Sondaj pentru elevi: Ce părere ai despre întoarcerea la școală pentru pregătirea examenelor în perioada 2-12 iunie

16.864 de vizualizări
Inchidere scoli pe fondul crizei sanitare. Tot mai multe tari si regiuni europene au decis sa opreasca accesul elevilor in scoli.
Foto: Edupedu.ro
Revenirea la școală în perioada 2-12 iunie va fi un exercițiu pentru elevii claselor terminale, dar și pentru profesori și pentru întreg sistemul de învățământ – o pregătire a tuturor pentru reluarea școlii din toamnă, dar și pentru examenele naționale.

Școlile și personalul din unitățile de învățământ și inspectorate își vor exersa capacitatea de organizare în situație de criză, iar elevii își vor revedea colegii, vor discuta despre întâmplările din ultimele două luni de izolare și despre subiectele de examene pentru că urmează Evaluarea Națională și Bacalaureatul. În plus, profesorii vor face câteva ore de recapitulare pentru a-i readuce în atmosfera de examen, dar și ei se vor familiariza cu noile măsuri de distanțare.

Edupedu.ro le cere părerea elevilor, care pot vota în sondajul de mai jos ce părere au despre întoarcerea celor din clasele a XII-a și a VIII-a la școală pentru această sesiune de 9 zile de pregătire?

Votul este înregistrat o singura dată per utilizator, puteți să le dați link și colegilor, pentru mai multe opinii, iar sondajul va fi deschis timp de o săptămână.

FOTO: edupedu.ro


39 comments
 1. Bună! Și eu sunt elevă în clasa a VIII-a ,și îți dau dreptate! Dar încep să cred că pe noi nu ne aude nimeni sau pur și simplu nu ne bagă în seamă. Revoltător dar adevărat. Sănătatea fizică și cea mentală sunt cele mai importante! Iar după mai mult de 2 luni de stat acasă,nu cred eu că cineva e pregătit din punctul ăsta de vedere,oricât de mult și-ar zice ei asta lor. Este o situație rară cu un pericol iminent,iar cineva trebuie să ia o decizie bună. Poate că doamna ministru va anunța decizia potrivită situației în care ne aflăm. Oricum școlile nu pot fi toate aprovizionate cu echipamentul necesar,iar unii au probleme respiratorii,deci nu pot purta masca ,mai ales într-un spațiu închis plin de tensiune! Sunt alături de tine,și baftă la învățat oricum!

  1. Este foarte important să ne audă cineva.Sănănatea noastră trebuie pusă pe primul loc, dar nu toți înțeleg asta.Sper să se anuleze examenele!

 2. Sunt elev in clasa a8a si nu imi place situația in care ne aflam eu si ceilalți colegi din toată tara din clasele a8a si a12a.Dupa 2 luni de inactivitate, profesori au început in luna mai sa ne indese materia in cap si împreună cu stresul nu vom putea duce psihic cele propuse . Vreau sa ne auda si pe noi cineva. Cei care nu aveți curaj sa spuneți suntem aici, atât eu cat si ceilalți colegi din clasele a8a si a12a. Dupa părerea mea cel mai bun lucru pe care l-ar putea face cei din ministerul educației si sper ca il vor lua in considerare si il vor pune in practica este sa intram la liceu/facultate pe baza mediilor obținute anii trecuți. Cine imi susține părerea si cine e cu mine?

  1. Bună! Și eu sunt elevă în clasa a VIII-a ,și îți dau dreptate! Dar încep să cred că pe noi nu ne aude nimeni sau pur și simplu nu ne bagă în seamă. Revoltător dar adevărat. Sănătatea fizică și cea mentală sunt cele mai importante! Iar după mai mult de 2 luni de stat acasă,nu cred eu că cineva e pregătit din punctul ăsta de vedere,oricât de mult și-ar zice ei asta lor. Este o situație rară cu un pericol iminent,iar cineva trebuie să ia o decizie bună. Poate că doamna ministru va anunța decizia potrivită situației în care ne aflăm. Oricum școlile nu pot fi toate aprovizionate cu echipamentul necesar,iar unii au probleme respiratorii,deci nu pot purta masca ,mai ales într-un spațiu închis plin de tensiune! Sunt alături de tine,și baftă la învățat oricum!

 3. Buuun!Nu este ok ce se întâmplă în momentul de față și o să dau câteva obiective care sunt cu o părere de rău.
  -din 11 martie până pe 2 iunie noi suntem liberi(sunt aproape 2 luni în care stăm în casă/apartament)!
  -nu toți copii au acces la internet!
  -nu toți elevii(clasa a 8-a/clasa a 12-a) fac ore online și această chestie îi dezavantajează la examen!
  Poate unii copii cu mai puține posibilități ar ajunge ceva în viață deoarece nu sunt cu capul pe umeri și sunt puși pe treabă,dar în acest caz nu au avut posibilitatea de a face ore online.
  Una este să înveți 6 ore pe zi+orele în care îți faci temele,iar alta e când ai de făcut doar niște teste+școală online la TV(am observat că de acolo poți învăța multe chestii,dar unui copil nu trebuie să i se predea cu așa rapiditate).
  Așadar, la examen se pot îmbolnăvi foarte mulți copii care pot avea în familie niște oameni în vârstă,oameni cu probleme-le pot transmite și lor!!!
  Și mai adaug încă ceva!Sunt copii de clasa a 8-a și a 12-a care au diferite boli(respiratorii,diabet etc)….cu ei cum facem???
  Și eu sunt clasa a 8-a!SUCCES LA TOȚI
  Sper că am fost înțeles.
  Vă mulțumesc!

 4. Ce sa zic, sa se mearga pe nota de absolvire rezultata din mediile pe 4 ani, ca sunt care zic ca sunt de la scoli/licee de elita ei fiind de nota 10, sa se organizeze examen pentru cei care vor marire de note. mediu academic sa-si organizeze propria admitere daca vor cei mai buni studenti.
  Altfel o sa fie precum in vame sau la magazine, toata lumea la poarta scolii,portarul de la scoala masoara temperatura, femeia de serviciu ii supravegheaza la spalatul pe maini si dezinfect, profesori scot din examen pe cei asimptomatici, nu stiu cum ii detecteaza, etc
  Doar avem principii, culmea epidemia nu stie de ele.

 5. Va rog sa cititi si sa tineti cont de acest comentariu.
  In primul rand stiti de ce in semestrul intai, de obicei sunt mediile mai mici? Pentru ca dupa atata inactivitate nu ai cum sa invegi foarte bine. Nu avem cum sa sustinem un examen supa 2 luni in care abia daca am mai retinut ceva(chiar si cu testele de antrenament)
  In al doilea rand cat de batut in cap sa fii ca sa ne pui sa dam un examen asa important!?! V ati gandit macar la asta? Ia da ti voi evaluarea sau bacalaureatul dupa atata timp ca sa va vedem. Oricat de bun ai fi nu ai cum.
  In al treilea rand multe tari importante si cu un sistem de educatie foarte bun nu au avut examenele acestea niciodata. Bacalaureatul a fost implementat de Napoleon Bonaparte acum foarte mult timp. Eu zic sa anulati examenele acestea. Stiti de ce au elevii buni medii mici? Pentru ca datorita voua nu i intereseaza, exact cum nu va intereseaza nici pe voi de noi. Din cauza voastra eu trebuie sa dau un examen de rahat ca n ati putut fi voi constienti!!!
  In concluzie, NU VA MAI BATETI JOC DE NOI. Nu suntem cobai ci elevi. Cautati sobolani daca vreti sa experimentati ceva. Simularea de a saptea- degeaba, clasa pregatitoare- degeaba!!! Nu va da ti seama ca multe lucruri implementate de voi nu au rost!! Cred ca voi inca visati ca noi sa dam acest examen stupid. Nu suntem acum 200 de ani cand examenele astea s au bagat. Dqca voi inca locuiti in antichitate, foarte bine, dar noi vrem sa prosperam, sa putem munci in aceasta tara nu sa plecam. Alte tari nu au aceste examene si toata lumea este fericita. Nu e doar parerea mea. Ecista si petitie impotriva examenelor dar banuiesc ca voi nu stitit. Ultima oara cand am verificat peste 20.000 de oameni erau si sunt de acor cu mine. Ce o sa faceti? O sa ne puneti sa dam examenul in asemenea conditii sau o sa constietizati ca NOI NU PUTEM SA L DAM DIN CAUZA INACTIVITAII!!!!

 6. Edupedu , va rugam sa luati in considerare si parerile noastre, va imploram sa faceti tot posibilul pentru a ne face si pe noi auziti, de ce trebuie sa fim noi cobai in toate? Intai am dat o simulare ce nu isi avea rostul in clasa a 7-a acum urmeaza sa dam examenul dupa doua luni de inactivitate , generatia noastra intotdeauna a fost prototipul vostru , pe care ati incercat toate chestiile posibile , si-au batut joc de noi cei din educatei… Oare de ce pleaca atatia oameni si atatea familii prin tari straine … ei bine va pot spune eu , pentru ca o secunda nu se ia in considerare si parerea noastra. Doamna ministru daca dumneavoasra veti citi asta , sa stiti ca ati destramat o familie. Ce ma voi face eu daca atunci cand ma voi intoarce acasa voi fi testat pozitiv, dar mai ales ce va face bunica mea ? Persoana care m-a crescut si care a avut grija de mine toata viata , eu ce voi face? Cu asta am spus tot. Avem o tara minunata cu copii excelenti ce daca ar fi avut si conditii ar fi putut aduce tara noastra pe buzele tuturor oamenilor…

 7. Buna ziua!
  Haideti sa o luam si altfel…
  Sa presupunem ca sunt doi elevi din clasele terminale. Unul dintr-un institut de invatamant in care notele se pun pe ochi frumosi, si unul din alt institut, insa de top, in care toti profesorii au pretentii de la elevi si care pun note foarte mici, pentru a-i determina sa invete mult mai mult. Sa zicem ca primul elev are media claselor de 10, dar daca ar da examenele nationale, ar primi nota 7, in schimb, al doilea elev are media claselor de 8, iar la examen ar fi luat 9,7.
  Daca s-ar intra la licee/facultati cu media claselor, poate ca primul elev ar intra la cel mai bun liceu/cea mai buna facultate, deoarece crede ca ii face fata, dar celalalt nu mai poate intra, fiindca altii mult mai putin inteligenti au intrat primii. Astfel, se pot sfarama vise ale unor oameni care pot avea succes in urmatorii ani.
  O varianta, ma gândesc, ar putea fi sa nu se intoarca elevii pentru pregatiri, ci doar la examene. Cei care atunci au probleme si sunt infectati sau in carantina, ar putea da tesele nationale dupa cateva saptamani.
  O zi frumoasa in continuare!

   1. O sa vedem organizare la examene, posibil portari si femeile de serviciu o sa se ocupe de masurarea temperaturii, secretarele cu spalatul pe maini , dezinfectantul (biocide? nu, un spirt putin diluat si ala ca sa fie) , profesori conduc fiecare elev in clasa de examen, etc
    In cat timp reusesc organizatorii sa asigure la o scoala accesul pentru 150 de copii in clase pentru examene? Cate minute de copil, 1 min = 2 ore si 30 min, unde stau copii pana atunci, nu stiti? la poarta, dupa ce trec de poarta devin problema organizatorilor.
    Ce facem cu cei asimptomatici, nimeni nu stie cati sunt, un control al temperaturii si o masca sunt egale cu zero.
    O sa fie peste 300.000 de copii la care adaugam profesori, personal, parinti, etc. care timp de aproape 2 saptamani vor fi in miscare , se vor strange la poarta unor scoli, o sa fie cum este acum in vame.
    Si voi aveti principii, note mari, licee cu pretentii. Sa le spuneti asta si celor care vor avea probleme, dupa marea organizare de examene.

  1. Buna ziua,
   Asa este, elevii din colegiile de top ar avea de suferit. Dar mai bine sa nu mai comparam mere cu pere, ce-ar fi sa comparam mere cu mere, si liceele/colegiile de top care isi doresc elevi de top sa isi organizeze propriile examene de admitere, la care sa participe cine doreste sa urmeze cursurile acestor unitati de invatamant. Este adevarat, sita ar fi mai deasa, concurenta top versus top, admiterea mai dificila, insa daca vrem meritocratie, atunci meritocratie sa fie! Se elimina riscul ca un coleg dintr-o scoala mai prost cotata – in viziunea voastra, desigur- sa va ia locul. Ce ziceti de asta?

 8. Pentru Edupedu : calculati cu atenție !
  Nu sunt 9 zile cum ziceti, sunt 8 !!!
  Luni -1 Iunie și luni – 8 iunie sunt zile libere (Ziua Copilului și Rusaliile).
  Iar 5 iunie – era, de regulă, Ziua Educației cu activități “specifice” …

 9. Bună ziua! De unde știți cine votează? Pot vota alte categorii de persoane și luați de bun ca fiind votul celor direct implicati. Poate reușiți să faceți sondaj strict pe scoli/clase/id elev/părinte.

 10. Examenul de Evaluare Nationala, pentru clasa a VIII-a este unul formal si discriminatoriu. Daca un elev se imbolnaveste fix in zilele de examen, poate chiar din cauza emotiilor, mai ales acum, va intra la liceu cu media claselor V-VIII, fara examen. La fel vor intra si corigentii, care nu intra in examen , dar promoveaza corigenta, tot cu media claselor V-VIII. E adevarat in urma celor cu examen, dar in loc sa se vada ca iau de exemplu nota 3 in evaluare, in timpul examenului vor sta linistiti, fara emotii, poate chiar vor dormi de la 9 la 11, vor intra cu media V-VIII, care poate fi 6-7, iar scoala, statistic are de castigat pentru ca va avea un procent mai bun de promovabilitate la examen. Toata lumea are de castigat.

  1. Și care crezi ca e varianta oportuna Dinu Florica? Sa se ducă “corigenții” sa dea examen, iar cdacă sunt pozitivi asimptomatici să-ți infecteze copilul, apoi copilul va infecta părinții (inclusiv pe tine Dinu Florica) s. a. m. d.
   Peste tot se striga sa ne protejam, iar dna ministru și unii părinți ca tine au principii și orgolii.
   În fața morții ce contează mai mult viata sau principiile??????

 11. Nu este ok ce se întâmplă…noi in momentul de față suntem foarte stresați.Acest examen contează foarte mult pentru viitorul nostru și ne-ar ajuta mult daca s-ar intra la liceu cu media 5-8
  Pe altă parte gânditivă că noi nu mai rămânem cu nimic frumos din acest an( nu mai avem banchet,poze, festivitate) toate acele amintiri frumoase de la sfârșit care te linișteșteau pentru examen într-un fel sau altul
  Sunt cazuri între copii care au un mare minus, față de ceilalți care au tot ce le trebuie și stau bine mersi acasă și alți nici așa nu învață…sper din tot sufletul că se va regândi problema și va fi bine pentru toți!!

  1. Sunt complet de acord cu tine! Decizia ar trebui luată cu cap+ trebuia gândită pt o perioada lunga de timp nu scurta și aici ma refer strict la coronavirusul: dacă o sa revenim la stare de urgenta ( asa cum a apărut la tv ca acest lucru este o posibilitate) dc doamna anisie nu ia decizia pt o perioada lunga, indiferent de ce s ar intanpla? O ia asa de dragul de a o lua și asa postează și activitățile pe care le are zilnic!! Poate face și ea ceva azi și discuta cu oamenii din eu (am văzut ca are videoconferința cu cei din eu) .. este greu pt noi Mai ales ca am pierdut o luna in care nu am făcut nimic neștiind ce ar trebui și ce se va întâmpla.. am stat pana au învățat profesorii sa predea online.. după am stat neștiind dacă o sa mai dam examen sau nu.. după ca ba îl dam online .. după ca îl dam in Iulie ca apoi sa ne zica ca îl dam in Iunie… bătaie de joc.. in loc sa ii pese de noi, de poporul pe care ‘’ îl conduce’’ ea ia decizii din patul ei moale… îmi pare rau de noi ca trb sa trecem prin asta.. și mai și zic altii ca vai am avut timp sa învățam… nu nu am avut, avem un miliard de teme la materii precum religia, germana, civică, desen, istorie ( la care primesc in fiecare săptămâna 5 pagini de scris) .. au ajuns oamenii și aici ma refer la elevi părinți și profesori sa se roage de Dna anisie.. și pt cei care vor sa dea bacul sa mai aștepte un an , sa îl dea in siguranța!! Nu cred ca e coneva care vrea sa se îmbolnăvească și sa stea in spital cu lunile… va dau un exemplu ( mie îmi este teama) am vorbit astăzi pe zoom cu colegii și 2 dintre ei au spus ca au ieșit afara zilnic! Dacă au virusul? Dacă sunt asimptomatici și din minunatul noroc pic cu ei in sala de examen? Hai oameni buni ( cei care doriți anularea examenelor și echivalarea lor ) sa ne unim și sa facem ceva!!!

 12. sincer sa fiu, mi se pare o prostie! de ce noi, elevii claselor a 8-a si a 12-a sa dam examenul, cand restul claselor nu mai dau nici macar tezele? cel mai bine, din punctul meu de vedere, ar fi intrarea la liceu pe baza mediilor din clasele 5-8. de ce trebuie sa fim discriminati in situatiile astea grele, pline de stres? sustinem un examen care ne va decide viitorul, nu orice alt test banal.

 13. Va rugam mult!!!!!!!!! Sa faceți astăzi un sondaj și pentru cei ce dau examene( dacă se dorește echivalare sau examene scrise) – s a mai făcut un sondaj pe pagina de Facebook- Uslip Iași news, iar rezultatele au fost asa: 34%- examene scrise; 66% echivalare.. ( dacă nu ar fi votat și cei din celelalte generații sau părinți ai căror copii nu dau examene, scorul ar fi fost mai mare pt echivalare) Speram sa ne bagati in seama !! EDUPEDU VA IMPLORAMMM!!!

 14. Sunt complet de acord.. Noi cei din an suntem foarte stresati in momentul de fata.. cea mai buna solutie ar fi anularea acestor examene si intrarea la liceu facandu-se pe baza mediilor din ciclul gimnazial… Suntem constienti ca vor creste si mediile de admitere dar ar fi bine sa se ia aceasta masura in calcul

  1. Buna. Sa o luam putin mai rational. Gândește-te ca exista scoli in care notele se pun pe ochi frumoși, dar sunt si scoli care au pretentii de la elevi. Sa dau exemplu:
   -elev in clasa a 8a la o scoala de la sat, in care profesorii il au la inima si ii pun doar note de 10, iar la evaluare ar fi luat 7
   -elev in clasa a 8a la o scoala de top dintr-un oras mare. Acolo profesorii sunt foarte exigenti si pun note foarte mici. Daca acest elev ar avea media claselor de 9, spre exemplu, acesta la evaluare ar fi luat 9,5
   La admitere, copilul mai putin inteligent ar intra la un liceu de top (daca are pretentii), iar celalalt nu ar putea intra la ce liceu vrea, din cauza ca altii i-au luat locurile.
   Nu spun ca nu e un risc sa se imbolnaveasca cativa, insa se pot spulbera visele unor viitori genii…

   1. Draga colega, presupun ca greseala gramaticala “viitori genii” s-a produs din cauza emotiilor.
    In alta ordine de idei, referitor la termenul “geniu”, pe care il folosesti presupun referindu-te la elevii liceelor bine cotate, te-as intreba de unde vine aceasta evaluare? e documentata stiintific, oare? sau e mai degraba o autoevaluare? hmmm……

 15. Va rugam sa faceți un sondaj și pentru examen!!!! Dacă se dorește echivalare sau examen scris!!!!!!! După ce faceți acest sondaj trimiteți-l doamnei ministru… ca din câte observ dansa ignora complet toate vocile elevilor , părinților și profesorilor ce nu vor sa meargă in scoli sa se îmbolnăvească!!! Eu ma tem ca nu va fi nimic din ce spun ei ( măsuri pentru siguranța) … masti maxim… Imaginați va câte cazuri vor fi după aceasta data de 15 mai. Toți au ieșit la petreceri, la grătare, la cumpărături!!! Și va rog, cei care nu dați examen NU MAI VA DAȚI CU PĂREREA!!! ( nu mai Spuneți ca vai nu e corect ca noi sa nu dam examen) + cei care ați spus și in comentarii pe Facebook ca sunt tineri pe strada ( TINERII NU ÎNSEAMNĂ DOAR A 8 A ȘI A 12 A) noi stam in case și învățam, iar ceilalți copii stau frumos acasa ies pe unde vor ei , Nefiindu-le frica de virus!!

  1. Aici te contrazic. Cel puțin 16 dintre colegii mei au pus poze și filmulețe pe Instagram/Facebook ieșind afară cu alți 15-20 de prieteni. Cat despre examen, daca sunt luate măsuri de protecție eu vreau a îl dăm. Daca se ia în considerare doar media 5-8 liceele din top 10 vor avea doar media 10. Gândește-te că sunt foarte mulți copii cu media 10, și nu doar in București, pt. că vin elevi și din alte localități. Deci daca nu ai media 10 s-ar putea sa nu îți prea placa. Acum să nu incepeti sa ziceți că nu e adv. ca eu mă plâng că am media 6-7. Am media 5-8. 9,92.

 16. Edupedu va rog să faceți un astfel de sondaj și pentru cei care vor echivalarea sau susținerea examenelor!

  1. Va rog sa faceti un sondaj și pentru examenele de clasa a8 a și clasele a12a/ a13a . Va multumesc

  2. Exact!!! Sunt de acord!! TREBUIE SA VADĂ ȘI DOAMNA MINISTRU CE DORIM!!! Ea doarme liniștita noaptea, iar noi stam stresați gândindu-ne ce se va întâmpla cu noi… am văzut acum ca este posibil sa revenim la stare de urgenta .. dacă revenim clar nu mai se da examen! Ce soluții are doamna ministru? Dansa ia măsuri pt o perioada scurta de timp, fără sa asculte ce dorim!!! Ea vede comentariile celor din generațiile vechi sau viitoare… sau ale celor ce nu au copiii in ani terminali.. care bineînțeles comentează ca nu este corect ca noi sa dam examen!! TRB NEAPARAT SA FACEM CEVA!! SA NU ÎȘI MAI BATĂ JOC

 17. Va rog frumos sa faceți și pentru examen: cine dorește sa îl dea fizic, la Scoala cu masca pe 30 de grade și cine dorește echivalarea cu mediile ( indiferent de modul in care se va face: ex: 80% medii romana – mate ; 20%- medii totale; 100% medii totale) asa ar fi corect și am vedea ce se dorește cu adevărat!! Și după ce ies rezultatele trimiteți -le doamnei minstru sa vadă și ea ce dorește poporul!!! NIȘTE IMBECILI… am ajuns sa își bată joc de noi

   1. Sunt complet de acord.. Noi cei din an suntem foarte stresati in momentul de fata.. cea mai buna solutie ar fi anularea acestor examene si intrarea la liceu facandu-se pe baza mediilor din ciclul gimnazial… Suntem constienti ca vor creste si mediile de admitere dar ar fi bine sa se ia aceasta masura in calcul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii evaluatori vor participa online, în perioada susținerii probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024, la sesiuni de instruire, potrivit unei proceduri a Ministerului Educației. Modul de aplicare a baremelor de evaluare și notare pentru fiecare probă, printre aspectele vizate

Profesorii evaluatori vor participa online, în perioada susținerii probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024, la sesiuni de instruire organizate de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale prin Centrul…
Vezi articolul

Rezultate simulare BAC 2024. Borderourile de notare cu punctajele detaliate vor ajunge în școli, la profesori, până miercuri, 20 martie, anunță ministerul, după ce notele au venit vineri după program

Borderourile de evaluare pentru fiecare probă de la simularea examenului de BAC 2024 vor ajunge în școli abia săptămâna viitoare, cel târziu miercuri, 20 martie, anunță Ministerul Educației într-un comunicat…
Vezi articolul

Modele de subiecte grilă pentru simulare BAC 2019: Vezi modelele de subiecte grilă de Matematică și Istorie publicate și retrase de Minister în octombrie, la primul scandal în jurul grilelor la examen

Testele grilă vor fi experimentate de elevii de clasele a XI-a la simularea examenelor de Bacalaureat, potrivit documentelor trimise de instituție reprezentanților profesorilor, părinților și elevilor în comisia de dialog…
Vezi articolul