Salvați Copiii România: Autoritățile centrale și locale să depună eforturi comune pentru ca “niciun copil să nu mai fie lăsat în afara școlii”

Afis al campaniei Vreau la scoala - Salvati Copiii Romania

Organizația Salvați Copiii România face un apel la autorități – atât cele centrale, cât și cele locale, să depună eforturi comune pentru a identifica “cele mai bune soluții, ca niciun copil să nu mai fie lăsat în afara școlii”. ONG-ul, care a lansat o campanie prin care copiii își exprimă dorința să se întoarcă la școală, presează pentru o serie de măsuri cerute de copiii intervievați în studiile sale, măsuri ce vizează atât recuperarea cunoștințelor în perioada de vară, cât și acțiuni pentru la toamnă.

Un comunicat prin care este anunțată campania “Vreau la școală!”, lansată oficial în cadtrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, o citează pe șefa organizației, Gabriela Alexandrescu, insistând pe nevoia de finanțare a educației, în contextul epidemiei:

Salvați Copiii se adresează, astfel, Guvernului, Parlamentului și autorităților locale “pentru ca, prin eforturi conjugate, să fie identificate cele mai bune soluții, ca niciun copil să nu mai fie lăsat în afara școlii. Educația este cu adevărat o urgență și o prioritate națională atunci când toți copiii au acces real și egal la școală”.

Organizația reafirmă măsurile solicitate de copiii pe care i-a intervievat în studiile sale privind impactul Covid-19, copiii care își exprimă dorința să se întoarcă la școală, după perioada dificilă din primăvară:

Citește și:

Exit mobile version