Schimbările în educație, propuse de USR: Materii mai puține, implementarea programului şcolar de la 8 la 17, desfiinţarea inspectoratelor, reformarea pregătirii profesorilor şi regândirea titularizării

Foto: © Zerbor | Dreamstime.com

În contextul în care ministrul Ligia Deca a spus că va prezenta în curând noile legi ale Educaţiei, USR a organizat, la Cluj-Napoca, o dezbatere cu părinţi, elevi, studenţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai ONG-urilor pe tema reformelor necesare în sistemul de educaţie.

Parlamentarii USR au colectat mai multe idei pe care le vor susţine în dezbaterile pe tema noilor legi ale Educaţiei: curriculum simplificat cu materii mai puţine, implementarea programului şcolar de la 8 la 17, desfiinţarea inspectoratelor, susţinerea studenţilor prin microcredite, reformarea pregătirii profesorilor şi regândirea sistemului de titularizare.

“Legile Educaţiei ar fi trebuit să fie un obiectiv de reformă pentru toate partidele politice. Într-o ţară normală, astfel de dezbateri ar trebui organizate cu proiectele propuse în faţă, şi să ne asigurăm că, prin dialog şi transparenţă cu cetăţenii vom avea cele mai bune legi.

USR va duce în Parlament vocile celor care au participat la dezbatere şi va continua să organizeze consultări cu cetăţenii. Nu ne permitem experimente când vorbim de viitorul copiilor noştri şi, pentru că viitorul copiilor ne priveşte pe toţi, nu putem accepta să fie decis în spatele uşilor închise!”

La dezbatere au participat senatorii USR din Comisia de Învăţământ Ştefan Pălărie, Silvia Dinică, Irineu Darău şi parlamentarii USR de Cluj Oana Murariu, Cristian Bordei şi Radu Molnar.

Amintim, proiectele de legi ale educației în varianta consolidată vor fi prezentate luni de ministra Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă, conform surselor Edupedu.ro. Este vorba despre prezentarea proiectelor legii învățământului preuniversitar și legii învățământului universitar.

Miercuri, la Romexpo, Ligia Deca a declarat că un nou calendar referitor la legile educației, va fi anunțat „imediat după ședința coaliției din această săptămână”.

Întrebată dacă proiectele vor fi puse în transparență, aceasta a spus că „sigur, vor fi făcute publice”.

Foto: © Zerbor | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
SURSE Proiectele de legi ale educației vor fi prezentate luni de ministra Educației, Ligia Deca, într-o conferință de presă
Exit mobile version