Identificarea plagiatelor: Emilia Șercan anunță o serie de workshopuri gratuite pentru studenți, jurnaliști și universitari

396 de vizualizări
Emilia Şercan – Foto: INQUAM Photos / George Călin
Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru anchetele sale privind plagiatele mai multor demnitari de rang înalt, inclusiv în cazul actualului premier Nicolae Ciucă și în al unor miniștri din guvernul său, anunță o serie de workshopuri pe tema verificării doctoratelor de plagiat. Ea precizează, în anunțul făcut pe Facebook, că prioritate vor avea jurnaliștii, studenții la jurnalism și universitarii.

Ea dorește să lanseze seminariile, care vor fi gratuite, în ianuarie. Potrivit Emiliei Șercan, este o inițiativă individuală, dar jurnalista spune că are nevoie de ajutor constând într-o sală dotată cu videoproiector.

“Un modul va avea patru săptămâni (asta este evaluarea mea inițială), câte două ore pe săptămână, iar grupa de lucru va fi de zece persoane”, notează ea.

Anunțul integral:


1 comment
  1. Apreciez gestul prof. Șerban, om cu caracter frumos. Aș vrea să adaug că verificarea unei teze să înceapă cu titlul tezei, dacă se încadrează în domeniul în care are conducere conducătorul de doctorat (cazul Bode arată că temă în energetică – domeniul ingineresc- nu face parte din domeniul conducătorului, apoi îndrumători erau de la Facultatea de istorie și filosofie). Culmea absurdului: vorbesc despre energetică filosofii și istoricii de la UBB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 22 de mii de elevi au lipsit la simularea pentru Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului / S-au prezentat mai mulți elevi decât anul trecut, potrivit datelor Ministerului Educației

La simularea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024, desfășurată astăzi, 5 martie, au fost prezenți, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (ora de referință:…
Vezi articolul

DOCUMENTE Modificări de reguli în timpul apelurilor deschise pentru dotarea școlilor cu smart lab-uri și cu mobilier. Primăriile și școlile trebuie să depună proiectele pe platforma UEFISCDI / Noile calendare, ghiduri și anexe

Apelurile pentru dotarea școlilor cu smart laburi și dotarea laboratoarelor de informatică, a cabinetelor școlare și a claselor cu mobilier au fost schimbate de Ministerul Educației prin doua ordine de…
Vezi articolul

În niciun caz nu este finalul valului patru, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Activitățile care au legătură cu mersul la școală „vor conduce la creşterea riscului de infectare”

Reînceperea şcolii ar putea genera creşterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, este de părere Valeriu Gheorghiță, Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, informează…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu: Schimbăm legea Educației pentru că societatea percepe sistemul de învățământ drept unul învechit, pentru că în ultimii ani, rezultatele sistemului actual au nemulțumit pe toată lumea / Cele 10 motive ale ministrului pentru care a propus noile legi

Ministrul Educației a prezentat, într-un comunicat de presă, 10 motive pentru care vrea să schimbe legea Educației. Printre motive se află nemulțumirile liceenilor legate că faptul că “nu au o…
Vezi articolul