Școala de profesori: Universitatea din București deschide pe 7 septembrie înscrierile pentru cei care vor să devină profesori, la 9 programe de masterat didactic

11.870 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Persoanele care vor să devină profesori sunt așteptate începând cu 7 septembrie să se înscrie la masteratul didactic, anunță Universitatea din București. Viitoarele cadre didactice vor concura pe 50 locuri bugetate, pentru care nu va trebui să plătească taxe de înscriere. Candidații vor putea opta să obțină dublă specializare la masteratul didactic, deci să poată preda 2 materii la școală.

Universitatea din București va pregăti la masterat viitori profesori pe următoarele 9 specializări, la care organizează admitere acum, în septembrie 2020:

  • Fizică
  • Chimie
  • Biologie
  • Geografie
  • Litere
  • Limba și literatura franceză
  • Limba și literatura germană
  • Istorie
  • Filosofie

Perioada de înscriere debutează luni, 7 septembrie 2020, și se încheie luni, 21 septembrie 2020, urmând ca evaluarea dosarelor să aibă loc miercuri, 23 septembrie 2020, iar afișarea rezultatelor joi, 24 septembrie 2020, anunță Universitatea din București, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Înscrierea candidaţilor se face la sediul facultăților organizatoare, în baza unei scrisori de intenţie, notată cu admis/ respins, criteriul de selecție fiind media de la examenul de finalizare a studiilor (100%). În cazul mediilor egale, pentru departajare, se va lua în calcul media anilor de studii.

Școala de profesori – Dosarul de înscriere la admiterea la masteratul didactic cuprinde următoarele documente:
  • Scrisoare de intenție care urmărește motivația candidatului pentru cariera didactică
  • Diploma de licență în original sau copie certificată conform cu originalul sau adeverință de licență pentru promoția 2020;
  • Suplimentul la diplomă sau alt act din care să rezulte media anilor de studii (pentru promoția 2020)
  • Diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă;
  • Documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României, conform prevederilor CNRED (dacă este cazul);
  • Certificat de naştere;
  • Certificat de căsătorie (dacă este cazul);
  • Adeverință medicală- TIP, din care să rezulte că este apt;
  • Carte de identitate sau pașaport;

Candidații care optează pentru unul dintre cele 9 programe de master didactic puse la dispoziție de Universitatea din București vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere.

Cei care nu sunt eligibili pentru un loc bugetat, ca urmare a finalizării sau înscrierii la un alt program de master finanțat de la bugetul de stat, au posibilitatea de a formula o cerere către Secretariatul General al Universității din București (inclusă în dosarul de concurs), pentru a candida pe un loc la taxă.

Școala de profesori – durata studiilor

Programele de studii de master didactic vor avea o durată de doi ani și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, care doresc să se orienteze către cariera didactică în învățământul preuniversitar. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din același domeniu fundamental corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență, dar pot opta și pentru o a doua specializare din cadrul aceluiași domeniu fundamental, aferent celui înscris pe diploma de licență sau echivalentă, precizează Universitatea din București.

Cea de-a doua specializare va fi aleasă din domeniul fundamental aferent domeniului înscris pe diploma de licenţă sau echivalentă. Astfel, candidații pot opta pentru următoarele domenii fundamentale: matematică şi ştiinţele naturii, ştiinţe inginereşti, ştiinţe biologice şi biomedicale, ştiinţe sociale, ştiinţe umaniste şi arte, ştiinţa sportului şi educaţiei fizice, în funcție de domeniul absolvit anterior.

Pentru toți candidații la admiterea 2020, Universitatea din București oferă acces gratuit la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză”. Grădina Botanică a Universității din București poate fi vizitată în mod gratuit în perioada 1-30 septembrie 2020, zilnic, în intervalul orar 08:00-20:00. Accesul se face pe baza legitimației/ dovezii de participare la concursul de admitere la Universitatea din București, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro.

Citește și:

2 comments
  1. La Universitatea Hyperion a fost desființat modulul pedagogic din anul 2015. Este bine că a fost înființat Masterul Didactic, pentru că unii dintre noi au doar facultate, fără pregătirea pedagogică. Mai exista și un curs post-universitar de 6 luni pentru a fi profesor, dar masterul este binevenit. Însă nu am înțeles ce fac cei care au urmat Facultatea de Teologie, religia nu apare printre cele 9 specializări.

  2. OK, asta e pozitiv. Se desfiinteaza si minunile alea de asa zise departamente pentru formarea cadrelor didactice din facultati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tranziția de la online la predarea față în față, în universități, nu intră în responsabilitatea și competența ARACIS, instituția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior – președintele Agenției, Mădălin Bunoiu

ARACIS, agenția care evaluează calitatea în învățământul superior, “nu are responsabilitate vizavi de o perioadă intermediară” pentru revenirea de la predarea online la predarea față în față, în universitățile românești,…
Vezi articolul

Ministrul Educației a vorbit despre clarificarea statutului juridic al unor „diplome europene” de licență, master sau doctorat și al alianțelor de universități europene, la o reuniune a miniștrilor educației din statele membre ale Uniunii Europene

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a participat la reuniunea miniștrilor responsabili cu învățământul superior, cercetarea și inovarea din statele membre ale Uniunii Europene, care a avut loc la Paris, potrivit unui…
Vezi articolul

Ligia Deca, la semnarea contractului prin PNRR a campusului dual la Oradea, care este aproape gata: Peste 40% dintre elevii înscriși în ruta dual în România se regăsesc în județul Bihor / Din această toamnă, elevii de clasa a IX-a vor putea urma aici ruta mecanică, construcții sau automatizări, promit autoritățile

Primul contract pentru finanțarea unui campus dual prin PNRR a fost semnat vineri, 25 august, de ministrul Educației la Oradea, acolo unde deja autoritățile locale au început construcția campusului cu…
Vezi articolul

Actori consacrați vor citi texte din scrierile autorilor români clasici și contemporani, iar participanţii care vor fi apoi și profesori evaluatori vor scrie după dictare. Ziua Limbii Române, celebrată în mod inedit, pe 31 august, la UMFST „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. Înscrieri pentru diploma de participare (P)

Istoria unei limbi este istoria unei civilizații, iar o „stare de limbă” reprezintă reconstituirea altei „stări de limbă”, anterioare, aşa cum afirma Eugen Coşeriu. Limba română literară, având la bază…
Vezi articolul