Școala de profesori: Universitatea din București deschide pe 7 septembrie înscrierile pentru cei care vor să devină profesori, la 9 programe de masterat didactic

Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro

Universitatea din București / Foto: unibuc.ro

Persoanele care vor să devină profesori sunt așteptate începând cu 7 septembrie să se înscrie la masteratul didactic, anunță Universitatea din București. Viitoarele cadre didactice vor concura pe 50 locuri bugetate, pentru care nu va trebui să plătească taxe de înscriere. Candidații vor putea opta să obțină dublă specializare la masteratul didactic, deci să poată preda 2 materii la școală.

Universitatea din București va pregăti la masterat viitori profesori pe următoarele 9 specializări, la care organizează admitere acum, în septembrie 2020:

Perioada de înscriere debutează luni, 7 septembrie 2020, și se încheie luni, 21 septembrie 2020, urmând ca evaluarea dosarelor să aibă loc miercuri, 23 septembrie 2020, iar afișarea rezultatelor joi, 24 septembrie 2020, anunță Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul facultăților organizatoare, în baza unei scrisori de intenţie, notată cu admis/ respins, criteriul de selecție fiind media de la examenul de finalizare a studiilor (100%). În cazul mediilor egale, pentru departajare, se va lua în calcul media anilor de studii.

Școala de profesori – Dosarul de înscriere la admiterea la masteratul didactic cuprinde următoarele documente:

Candidații care optează pentru unul dintre cele 9 programe de master didactic puse la dispoziție de Universitatea din București vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere.

Cei care nu sunt eligibili pentru un loc bugetat, ca urmare a finalizării sau înscrierii la un alt program de master finanțat de la bugetul de stat, au posibilitatea de a formula o cerere către Secretariatul General al Universității din București (inclusă în dosarul de concurs), pentru a candida pe un loc la taxă.

Școala de profesori – durata studiilor

Programele de studii de master didactic vor avea o durată de doi ani și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, care doresc să se orienteze către cariera didactică în învățământul preuniversitar. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din același domeniu fundamental corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență, dar pot opta și pentru o a doua specializare din cadrul aceluiași domeniu fundamental, aferent celui înscris pe diploma de licență sau echivalentă, precizează Universitatea din București.

Cea de-a doua specializare va fi aleasă din domeniul fundamental aferent domeniului înscris pe diploma de licenţă sau echivalentă. Astfel, candidații pot opta pentru următoarele domenii fundamentale: matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe biologice şi biomedicale, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, în funcție de domeniul absolvit anterior.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Citește și:
Exit mobile version