Scriitorul și profesorul Radu Vancu: Un student care copiază e dat afară din examen. Un ministru care copiază trebuie scos din politică

Radu Vancu / Foto: Facebook.com

Radu Vancu, poet, eseist, prozator, conferențiar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, reacționează pe pagina sa de Facebook în contextul acuzațiilor de plagiat într-un curs universitar aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-o anchetă jurnalistică semnată de Emilia Șercan.

„Un student care copiază e dat afară din examen. Un candidat care copiază e eliminat din concurs. Un ministru care copiază trebuie scos din politică”, scrie Vancu.

Radu Vancu este conferențiar la Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga, este autorul mai multor volume de poezie și semnatarul unor volume de eseuri, autor de proză, președintele asociației PEN România. Vancu a fost unul dintre cei peste 100 de intelectuali căre au semnat recent o scrisoare deschisă prin care solicitau continuarea dezbaterii publice pe tema priuectelor de legi ale învățământului. În replică, ministrul Sorin Cîmpeanu i-a numit „grup de interese”. Vancu a reacționart atunci adăugând că “este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației”.

Într-o analiză pe acuzațiile de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă, Radu Vancu spunea că „lumea îl va disprețui pe premierul Ciucă de două ori mai tare: pentru că e un plagiator, ceea ce înseamnă deopotrivă un mincinos și un hoț, și pentru că e un infractor care încearcă să folosească instituțiile pentru a-și ascunde urmele” – spunea Vancu despre încercarea de desființare a CNATDCU.

Exit mobile version