (79.05%) Nu sunt de acord să merg la școală în acest moment. Mai bine învăț de acasă
  • 513 voturi (7.76%) Nu sunt hotărât

Sondajul a fost făcut online pe platforma Edupedu.ro în perioada 18-22 mai 2020, iar participanţii au putut vota o singură dată. Acesta nu este un studiu, nu are criterii sociologice sau metodologice la bază, ci este doar un sondaj online, reprezentativ doar pentru cei care au participat la el.

Reamintim că revenirea la școală în perioada 2-12 iunie a fost anunţată oficial încă din luna aprilie şi este opţională pentru elevi.

Va fi un exercițiu pentru elevii claselor terminale, dar și pentru profesori și pentru întreg sistemul de învățământ – o pregătire a tuturor pentru reluarea școlii din toamnă, dar și pentru examenele naționale care încep pe 15 iunie.

Școlile și personalul din unitățile de învățământ și inspectorate își vor exersa capacitatea de organizare în situație de criză, iar elevii își vor revedea colegii, vor discuta despre întâmplările din ultimele două luni de izolare și despre subiectele de examene pentru că urmează Evaluarea Națională și Bacalaureatul. În plus, profesorii vor face câteva ore de recapitulare pentru a-i readuce în atmosfera de examen, dar și ei se vor familiariza cu noile măsuri de distanțare.

Foto: Pixabay.com


5 comments
  1. Nu inteleg de ce atatia elevi si parinti vor sa se intre la liceu pe mediile 5-8. Cel mai probabil acestia au gasit prilejul perfect (cu ocazia pandemiei)ca sa puna in valoare banii cheltuiti pe cadourile pentru profesori an de an, bineinteles încheind cu medii mari…si acum toti isi etaleaza ipocrizia spunand “Eu nu imi las copilul sa se infecteze”,”Guvernul asta idiot nu adopta si el modelul celorlalte tari”, “De ce in Franta,Olanda,Belgia s-a putut sa se inlocuiasca examenele cu medile 5-8?”, “Cand o sa fim si noi o tara civilizata?” si multe alte replici auzite foarte frecvent in perioada aceasta.
    Oricand ar fi, examenul trebuie sa se dea pentru CORECTITUDINE SI PENTRU EGALITATE DE SANSE. Nici cea mai mica sutime nu trebuie sa influenteze destinul unui copil, fie ea venita din buzunarul parintelui sau din subiectivitatea profesorului!

  2. Oare este adevărat ca ministerul de folosește pe noi (clasa a8a si a12a) ca sa faca teste pe noi? Unii au zis da la sondaj pentru ca se întâlnesc cu colegii, nu pentru a învața(am zis unii). De aceea nu mi se pare corect ce se întâmplă, nu sunt cobai de teste, suntem doar niste copii care vor sa li se faca dreptate, unii dintre noi nu vrem sa dam examenul noi vrem sa intram pe media obținuta anii trecuți.

    Uitați ce scrie într-o petiție de pe internet împotriva evaluarii nationale:,, Înțelegem perioada grea pe care o traversează învățământul românesc în momentul de față și faptul că se depun eforturi pentru derularea lecțiilor online destinate pregătirii elevilor pentru examen dar trebuie avut în vedere faptul că indiferent cât studiază acasă, în mod individual sau în interiorul grupului clasei, după 2-3 luni de stat în casă, un elev nu poate face față unui examen.

    Intervin o serie de factori precum stresul și stările de anxietate cauzate de anumite situații familiale (părinți diferit implicați, șomajul acestora, îmbolnăvirea membrilor familiei, precum și teama de contagiune) – toate contribuind la dificultăți de concentrare necesare susținerii unui examen de importanța Evaluării Naționale. De asemenea, să nu uităm că există numeroase familii în carantină sau izolate la domiciliu, situații ce fac imposibile șansele egale la succes și educație.

    Acestea sunt motivele pentru care considerăm mai mult decât necesară anularea Evaluării Naționale din anul acesta, admiterea la liceu urmând a se realiza în funcție de media aritmetică a anilor de studiu V-VIII.”

    Mie mi se pare corect ceea ce a scris persoana care a pus acest sondaj. Sper ca nu ne treceți cu vederea, mai aveți puțin timp, citiți ce am pus mai sus din sondaj si mai gândiți-vă si la noi.

    Eu sunt aici pentru a ma ajuta atât pe mine cat si pe ceilalți colegi ai mei,vrem sa ne fie mai ușor pentru ca sunt riscuri mari sa ne infectam chiar daca se dezinfectează, este stresul, timp de 2 luni unii profesori nu au făcut nimic cu noi si il luna mai cand au auzit de sancțiuni au început sa ne indese materia in cap si purtând masca pe fata nu o sa putem respira si nu o sa ne putem concentra.
    V-ati gândit ca sunt si copii cum astm? Cum credeți dumneavoastră ca o sa reziste 2 ore cu masca pe față?
    Mai aveți puțin timp, gândiți-vă la noi si la sănătatea noastră. NU NE MAI TRECEȚI CU VEDEREA, SUNTEM SI NOI NIȘTE COPII.

  3. Bravo elevilor! Mediile de echivalare sa fie cele de la obiectele care se da bacalaureatul si evaluarea nationala. Normal nu sunt toti copii de zece dar nici bacalaureatul nu il vor lua toti cu zece. Copii nu cer pomana, si notele din cei 4 ani sunt ale lor pe munca lor, nu s-a dus nimeni la scoala in locul lor.In Republica Moldova se poate anula la noi nu. De ce? Avem minti luminate care stiu ca nici in 20 de ani nu vom avea conditii de igiena necesare protejarii copiilor in scoli. Scolile sunt exact ca pe data de 11 martie cand s-au intrerupt cursurile. Cine v-a raspunde pentru imbolnavirea copiilor, a celor din jurul lor sau a profesorilor? E suficient sa fie unul singur bolnav si daca mai este si asimtomatic atunci ce facem?

  4. https://www.edupedu.ro/andreas-schleicher-oecd-despre-scoala-din-romania-asa-cum-o-autoritate-nu-i-zice-unui-doctor-cum-sa-opereze-nici-profesorului-sa-nu-i-zica-modul-cum-sa-predea/

    Noi vrem calitate în educatie, la standarde europene, cu veniturile nete ale profesorilor la limita excluziunii sociale?

    Vrem calitate în educatie cand profesorul era nevoit să “ceara acordul părintelui pentru nota obtinuta” de elev? Pentru ce se obținea acordul?- pentru nota?? (“Sunteti de acord sa ii dau copilului dvs 3 ca nu a participat la ore?”- părintele nu poate fi constrâns să răspundă, poate si el da ignore profesorului, ca si elevul, pentru că modele comportamentele ale elevilor nu se invata exclusiv la școală ci inclusiv în societate, implicit in familie…). Practica de 10 ani mi-a arătat că, în cele mai multe cazuri, elevii de 8-10 au părinți de nota 10!!!!

    Calitate în educatie cand nu oferi resurse (medicii nu au vrut să lucreze până nu au primit măști- nu mai vorbesc de plicul 500 euro, toate acestea la venituri de 12000 lei- 20 000 lei cu sporuri de 85% la ATI, UPU, laboratoare, psihiatrie, pediatrie, chirurgiei…), profesorii lucrează pe resursele luate de ei, pe salarii de 2000-4000 lei cu sporuri de 5-15% calculate nu din salariu de baza cum prevede legea educației și Statutul Personalului Didactic ci o sumă derizorie de…)…

    Mai mult, perfecționarea continua a profesorilor pe banii lor?- variantele concretă sunt programele de licență, master si doctorat care costa infernal si pe care profesorii le plătesc din veniturile lor legale de mizerie. (In ceea ce priveste profesorii evazionisti care fac meditatii, sa fie zburati din sistem conform legii- sunt infractori!!!

    Concret, oamenii sunt diferiri: unii părinți, elevi și dascăli dau dovadă de seriozitate, responsabilitate, cooperare: gasesc soluții și respectă legislatia; altii, si dintr-o tabără si alta, se victimizeza (generația “fulg de nea” nu vrea examene de frica COVID, dar nici masca nu vrea sa poate ca e greu, daca se poate trece examenul cu notele de la sport si religie este super fain- dat purtau masca cate 5 ore în lunile de iarnă…) iar altora nici nu le pasa… dar tipa “educatia calitativă la standarde europene”…

  5. 79.05% dintre participanti au bifat NU ? FELICITARI ELEVILOR ! Este o dovada si un exemplu de responsabilitate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like