Scriitorul și profesorul Radu Vancu: Un student care copiază e dat afară din examen. Un ministru care copiază trebuie scos din politică

1.658 de vizualizări
Radu Vancu / Foto: Facebook.com
Radu Vancu, poet, eseist, prozator, conferențiar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, reacționează pe pagina sa de Facebook în contextul acuzațiilor de plagiat într-un curs universitar aduse ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, printr-o anchetă jurnalistică semnată de Emilia Șercan.

„Un student care copiază e dat afară din examen. Un candidat care copiază e eliminat din concurs. Un ministru care copiază trebuie scos din politică”, scrie Vancu.

Radu Vancu este conferențiar la Facultatea de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga, este autorul mai multor volume de poezie și semnatarul unor volume de eseuri, autor de proză, președintele asociației PEN România. Vancu a fost unul dintre cei peste 100 de intelectuali căre au semnat recent o scrisoare deschisă prin care solicitau continuarea dezbaterii publice pe tema priuectelor de legi ale învățământului. În replică, ministrul Sorin Cîmpeanu i-a numit „grup de interese”. Vancu a reacționart atunci adăugând că “este dezastruos pentru România că un om cu o astfel de formă mentală a ajuns ministru al Educației”.

Într-o analiză pe acuzațiile de plagiat la adresa premierului Nicolae Ciucă, Radu Vancu spunea că „lumea îl va disprețui pe premierul Ciucă de două ori mai tare: pentru că e un plagiator, ceea ce înseamnă deopotrivă un mincinos și un hoț, și pentru că e un infractor care încearcă să folosească instituțiile pentru a-și ascunde urmele” – spunea Vancu despre încercarea de desființare a CNATDCU.


1 comment
  1. Nu poate fi făcut niciun comentariu, pentru că exemplificarea cu sancțiunile pe care le primește un student pe perioada școlarizării în eventualitatea unei încercări de FRAUDARE a unui examen este sancționat fie prin ratarea examenului, fie prin exmatriculare.
    Exemplul lui Ponta și Decizia Curții Constituționale, care este un exemplu PROSTIE și ABUZ JURIDIC, ar fi trebuit să fie găsite soluții juridice, prin textul proiectului de lege, ca această „îndeletnicire”, în înțelegere cu îndrumătorul, să fie aspru , în solidar, atât doctorandul cât și îndumătorul în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Promisiunile PNL pentru educație, în programul de guvernare 2021-2024: Banii prevăzuți legal pentru educație – peste 4 ani / O nouă lege a educației, reforma carierei didactice, Biblioteca Virtuală și digitalizare

Partidul Național Liberal, de guvernământ, spune că, dacă va rămâne la guvernare după alegerile parlamentare, va revizui cadrul normativ în educație, va reforma cariera didactică și va lua măsuri extinse…
Vezi articolul

LISTA Un liceu și o grădiniță din Capitală au intrat de azi în scenariul roșu, iar alte 8 unități de învățământ, în scenariul galben, a decis Comitetul pentru Situații de Urgență

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis modificarea scenariului de funcționare pentru 10 unități de învățământ, după prima săptămână de școală. Prefectura Capitalei a dat un comunicat, primit…
Vezi articolul

Răspunsul ministrului Educației pentru intelectualii și cadrele didactice care au cerut prelungirea perioadei de dezbateri a proiectele legilor Educației: “99,7% din profesori nu au solicitat acest lucru. O să merg pe punctul de vedere al celor care sunt mai mulți”

În cadrul ultimei dezbateri publice pe cele două proiecte ale legii Educației, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns unei întrebări Edupedu.ro privind solicitările de extindere a perioadei de dezbateri: un apel…
Vezi articolul