ROFUIP 2022 O nouă comisie permanentă se înființează în fiecare școală din România – Comisia pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică (CMDFCD). Ce atribuții are – propunere

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

O nouă comisie permanentă se înființează în fiecare școală din România – Comisia pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică – CMDFCD – potrivit documentului de modificare și completare a Regulamentului unităților de învățământ (ROFUIP), propus de Ministerul Educației partenerilor de dialog social, obținut de Edupedu.ro. La articolul 71, alinetaul 2, apare astfel o a șasea comisie permanantă.

Alineatul 2. din propunerea ROFUIP 2022 prevede: „Comisiile cu caracter permanent sunt:

Noua comisie apare după ce în ROFUIP 2020 o comisie similară a fost desființată de fostul ministru Monica Anisie (PNL). Atunci se numea „Comisia pentru dezvoltare profesională și evoluție în cariera didactică” și fusese introdusă în anul 2018 de către ministrul Liviu Marian Pop (PSD) prin Ordinul 3.027/8 ianuarie 2018.

Care sunt atribuțiile noii comisii, potrivit documentului de lucru ROFUIP 2022:

 (4) Atribuțiile comisiei pentru mentorat didactic și formare în cariera didactică sunt următoarele:   

Foto: © Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version