Riscăm o nouă epidemie de rujeolă / Medicii avertizează că se înmulțesc cazurile de îmbolnăvire la copiii nevaccinați / ”Rujeola este o boală care are în proporţie de cel puţin 30% complicaţii”

Foto: © Chayakorn Lotongkum - Dreamstime.com

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Capitală, dr. Simin Aysel Florescu, a explicat, pentru News.ro, că riscăm o nouă epidemie de rujeolă din cauza copiilor nevaccinați, potrivit G4Media.ro. Tot mai mulţi copii bolnavi se prezintă la unitatea medicală, ajungându-se treptat la situaţia de dinainte de pandemie, cu un număr foarte mare de cazuri. Rujeola este o afecţiune care poate da complicaţii severe, chiar mortale. Sunt părinţi cu convingeri antivaccinale, sau care neglizează pur şi simplu acest subiect, ori nu au medic de familie şi nici nu vor să se înscrie la unul, mai spune medicul.

”Din păcate, se reia uşor, uşor situaţia anterioară pandemiei. După cum cred că îşi aduce lumea aminte, înainte de 2019, în toată Europa a evoluat un val epidemic de rujeolă, în care e evident că a fost prinsă şi România, chiar cu un număr foarte mare de cazuri. Este o boală pentru care există vaccin de foarte mult timp, iar acum, după ce în perioada pandemiei lucrurile au revenit practic la 0 datorită restricţiilor şi nu vaccinării, acum cazurile de rujeolă reapar.

Noi în luna iulie am avut cam în jur de 25 de cazuri de copii cu rujeolă, veniţi din acelaşi focar, copii nevaccinaţi, proveniţi chiar şi din mame nevaccinate, aşa că probabil lucrurile se vor mai accelera din acest punct de vedere.

Ceea ce ne protejează este vaccinul, vaccinul anti rujeolic este administrat încă din primul an de viaţă, conform Programului Naţional de imunizare, există vaccin, există disponibilitate, rămâne să convingem părinţii să adere la acest program de vaccinare”,  a explicat medicul.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Chayakorn LotongkumDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version