România, printre țările europene cu cele mai scurte perioade de predare față în față, în pandemie, în condițiile în care predarea la distanță a exacerbat inegalitățile – raport comparativ Eurydice, care notează că în 2020-2021 școlile continentului au rămas în mare parte deschise

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.com

România se numără printre țările europene unde elevii au mers cel mai puțin la școală, pentru predare față în față, în pandemie, arată un nou raport al rețelei europene Eurydice, pe tema modului cum au reacționat sistemele educaționale de pe continent în contextul Covid. Același raport arată, totodată, că sistemul de predare la distanță la care au apelat multe sisteme și care a fost folosit în mod consistent în România a exacerbat inegalitățile între elevi.

Analiza ia în considerare anul școlar 2020-2021 și realizează comparații între acțiunile luate la nivelul claselor a IV-a și a VIII-a.

Sursa: Eurydice

Opțiunea autorităților din România de a ține închise multă vreme școlile, în favoarea școlii online, vine în condițiile în care, în anul școlar 2020-2021, Eurydice notează că școlile continentului au rămas în mare parte deschise. 

În unele țări, precum Spania, Finlanda, Elveția, Islanda și Liechtenstein, elevii din clasele a IV-a și a VIII-a au mers tot timpul la școală, pe când în Suedia școlile au rămas deschise, dar unii directori au putut lua, punctual, decizia de a le trece la modelul hibrid sau online.

Foto: © Visoot Uthairam | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version